The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Dum Iul 06, 2025 7:38 pm

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 58 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Ian 25, 2008 6:41 pm 
a cui is basii ?

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Ian 25, 2008 6:47 pm 
Neconectat
User

a lui calin

Mail: fecheteionut88@yahoo.com

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Ian 25, 2008 7:12 pm 
Neconectat
Moderator
Moderator

adircf scrie:
a cui is basii ?

stiu ca am fost mu*** cand am vb cu tine pe mess si nu ti-am zis dar atunci inca nu erau ai mei, nimic nu era sigur, si vroiam un sfat...

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Ian 26, 2008 11:30 am 
Neconectat
User

Parakiosu2 scrie:
Baieti lasati vrajeala si recunoasteti :cat o fost amenda? :D

Oricum e proportionala cu distanta la care so auzit.

care amenda ? de unde amenda ? de la cine amenda ?
nu gaseai un politai pe o raza de 2 cariere - toti erau adunati in centru ..... venise Base, Tariceanu si restu` maimutzelor care ne conduc - ca sa danseze hora unirii :roll: :roll: :roll:
am avut nevoie sa ajung in centru ca sa iau schela de la Prosound (pt cei din iasi) si m-am invartit in jurul centrului vre-o ora pana m-a lasat un "cap de creta" sa intru pe-o alee ....... ca la nebuni :evil:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Ian 27, 2008 1:46 am 
Neconectat
User

FAIN, FAIN :lol: ... cred k nu eram acasa de n-am auzit muzica ... k veneam si eu sa ma bucur putin :lol: :lol: :lol:

Sus

Subiectul mesajului: sry ca ma bag
MesajScris: Dum Feb 10, 2008 2:44 pm 
la basii aia daca is mag 1880 ar trebui sa sune mai tare..a doua e porturile de la sub is prea mici deaja le inadusesti la coloane de aer antrenata ce ar trebui sa fie redirectzionata pt a obtzine o unde de soc mai profunda si mai apasata.....lucratzi umpik la cutii nu le facetzi dupa cum credetzi ca ar trebui ..oricum la cat de mare e difu suna pus si in afara cutiei asa ca.....
oricum ala nu tre sa sune ci trebuiea sa duduie de nuna nuna ...pacat ca se strica difuri fara rost ......succes pe viitor

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Feb 10, 2008 2:47 pm 
Neconectat
User

Cum adica se stica difuri fara rost ? :roll:

Si aici nu suntem pe mess :evil:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Feb 10, 2008 3:51 pm 
Neconectat
User

dar . sa nu compari o incinta bass reflex in aer liber cu un horn sau planar, sunt incinte total diferite.

"pacat ca se strica difuri fara rost" :nu sunt de acord.

Sus

Subiectul mesajului: da??????
MesajScris: Dum Feb 10, 2008 4:09 pm 
nu confund nimik ....degeaba ai facut volum sadisfacator la difuzor daca tu nu acorbezi rezonataorele de la pasajul ala ca sa scotzi toata puterea difului..o cutie facuta bine amplifica de pana la 4 ori...
nu uitatzi ca..orice difuzor are o unda de soc pe care o potzi modifica din rezonantza cutiei si a pasajelor prin care ar trebui sa treaca...faza e caa daca la o trompeta ai face altfel iesirea ..sar mai numi trompeta si ar mai suna...respecat ce scoate difuzorul si foloseste cutia in avantajul tau ca sa ai sunet la joasa frecventza...indierent daca e planar .horm sau bandpassd e care vrei tu....pfhiuu ca am dat-o in feng shui cu respectarea difului...ideea de baza e ca unda de soc provocata de cursa spate poate face o intoarcere in con si asfel se ineaca diful si are un sunet plat ca si cum ar fi oprit de cineva cu mana am auzit muzica si crede-ma ...nu si impresionat...am schema originala de la un 1880 de la mag scoasa de kamil de la mag muzica si am si auzit un mag de ala in toata puterea lui..suna cat alea doua la un loc....

Sus

Subiectul mesajului: qube
MesajScris: Dum Feb 10, 2008 4:16 pm 
eu la serviciu lucrez numai cu qube de la procesoare de sunet pana la amplificatoare si boxe..crede0ma ca daca pun un qube qs118 langa alea a tale tzi le inadus si daca ai vedea cum arata in interior un qs118 de la qube tziai schimba parerea despre cum se fac porturile bass reflex la boxe...

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Feb 10, 2008 4:37 pm 
Neconectat
User

. ai si tu ceva dreptate in ce zici
dar hai sa concretizam ceva - da un caz concret
difuzorul X (la care sa ii gasim parametrii TS) pus incinta Y (tipul ei - de preferinta bass-reflex) acordata la Z hz cu portul/porturile de dimensiunile Alfa x Betta

Sus

Subiectul mesajului: Re: da??????
MesajScris: Dum Feb 10, 2008 5:34 pm 
Neconectat
User

. scrie:
am si auzit un mag de ala in toata puterea lui..suna cat alea doua la un loc....

Io nu inteleg ceva , de unde naibii sti tu cum sunau alea? :roll: :roll: din video?
Te rog eu mult , sa nu mai vorbesti aiurea :? :? :? daca ai fi fost acolo cand au testat baietii boxele , te mai intelegeam. Dar asa... :roll: :roll:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Feb 10, 2008 5:59 pm 
Neconectat
User

nu il cunosc pe . dar eu am lucrat cu MAG si lucrez in continuare, si imi pare rau sa zic dar are dreptate cu portul.
O observatie : magul produce un dif 1534 si care e componenta dintr-un subwoofer, in fine iam facut o incinta ( cap coada simulat, calcule etc) crede-ma nu suna la fel ca incinta originala si pana nu m-am jucat putin cu porturile nu a iesit OK
Deci pacat de difuzor.............. :(

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Feb 10, 2008 6:29 pm 
Neconectat
User

un pic offtopic, exista incinta originala MAG br cu 1880 ?

later edit: acum am dat seama si eu, numai ca...

http://www.magnet.com.ua/index.php?page ... 4&vmcchk=1
http://www.magnet.com.ua/index.php?page ... 4&vmcchk=1

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Feb 10, 2008 7:33 pm 
Neconectat
User

@.

Ai dreptate, adica trebuiau porturi mai mari...
Dar totusi, vorbim de incinta bassreflex, nu de rear loaded horn ( asa zisa trompeta, sau labirint sau mai stiu eu cum naiba ii zice ). Adcia avem o incinta inchisa cu un rezonator Helmholtz.
Am auzit si eu Qube si sunt meseriase rau, aici nu te contrazic deloc. Dar tu ce procesare ai la subwooferele alea ? ( evident in afara de filtrele trece-sus si trece-jos )...ca nu cred ca inafara de acele 2 filtre le lasi numai asa.

Referitor la unda de soc ( no offence dar habar nu am de unde naiba tot scoateti denumirile astea ), ii zice doar una sonora. E un capitol intreg al fizicii numit unde, in care acustica este un subcapitol.

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 58 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4  Următorul

Ora este UTC + 2