nexus3 scrie:
exista niste reguli in cazul line array-urilor care nu pot fi incalcate
daca folosim 12" pe midbass, suntem limitati la doar 300mm inaltimea in care trebuie sa inghesuim sectiunea de medii, daca folosim 2x8" depasim limita, daca punem doar un 8" nu intrunim conditia de line array (difuzoarele vor fi prea departate pt a se cupla corect)
la fel si la partea de inalte, folosind drivere de 2" (pe langa faptul ca nu prea sunt disponibile hornuri speciale de array pe 2" ) nu prea le poti amplasa corespunzator din cauza dimensiunilor fizice ale driverelor
Eventual...
am putea merge pe ceva gen 15" + 2x8" + 2x 2" driver pe un waveguide din lemn , custom made.
trebuie sa fac niste calcule intai , pt a vedea daca punctele de crossover pot fi plasate in asa fel incat sa se comporte ca un line array.
P.S.
in legatura cu driverele de 1" care sunt jucarii...
daca ai fi asistat la un test facut de mine si DNA cu 4 bucati WN-D44 pe un adaptor 4x1" to 1x2" horn Vs. 1x Selenium D4400Ti ti-ai fi schimbat putin parerea.
limitand doar bass-ul din mixer (in rest semnal direct) WN-D44 urcau mai sus, coborau mai jos si aveau SPL mai mare decat D4400Ti, la aceeasi putere aplicata, si conectate la acelasi horn
atunci dece nu se folosesc pe instalatii mari numa 1" ????
Daca te uiti atent la specificatiile "Boxelor" adevarate ai sa vezi ca sunt in dotare cu 2", 3" chiar si 4". oare dece???
si evident daca compari 4 drivere de 1" cu 1 buc de 2" klar ca suna mai bine cele 4. (dar nu si in distanta)
si in legatura cu line arey de 15" merge cu asa ceva dar sunt putin prea mari pt ce as avea eu nevoie.
daca ai putea calcula asa ceva cu 15 ar fi super.
mersi, si sper ca nu te deranjeaza ca imi dau si eu cu parerea.