The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Vin Iun 13, 2025 4:19 pm

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 25 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: WPU-1208 , la ce ar fi bun ?
MesajScris: Dum Ian 15, 2006 10:56 pm 
Neconectat
User

Rasfoind lista si parametrii difuzoarelor de pe www.poweraudio.ro am gasit un difuzor f interesant si tentant ca pret dar mai ales ca performante pt urmatoarele mele boxe cu dif-uri pro.
Din titlu va puteti da seama ca e vorba de Selenium WPU1208.

Ce parere avetzi despre el , ce rezultate ati obtinut cei care il avetzi deja pus la treaba ?

Cand am simulat o incinta br cu acest dif am ramas blocat ce rapuns in frecvenat poate avea intr-o incinta mica.

Chiar daca e doar de 12 '' din simulari se pare ca nici un dif din oferta de P-Audio de 12 sau 15'' nu poate face ce face acest mic monstru , cu privire la bass , putere suportata , spl destul de mare ,incinta mica , si culmea si un pretz ''ametzitor'' de mic (daca se poate spune asa).

Pe mine m-ar interesa doar in incinte full-range.
Ce parere avetzi : o fi mai bun acest dif pt folosirea in incinte FL de max 100 l cu cel putin 50hz/-3bd (in simulare are 45hz/-3db :shock: ) decat hp-15w , c15-300b , c15-400b si chiar noua serie de difuri pe neodymium care vor fi aduse in urmatorul import ???

Pt mine teoreticdif-ul asta se apropie de perfectiune . Are bass mult in boxa mica , are si putere mare si spl suficient, ssssssssssiiiiiiiiiiii un pretz imbatabil.

Si acuma din ce am inteles eu (corectati-ma daca nu e asa) produsele Selenium sunt un pic mai ''profesionale'' sau ma rog mai performante decat p-audio .

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Ian 15, 2006 11:20 pm 
Neconectat
User

Pai.,.....FiXwid a facut un horn cu acest...dif...el iti poate da mai multe detalii. El a spus ca e f multumit. de el...Sper sa imi dea onoarea sa il vad si sa il aud curand.. :D

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Ian 15, 2006 11:32 pm 
Neconectat
User

Pai daca e dispus astept sa-si expuna parerea . Oricum astept pareri de la oricine e dispus sa discute depre wpu1208. :roll:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Ian 15, 2006 11:52 pm 
Neconectat
User

Si apropo carre-i faza cu magnetii astia de/cu bariu ? Eu stiu ca numele de ferita vine de la Fe. Ce au asa special acesti magneti ? Se demagnetizeaza mai greu , sau se pot obtine campuri mai intense cu ei ?
Stiu ca Titro zicea ca magnetii facuti in Romania au o rata de demagnetizare de cca 1 dB / la 3 sau 5 ani ? Astia ce rata ar putea avea ?

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Ian 16, 2006 7:40 am 
Neconectat
Director General 0766332366
Director General  0766332366

WPU 1208 este un difuzor special creeat pt horn-uri

asta nu inseamna ca nu va functiona corect intr-un bassreflex.
ideea ca tehnicienii de la Selenium au luat un sistem magnetic de la un difuzor de 18" l-au imbunatatit si l-au montat pe un sasiu si un con de 12" :twisted:

rezultatul este intr-adevar extrem

parerea mea este ca nu este nevoie sa depasesti o incinta de peste 50-55 litri, oricum vei avea bass suficient :wink:

Magnetii de la difuzoarele Selenium si P-audio sunt din ferita de Bariu (cele care nu sunt pe Neo)

Poweraudio Romania
Drumul Tarpiului, Nr.30, Bistrita, Jud. Bistrita-Nasaud
Telefon: 0766332366
E-mail: office@poweraudio.ro
www.poweraudio.ro
facebook.com/poweraudio.romania

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Ian 16, 2006 4:22 pm 
Neconectat
User

Citat:
Sper sa imi dea onoarea sa il vad si sa il aud curand..

categoric :D numa sami fac timp. k?

eu lam folosit intrun back loaded horn. parerea mea e ca are o percursivitate f buna (gd este de max 12ms la 50hz in rest e pe la 2ms :lol: cei drept graficul raspunsului tranzitoriu nu a fost facut cu acest dif)si daca e nevoie de freq f joase se descurca si cu alea (hornu ii destul de mare si din cauza asta coboara suficient in freq).
camera mea e destul de mica(9+3mp) si nu peste tot am bas "de spl mare". am observat ca in alte camere se aude mai fain .. (de exemplu in camera la maicamea :lol: )
lam incercat odata si in curte de unul singur (pe post de sateliti erau difuzoarele din masina :evil: ) dar nu am reusit sa scot un sunet grozav, simt ca e nevoie de perechea incintei(am avut bani numai pt un singur wpu1208 :( ) si de sateliti corespunzatori. in unele locuri se auzea bas, in altele nu. de obicei in locurile mai indepartate de incinta s auzea mai fain.
ce mia placut in mod special era ca in casa era un bas de "innebuneai " :P

Imagine

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Ian 16, 2006 4:30 pm 
Neconectat
User

Felicitari, arata excelent!

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Ian 16, 2006 4:56 pm 
Neconectat

felicitari si din partea mea, arata f bine, si din cate inteleg si suna bine, asteptam sa vedem si perechea in actiune :wink:

Poweraudio Romania
www.poweraudio.ro

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Ian 16, 2006 5:04 pm 
Neconectat
User

Am uitat sa te intreb: incinta din ce material lemnos ai facut-o?

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Ian 16, 2006 7:13 pm 
Neconectat
User

ms pt felicitari snake si nexus
incinta este facut din pal de 18
peretele curb este din placaj dublu intarit la mijloc cu o ranforsare

hmm ma tot gandesc daca rezista la 900w program, eventual ar trebui sal mai usurez cu un fts pe la 35hz la puteri mari .. ce ziceti?

eu lam folosit cu un amplificator in bridge si am debitat max 200w pe el.. cursa membranei na fost asa mare ... in datasheet apare xlim 8mm asta ar veni o cursa maxima de 16mm oare va trece de aceasta valoare la 900w program? :?:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Ian 16, 2006 7:33 pm 
Neconectat
User

Cred ca daca vei folosi un amp cu damping factor mare nu vei avea probleme.
Cred ca vei fi multumit cu un filtru trece-sus la 40 Hz. Daca vei asculta muzica nu vei avea probleme.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Ian 16, 2006 8:01 pm 
Neconectat

x-mech determina cursa maxima
X-max arata zona de maxima liniaritate
:wink:

un filtru high pass este intotdeauna necesar la puteri mari :!:

Poweraudio Romania
www.poweraudio.ro

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Ian 16, 2006 8:19 pm 
Neconectat
User

Cu damping factor mare sau mic de la frecventa de frangere in jos cursa va creste simtitor.

Ultima oară modificat de Sharky pe Mar Apr 07, 2009 3:48 pm, modificat 1 dată în total.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Ian 16, 2006 10:51 pm 
Neconectat
User

Mda ..... asa cum ma asteptam, numa lucruri bune despre wpu1208.
Toate bune si frumoase , numai ca 12 '' parca nu se compara cu un 15''.
Daca e sa fim rautaciosi un pic si un hp-15w poate misca mai mult aer decat dif-ul asta. Sau poate la frecventele ''muzicale'' de peste 40-45 hz n-o fi asa de mare nevoie de capabilitate marita de a misca aer ?
Vad ca nu prea mi-a raspuns nimeni daca se compara acest dif cu un dif de 15 din seriile challenger , e-series , hp-series.
Parametri lui arata bine de tot insa vad ca in gama de puteri de pe la 200 pana la 3-400 w sunt recomandate difuzoare de 15 (ma refer la full-range sau subwoofer-deci boxe ce au treaba si cu bass-ul). Care o fi explicatia.
Voi daca ar fi sa alegeti pt o incinta full-range de 3-400w care sa aibe si bass tzeapan a-ti opta wpu1208 sau pt ceva mai ''sanatos'' de 15'' , de ex c15-400b ?
Daca isi exprima cineva acesta optiune l-as ruga sa si argumenteze :D .

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Ian 17, 2006 11:51 am 
Neconectat

pai hai sa vedem:

bagam rapid WPU1208 intr-o incinta virtuala de 45 de litri si observam ca are un spl de 122 dB la puterea RMS in incinta aceea de la 50 Hz in sus

un hp-15 are cam 118dB intr-o incinta de vreo 80 de litri (aproape dublu)

un C15-400B are cam 124dB intr-o incinta de aprox 100 de litri (dublu)

care este morala discutiei?

WPU1208 este un difuzor capabil de spl f mare in raport cu dimensiunea mica (plus ca poate cobora f bine) :wink:

incercati sa comparati difuzoarele facand simulari, nu uitandu-va la dimensiuni 8)

Poweraudio Romania
www.poweraudio.ro

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 25 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2  Următorul

Ora este UTC + 2