salut. am tot rasfoit forumul si nu prea am gasit ce caut. In primul rand, pana la sfarsitul verii (cand intru la liceu) vreau sa termin un proiect de boxe PA pe 2 cai la care e posibil sa pun si un SuB. Ideal este ca boxele sa fie cat mai "fullrange", in principiu sa nu am nevoie de sub. Pretul acestui difuzor mi se pare interesant, lafel ca si magnetul pe neodymium, dar nu ma bucura deloc xmax-ul de 2mm!! si puterea "relativa". Posed 2 difuri hp12s pe care le-am maltrat cu mii de boosturi pe bass si nu am reusit sa le ard, dar 200W mi se pare ca este mult si pentru varfuri la o deplasare a conului atat de mica.
Legat de testul extrem al acestui difuzor, cred ca e o gluma, la 500W culegeai un subwoofer auto JBL de pe jos, daca e vorba de watti reali, sinus, blana cum vreti sa le ziceti. Poate sunt altfel masurati acesti watti si ma insel eu, explicati-mi voi daca puteti.
In al doilea rand as dori sa stiu care ar fi marimea maxima a unei incaperi in care am sonorizare acceptabila cu aceste difuzoare (ideal ar fi 100 mp+). Ca punct de reper, (desi nu am nicio tangenta cu aceasta "muzica") cat de mare ar trebui sa fie camera ca sa se simta salam fericit cand zbiara-n microfon

.
Si in final, reusesesc niste incinte echipate cu acest difuzor sa aibe un F3 pe la 45hz? chiar si 50hz ar merge..
Daca este adecvat pentru ce vreau eu de la el, dati-mi va rog linkul de la proiect pentru ca nu il mai gasesc, daca nu dati-mi o sugestietie de alt difuzor. multumesc.