The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Lun Iun 02, 2025 6:57 pm

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 14 mesaje ] 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Proiect incinta full-range
MesajScris: Dum Dec 11, 2005 7:52 am 
As dori sa-mi construiesc doua incinte full range cu difuzoare PA sau Selenium de 15". Ce-mi recomandati ca sa nu am probleme la evenimente mai mari de 150 de persoane

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Dec 11, 2005 10:57 am 
Neconectat
Director General 0766332366
Director General  0766332366

Cel mai bun raport pret / performanta il are WN-15S+ BM-D750 (bass 15" Neodymium si driver 2" (am ales BM-D750 deoarece difuzorul are un spl atat de mare 102.2 dB,) incat doar un driver de 2" poate tine pasul cu el)

cu o pereche de astfel de boxe poti acoperi mai mult de 150 de persoane, si partea buna este ca nici nu ai nevoie de un amplificator foarte puternic :wink:

P.S. si vei avea si o pereche de boxe f usoare (un WN-15S are doar 2.6Kg, pe cand un difuzor echivalent din punct de vedere al performantelor are in jur de 10Kg) 8)

Varianta mai Grea (pe ferita) ar fi C15-400B+ BM-D450S

De la Selenium ar fi

WPU-1507 + D3300Ti sau D3305Ti

Poweraudio Romania
Drumul Tarpiului, Nr.30, Bistrita, Jud. Bistrita-Nasaud
Telefon: 0766332366
E-mail: office@poweraudio.ro
www.poweraudio.ro
facebook.com/poweraudio.romania

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Dec 11, 2005 12:27 pm 
Neconectat
Moderator
Moderator

eu as zice asa: daca pe viitor, sau acuma se ia in calcul si posibilitatea aparitiei unui sub, atunci WN-15S ar fii perfect ca el poate sa faci si ca un fel de full range, dar nu coboara f bine in frecventa si de aceea e indicat/necesar la unele auditii de multe persoane ca sa ai si un sub langa el..

daca nu va fii ncicodata un sub atunci C15-400B ar fii mai bun,pt ca desii e mai slab la SPL, el reba mai bine frecventele joase fata de wn

iar amp-ul care eu l-as lua(face in cazul meu) pt astea este ceva pe la 2*500W in 8 ohmi, ,mai mult nu se prea merita pretul/puterea scoasa de dif... dar poate totusi un 600W..cine stie..

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Dec 11, 2005 12:28 pm 
Desi greutatea este un factor important, locul cel mai important il ocupa bugetul.Pt. mine varianta cea mai avantajoasa o reprez C15-400B+ BM-D450S sau C15-300MB+ BM-D450S ar fi si mai buna. Va rog sa ma ajutati si cu ceva proicte pt incinte cu difuzoarele mentionate. De altfel as fi interesat sa aflu si un pret pentru ele gata facute.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Dec 11, 2005 12:38 pm 
Citat:
eu as zice asa: daca pe viitor, sau acuma se ia in calcul si posibilitatea aparitiei unui sub, atunci WN-15S ar fii perfect ca el poate sa faci si ca un fel de full range, dar nu coboara f bine in frecventa si de aceea e indicat/necesar la unele auditii de multe persoane ca sa ai si un sub langa el..
Da pe viitor se prefigureaza si un sub dar momentan ma gandesc sa pot sa fac fata doar cu astea. Viitor inseamna 1an asha ca din cauza asta v-am si cerut parerile

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Dec 11, 2005 12:53 pm 
Neconectat

Pretul componentelor este:

C15-400B - 450Lei
BM-D450 - 220 lei
PH-2420 (horn) - 70 lei
---------------------------
Total: - 740 lei / o boxa

asta este recomandarea mea tinand cont de utilizarea dumneavoastra
Cu o astfel de pereche de boxe, nu ar trebui sa fie o problema acoperirea a 200-300 de persoane la o nunta

(MB vine de la Midbass , adica c15-300Mb se comporta cel mai bine ca satelit, de aceea nu l-am luat in calcul)

Incinte, nu putem face in aceasta perioada, deoarece nu mai putem prelua comanzi, avem prea multe deja.

Planul este gratuit.

daca mergem pe varianta asta, am sa va fac un proiect si am sa-l atasez aici, impreuna cu simularile raspunsului boxei finale si schema filtrului
:wink:

Poweraudio Romania
www.poweraudio.ro

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Dec 11, 2005 1:26 pm 
Neconectat

proiectul de incinta cu difuzoarele enumerate mai sus:

http://www.stocare.as.ro/Fullrange-C15-400B.pdf

Are un F3 de 52 Hz, ceea ce inseamna ca subwooferele nu sunt necesare decat pt anumite aplicatii unde se cer frecvente f joase la spl mare (De ex: Sonorizari cu muzica Drum & Bass)

Poweraudio Romania
www.poweraudio.ro

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Dec 21, 2005 11:33 am 
Neconectat
User

eu am facut 2 sat fullrange cu c15-400 si driver D210TI , echivalentul Selenium pt p-audio bm-d450. combinatia este excelenta , suna f bine , o recomand , desi incintele sunt cam grele.

intentionez sa inlocuiesc c15-400 cu wn15s in sat , iar din c-uri sa fac 2 sub.

inainte sa fac incintele tot cu Nexus am avut primele discutii. :lol:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Feb 22, 2006 11:47 pm 
Neconectat
User

In sfarsit am reusit sa termin boxele. Intr-adevar cu filtrele astea suna excelent si pot spune ca, constana2ro are totala dreptate sunt cam grele Imi pot permite o comparatie (sunt ca Ferarri abia de la 150km/h te bucuri pe deplin de el) asa si ele de la 100-150w in sus arata tot ce stiu sa faca. Deocamdata le-am facut teste acasa in curte, nu au intrat la treaba, dar cu prima ocazie cand voi prinde o sala mai mare va dau mai multe amanunte. Zilele astea am sa pun niste poze cu boxele si cu filtrele Acum am in plan sa imi reinoiesc tot "setup"-ul audio asa ca ma apuc sa-mi fac si un sistem 2.1 pentru sonorizari mai mici si o sa postez la sateliti ceva intrebari

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Feb 23, 2006 11:03 am 
Neconectat

asteptam cu interes pozele si descrierile 8)

Poweraudio Romania
www.poweraudio.ro

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Apr 29, 2006 6:02 pm 
Neconectat
User

Pentru a nu deschide un nou subiect care se leaga oarecum de aceasta tema, as dori si eu niste info.

As dori sa realizez doua incinte pentru `adunari cetateneasti` :lol: , aproximativ ~200 persoane. Mi s-a parut interesant WN-15S si daca voi sunteti de aceias parere as merge in aceasta directie. Precizez ca nu am mai realizat incinte de aceea cateva nemalmuriri/intrebari imi vin inevitabil in minte. Ce difuzoare sa folosesc pentru ?medii?, inalte, ce tip de filtre?! Sa fac incinte fullrange, sau sateliti + wofer?! Ideea e si sa fie usor de transportat, dar si ca randament.
Intrebare strict pentru poweraudio, daca achizitionez de la Dumneavoastra difuzoarele, primesc si un design pt. incinte inclus in pret?! Mai exact un custom design, in ideea ca acele incinte vor trebui sa aiba o anumite dimensiune pentru a le putea `inghesui` in masina, eu voi da dimensiunile volumetrice disponibile si in functie de asta sa se faca ajustarile de rigoare in proiectul incintei. Evident si proiect pt. filtrele afernete , si alte informatii care considerati Dumneavoastra ca imi vor fi necesare, si nu in ultimul rand disponibilitatea produselor pe stoc.

Multumesc ;)

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Apr 30, 2006 2:19 pm 
Neconectat

1. pt aplicatia ta, cred ca cel mai bine s-ar preta combinatia : Wn-15S+BM-D750 + horn PH2723

nu sunt necesare difuzoare de medii in aceasta configuratie

in cazul in care se doreste o micsorare a costurilor , se pot folosi alte drivere mai mici (PA-D52 , BM-D450 + hornurile aferente) dar cu o micsorare de performante, evident

pt orice difuzor cumparat de la noi, se ofera proiect adaptat necesitatilor clientului + Schema de filtru GRATUIT

Produsele sunt disponibile in acest moment :wink:

Poweraudio Romania
www.poweraudio.ro

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Mai 01, 2006 8:38 pm 
Neconectat
User

wn15-S..e.net superior fata de c15-400B..Nu inteleg dc s-ar folosii bmd750? cand bmd450 ar fii mai mult decat suficient si capabil sa tina pasul cu cei 100,2 DB/1w/1m al lui wn15. AM ascultat 1 combinatie cu wn15+bmd450 si pot sa spun ca "urla" am fost asa de multumit de ce am auit.incat sapt asta si fac o pereche.O revin cu poze si cu alte pareri.

NUmai bine

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Mai 01, 2006 10:00 pm 
Neconectat

avem noi un motiv pt care recomandam BM-D750

tine de dispersie si de calitatea sunetului.

studiaza putin fenomenul de "beaming" si ai sa intelegi imediat :wink:

Poweraudio Romania
www.poweraudio.ro

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 14 mesaje ] 

Ora este UTC + 2