The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Lun Iun 02, 2025 7:00 pm

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 14 mesaje ] 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Fullrange pentru instrumente
MesajScris: Lun Aug 28, 2006 10:03 pm 
Neconectat
User

Salut as dori sa stiu o combinatie de difuzoare/tweeter sau driver pentru ceea ce imi trebuie mie...mai exact eu cand la clape...si as vrea ceva care sa se auda bine...clar...si patrunzator pianul...ceva de 12" sau 15" ...nu imi trebuie o putere exagerata...pe aceste boxe nu sunt numai eu cu clapa...ci si microfoane si o chitara aucustica...voi stiti mai bine...cam ce s-ar preta...eu cred ca mi-ar trebui un driver si nu un tweeter ...pt ca o s am nevoie de medii la voce...cat si la pian...as vrea s ma incadrez in vreo 10.000.000 cu difuzoarele...eu ma gandeam la un proiect cu satelitii de 10" si un sub de 15" sau 2 sateliti de 12" cu c12 sau sateliti de 15 cu hp15...deoarece cu wn15 sau c 15 ies prea scump...sau eventual un c15-400b dar nu-i stiu pretul...oricum nu-mi trebe sa acoper foarte multa lume...max 150 de persoane...si nu exagerat de tare...ma intereseaza mai mult calitatea sunetului...acum am 2 hornuri cu selenium 8pw3 si ca tw pct-300 ...pentru cum se aude vocea jos palaria...dar cand cand si cu clapa...se intampla ceva aiurea...tw fac un fel de rezonanta...nu stiu cum sa va explic...suna aiurea...distorsioneaza...astept parerile voastre...va multumesc!

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Aug 28, 2006 10:30 pm 
Neconectat
User

cand ai zis si chitara, mia sarit gandul la g1251. Are sensibilitate mare si fiind coaxial urca cam pana la 10khz. De aici in sus tiar mai trebui un supertweeter.

o alta varianta ar fi e15-350n + un tw sau driver. Merge si tw fara probleme ca si acest woofer urca bine in frecventa si vei avea un raspuns liniar. Cu acest woofer vei avea si incinte mai usoare decat cu g1251 sau cu c12

nu cred ca pianul ar avea nevoie de suportul unui subwoofer ... e destul daca faci fullrange.uri

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Aug 28, 2006 11:18 pm 
Neconectat
User

Nu stiu exact ce sa-ti recomand, dar iti recomand sa folosesdti driver...cam de pe la 2.5-3 kHz in sus nu prea se merita sa faci compromisuri ( gen tweeter in loc de driver )...

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Aug 29, 2006 9:59 am 
Neconectat
Director General 0766332366
Director General  0766332366

cig

Ce ai tu nevoie este un sistem foarte linear si echilibrat.

Eu am cantat 4 ani la pian si stiu ca ai nevoie de extensie sanatoasa in jos

am sa-ti fac o oferta

Poweraudio Romania
Drumul Tarpiului, Nr.30, Bistrita, Jud. Bistrita-Nasaud
Telefon: 0766332366
E-mail: office@poweraudio.ro
www.poweraudio.ro
facebook.com/poweraudio.romania

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Aug 29, 2006 11:28 am 
Neconectat
User

Asa e nexus...de aceea am apelat...aici...va multumesc pentru raspunsuri...ideaa cu difuzoarele pt chitara...hmm... nu prea merge ca, chitara e rar...e mai mult voce si pian...nu imi trebuie putere exagerata...ci mai mult calitate...nexus...cu cantatul la pian...stii tu...tre sa fie "feelingul" ala...cat despre sursa...am un korg triton nu e problema ...la calitatea pianului suna beton...doar ca vreau sa fie patrunzator...curat...si sa se auda bine...cum spuneam pe hornurilea alea la anumite frecvente...de ex intre notele MI-SOL intre octavele 3-5 cateodata nu tot timpul...depinde si de velocity...distorsioneaza tw..sau ma rog se aude ciudat...parca ar fi boxe ieftine...astept ofeta...si va multumesc la toti!

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Aug 29, 2006 2:55 pm 
Neconectat
User

ma gandeam la g1251 ca la aia 100db spl numai wn15 il mai intrece si nu ai nevoie de amplif puternic. Chiar daca este un dif de chitara nu este limitat la doar a "reda" o chitara. Au mai utilizat si altii de pe forum acest dif pt voce si au fost f multumiti
si mai are avantajul major ca este coaxial

Sus

Subiectul mesajului: Fullrange pentru instrumente
MesajScris: Mar Aug 29, 2006 2:58 pm 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

FIXVID scrie:
ma gandeam la g1251 ca la aia 100db spl numai wn15 il mai intrece si nu ai nevoie de amplif puternic. Chiar daca este un dif de chitara nu este limitat la doar a "reda" o chitara. Au mai utilizat si altii de pe forum acest dif pt voce si au fost f multumiti
si mai are avantajul major ca este coaxial

La ce te referi cand spui "si mai are avantajul major ca este coaxial"?

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Aug 29, 2006 3:21 pm 
Neconectat
User

sursa sunetului ideal ar trebui sa fie punctiforma. La aceasta se poate ajunge doar prin folosirea difuzoarelor de banda larga. Nu stiu exact cat de mult urca in frecventa g1251, dar cred ca se poate evita folosirea unei cai destinate frecventelor inalte. Un egalizator ar putea sa rezolve handicapul in zona frecventelor f inalte

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Aug 29, 2006 3:47 pm 
Neconectat
User

Eu as folosi un supertweeter peste 8 kHz pt g1250 si unul peste 10 kHz pt g1251...ca supertweeter as folosi pe cel de la slenium...

Pt aprte de bas nu stiu ce sa zic...totusi in cazul in care nu vei folosi acest difuzor ( ma refer laa cele 2 coaxiale, oricare dintre ele ) iti reocmand sa folosesti driver, si nu tweeter...un driver bun e pad52s, dar pt gustul meu nu urca dstul de bine ( parere pesonala ) peste 16-17 kHz...bmd450 stiu ca este superior, deci iti recomadn bmd450 cu horn de aluminiu ph220...

Pe partea de bas nu stiu, dat daca vrei o solutie ieftina cred ca ar merge C15-400B cu acest driver...daca vrei joase atuncu nu rpea iti recomadn wn-15s, pt ca sub 50 Hz nu functioneaza corect ( asta nu inseamna ca nu cobaora pana acolo, chiar mai jos, dar nu e facut pt subbas, deci nu vei avea o extensie sanatoasa in joase...totusi daca vei avea parte de o procesare buna atunci poate il vei face sa coboare acceptabil )... :wink:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Aug 29, 2006 4:32 pm 
Neconectat
User

snake
deci pad52 nu se descurca bine la frecventele f inalte :?:
cred ca e vorba despre frecventele acelea inalte care ies in evidenta in car-audio. Totusi putine melodii urca peste 16khz :? deci si la aceasta frecventa are atenuare de cativa dB

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Aug 29, 2006 8:59 pm 
Neconectat
User

Se descurca, pe mp3-uri nu se simte deloc, dar eu simt diferenta pe anumite cd-uri...totusi pad52s este un driver excelent :wink: Merita banii din plin.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Aug 29, 2006 9:21 pm 
Neconectat
User

hmmm....cred ca am sa ma opresc la un difuzor de 12"...de 15" cred ca e prea mare pt ce imi trebuie mie...un C12-300MB cred ca este suficient...tinand cont ca marea majoritate a timpului nu o sa fie mai multde 120W dati in boxe...si cred ca vor iesi incintele si destul de compacte...acuma nu stiu cat coboara...dar daca ajung pe undeva la 45-50 de Hz e suficient...mai ramande sa aleg un driver...care sa fie? pa-d52s? sau...? nexus...da-ti o parere :)

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Aug 29, 2006 9:59 pm 
Neconectat
User

bmd 450 + h220 :wink:
Eu asa ceva trebuia sa am in locul lui pad52s, dar nu a fost sa fie...
Din cate stiu eu bmd450 e superior lui pad52s...

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Aug 30, 2006 11:41 am 
Neconectat
Director General 0766332366
Director General  0766332366

ca si sistem 2.1

2 sateliti cu E10-150S+PHT408
1x subwoofer cu HP-18W sau C18-650EL in functie de buget

am ales acel difuzor de 10" pt ca dispersia sa ramana cat mai larga posibila ct mai sus in frecventa (feomenul de beaming apare mult mai sus in frecventa)

am ales PHT-408 pt ca este un tweeter f liniar cu calota din material textil nu metal cum sunt driverele, aceasta ii asigura un un raspuns aproape liniar pana la 18Khz si un suet f eutru, fara nuante usor metalice

am ales un subwofer de 18" pt ca asa se va putea cobora aproape liniar pana la 40Hz si nu va mai fi nevoie de nici o egalizare

Poweraudio Romania
Drumul Tarpiului, Nr.30, Bistrita, Jud. Bistrita-Nasaud
Telefon: 0766332366
E-mail: office@poweraudio.ro
www.poweraudio.ro
facebook.com/poweraudio.romania

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 14 mesaje ] 

Ora este UTC + 2