The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Sâm Iun 14, 2025 9:04 am

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 25 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Ian 17, 2006 12:55 pm 
Neconectat
User

Eu sunt curios cum (daca e intr-adevar reala faza) ca un dif de 12'' cu doar 8 mm cursa,poate da 122 db la 50-60hz, treaba care de obicei o fac dif-urile de 15'' .

Intai si intai sa stii ca am simulat acest dif ca altfel nu aveam de unde sa stiu cat de bine merge in incinta mica.

Imi dau seama ca m-am facut mai greu inteles de aceasta data.
Reformulez: de ce toata lumea care vrea sa obtina vreo 120-123 db (pompand 3-500w) de la 50 hz in sus , alege in mare parte difuzoare de 15 . Daca pt obtinerea aceluiasi spl in aceeasi banda de frecvente de ce alege lumea sa faca boxe de 100l cu dif-uri de 15''(mai primesc k bonus si un pic de beaming) cand pot sa faca boxe de 50 l cu wpu1208 ? Si sa nu uitam ca economic , e mai avantajoasa varianta cu wpu1208.

Sper ca macar acum sa ma fi inteles :D .

P.S. Ceva proiecte cu wpu1208 sunt ?

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Ian 17, 2006 1:25 pm 
Neconectat
Director General 0766332366
Director General  0766332366

pai, pt ca majoritatea nu vad cat de bun este difuzorul asta

eu sunt f entuziasmat de el, dar stii, Romanul e foarte atent la aparente

aparent un dif de 15" e capabil de mai mult spl decat unul de 12" :wink:

un proiect se executa daca se cere :wink:

spune-mi ce inalta vrei sa pui pe el (eu recomand D210Ti sau BM-D450 sau PAD52 sau 52S) :wink:

Poweraudio Romania
Drumul Tarpiului, Nr.30, Bistrita, Jud. Bistrita-Nasaud
Telefon: 0766332366
E-mail: office@poweraudio.ro
www.poweraudio.ro
facebook.com/poweraudio.romania

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Ian 17, 2006 2:13 pm 
Neconectat
User

O.K. Inseamna ca deja nu mai fac parte din ''marea majoritate'' :lol: .
Oricine insa se poate indoi la prima vedere de calitatile acestui difuzor,pt ca multa lume a renuntat la ''crede si nu cerceta''. Asa ca mai bine mai intrebi si de altcineva (nu numai de parametri).

Cum poate am mai zis si cu alte ocazii,vreu in timp sa-mi construiesc o mica instalatie de sonorizare.
Cum nu am toti banii deodata, voi construi intai satelitii (2 buc) si apoi sub-urile.
Pt ca o periada satelitii o sa mearga fara ajutorul sub-urilor trebuie sa scoata si astia ceva bass. La capitolul acesta (al satelitilor) cred ca am facut o descoperire importanta cu acest wpu1208.
Aveam in gand sa folosesc dif-uri de 15 din seria challenger , insa cum wpu1208 are bass mai mult in cutie la jumatate fata de cele folosite pt dif-urile challenger , cam in aceeasi gama de spl (urmaresc peste 120-122 db/w/m) tind sa cred ca o sa iau monstrul de 12'' :twisted: .

La inalte m-am gandit pt satelitii mei la bmd450 insa nimic nu e batut in cuie. Pana strang banii necesari am timp sa consult destule pareri.
Proiectele le faci doar pt clientii siguri , sau doar asa pt a face cunoscute difuzoarele ?

Tu ai lucrat in incinte br cu wpu1208 ? Nu ma intereseaza hornul pt sateliti ci doar pt sub-uri(aici am ochit deja un proiect de pe acest forum).

In concluzie m-ar tenta un proiect full range br cu wpu1208 + driver , care in viitor va fi doar un simplu satelit.

P.S. poate daca te plictisesti candva , posteaza si tu unu sau 2 proiecte cu acest dif , sa vada si altii ca se poate tare si bine si cu boxe/difuzoare mai mici
.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Ian 17, 2006 3:21 pm 
Neconectat
User

poi daca asa sta treaba (cu driverele :D ) nar strica postat si un filtru pt combinatia wpu1208+d210ti(cred ca acesta este cel mai bun dintre cele enumerate de nexus sau nu?)
vad ca stocul este 0.. la ce pret este?

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Ian 17, 2006 4:47 pm 
Neconectat

mai am o pereche de d210ti :wink: 210lei bucata

o varianta de driver mai ieftina si mai buna decat bm-d450 este pa-d52

proiectedupa cum vezi se fac si fara sa existe comenzi in acest sens, dar am intrebat deoarece eu am proiecte in derulare si sa stiu sa-l bag pe acesta in fata in cazul in care ai nevoie tu de el

WPU1208 suna f bine in bassreflex

Poweraudio Romania
www.poweraudio.ro

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Ian 17, 2006 6:33 pm 
Neconectat
User

Sper ca mai aduceti si D210TI in urmatorul import.
M-am uitat peste parametrii acestui driver si iara am ramas placut impresionat : putere mare/spl mare/ coboara destul de mult/ pret f bun.

Avand in vedere ca satelitii pe care vreau sa-i fac o sa faca ceva galagie , si cum vreau sa bag componente de calitate in ei o sa mai dureze cateva luni pana strang toti banii :evil: .

Totusi daca se poate te-as ruga sa bagi si ceva proiecte cu wpu1208 sa pot face comparatii cu alte variante pe care le am in vizor.
Cu ocazia asta (cu proiectul) poate starnesti si alti potentiali clienti pt wpu1208. Cand o sa vada de ce ar fi in stare o boxa cu wpu1208 sigur le vei ''scutura'' un pic planurile de viitor (in leg cu reproducerea sunetuylui bineinteles). :twisted:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Ian 18, 2006 2:40 pm 
Neconectat
User

si presupun ca d20ti este mai bun decat un pa d52 sau gresesc?(aici ma refer strict la calitatea redarii sunetului si urcarea in freq, fara sa luam in considerare puterea)

un driver cu calota din titan folosit cu scopul de auditie intro camera nar fi prea strident pt ureche? :?

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Ian 18, 2006 3:27 pm 
Neconectat

FIXVID scrie:
si presupun ca d20ti este mai bun decat un pa d52 sau gresesc?(aici ma refer strict la calitatea redarii sunetului si urcarea in freq, fara sa luam in considerare puterea)

nu se pune problema de calitate, ambele sunt f bune, pretul mai mic a lui pa-d52 nu este datorat calitatii mai slabe ci doar faptului ca vrem sa-l introducem pe piata din Romania

PA-d52 este chiar Eminence PSD2002 (se pare ca este fabricat de p-audio in regim OEM) :twisted:

un driver cu calota din titan folosit cu scopul de auditie intro camera nar fi prea strident pt ureche? :?

nu

Poweraudio Romania
www.poweraudio.ro

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Ian 24, 2006 4:01 pm 
Neconectat
User

deci ... intrebare intrebatoare (de mult aveam io probleme cu somnul cand ma gandeam la comparatia asta :D ):
care este mai bun: acest wpu1208 mic si nervos sau modelul de 12" din seria barosana sd? ?

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Ian 24, 2006 4:36 pm 
Neconectat

cred ca in final castiga SD-12

oricum, discutia nu se incheie inca, astept sa-mi vina sd-12-urile sa le trag o plezneala serioasa :twisted: sa vad de ce sunt capabile

oricum sd12 nu prea este in aceeasi categorie de pret cu WPU1208
sd12 este mai scump :roll:

Poweraudio Romania
www.poweraudio.ro

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 25 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2

Ora este UTC + 2