The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Vin Iun 06, 2025 3:34 am

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Acest subiect este închis, nu puteţi modifica mesaje sau să scrieţi răspunsuri viitoare.  [ 73 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4, 5  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Aug 13, 2010 12:02 pm 
kr3atOr scrie:
Am auzit/folosit paudio, am auzit dynacord... DETIN paudio. Totusi nu se compara cu dynacord...

Voi tot nu intelegeti ca in momentul in care detii camera anecoica si tot felul de dispozitive de masurare poti sa faci cam ce vrei cu niste boxe ( atata timp cat si componentele sunt bune ) ?

Una e cand fac eu o boxa acasa si ma apuc sa fac niste filtre calculate pe net si alta e cand ai o gramada de bani pe care ii bagi in cercetare dezvoltare si testare.

O boxa ce suna bine nu e una facuta pe genunchi, nu faci o schema de filtru bagi niste difuzoare intr-o cutie si gata. In primul rand iti trebuiesc niste difuzoare bune si cand ai o firma care iti face difuzorul cum vrei, nu se pune problema, apoi sunt testari, masurari, modificari care fac sa sune cum suna.

Acum comparatia intre lw15 cu comp34 si d15 e total aiurea. In primul rand difuzoarele sunt cu totul in alta clasa, apoi 3 cai vs 2 cai nici nu se discuta .

De ascultat am ascultat d12 , dar nu mai tin minte daca pe 2 sau 3 cai. Sunt niste boxe care suna bine, au bas , au medii si au si inalte, adica sunt echilibrate . Daca merita banii ?? Pai nu prea , suna bine dar o mare parte din bani reprezinta firma, dar in momentul ala clar ca la evenimente poti cere peste concurenta din cauza imaginii pe care o ai cu acele scule. Din cauza asta lumea vine la DNA si Mircea si cere boxe care seamana cu Dynacord cu Electrovoice si altele. Conteaza foarte mult imaginea si asta este......

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Aug 13, 2010 12:20 pm 
Pufuletz aici ai dreptate... Dar totusi daca cu wnd72 si cu dna pro x2 nu ma apropii de dynacord la fidelitate... Cu ce m-as apropia? Boxele facute de nexus sunt testate in ceva camera anecoica sau cum?

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Aug 13, 2010 12:59 pm 
Neconectat
User

kr3atOr scrie:
Am auzit/folosit paudio, am auzit dynacord... DETIN paudio. Totusi nu se compara cu dynacord...

ciudat :lol:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Aug 13, 2010 1:10 pm 
kr3atOr scrie:
Pufuletz aici ai dreptate... Dar totusi daca cu wnd72 si cu dna pro x2 nu ma apropii de dynacord la fidelitate... Cu ce m-as apropia? Boxele facute de nexus sunt testate in ceva camera anecoica sau cum?

De ce boxe sa te apropii ?
Imprumuta de la cineva o boxa de la dynacord si du-te cu ea si cu ale tale la DNA sa ti le faca sa sune similar. La fel nu o sa sune pentru ca sunt alte difuzoare. Si nu poti compara cu o pereche de boxe active, decat daca le treci printr-un procesor.

De cate ori a scris DNA pe forum ca filtrele pe care le face, la fel ca si boxele, sunt facute sa sune cat mai liniar ? Asta daca nu doreste clientul altfel !

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Aug 13, 2010 2:08 pm 
Neconectat
User

Vorba lautarului ... "Inalte si Volum " doar de la Dynacord, care au inventat, si roata si naveta spatiala.

Pro Audio inafara de Dyncord sau telefoane inafara de Nokia nu se poate. Logic ...

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Aug 13, 2010 2:18 pm 
Nu ma refer la liniaritate. Ma refer la TIMBRUL VOCAL. Ca si cum ai compara un comp34 cu un driver paudio/selenium. Crezi ca daca ii faci un filtru bun o sa sune mai bine compul? Eu nu cred. Asa si cu paudio vs dyna. Parerea mea.
@ Lorin
Nu am contestat niciodata ca paudio sunt slabe. Sunt unele produse pe care le-am folosit si daca ar fi nevoie le-as folosi iar ca mi-au placut foarte mult. Dar inca o data, nu trebuiesc ridicate in slavi. Eu unul le stiu limita, altii nu...

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Aug 13, 2010 3:45 pm 
Neconectat
Moderator
Moderator

cat timp mai este necesar ca sa dispara discutiile de genul comp vs paudio vs alte drivere ? Omiteti un aspect destul de important ... si anume pretul. Comp-ul este cel mai iefin si nu poti face o comparatie cu alte produse de doua ori mai scump sau chiar mai bine. O comparatie reala se pot face intre 2 produse in aceeasi categorie de pret si relativ asemanatoare la caracteristici. Niciodata nu vom putea cadea de acord toata lumea ce boxe sunt cele mai bune sau care suna cele mai bine. De ce? Pentru ca urechea fiecarui om percepe sunetul diferit fata de altul. Camera anecoica este folosita pe postul de "ureche universala" pentru a face sunetul cat mai liniar si sa corecteze din filtru unele deficiente. Credeti ca ei isi bat capul cu atata aparatura doar "ca sa fie acolo" ?

***Stefanev***

Sus

Subiectul mesajului: sal
MesajScris: Vin Aug 13, 2010 3:45 pm 
Neconectat
User

permiteti-mi si mie va rog sa fac unele precizari:
sunt lautar dar ...nu sunt fan dynacord si shure.consider ca iti poti face treaba cu alte boxe(de ex home made),si cu alte microfoane.treaba cu microfoanele shure este "un spirit de turma" ca si cu dynacord.
Dar multi de pe acest forum habar nu au care e diferenta intre o sonorizare live si una pt playere sau comp.este o foarte mare diferenta intre putere si fidelitate.
va pot garanta ca pe zona la mine am cel mai puternic sistem (ca putere),dar am avut okazia sa cant acum o saptamana pe 4 ev zx4+1 pm1000-2.a fost o treaba total diferita de ce am eu.de cum suna la mine.o alta curatenie,totul a fost diferit. nu faceti greseala sa spuneti "aia suna mai tare".atata timp cat nu stiti (unii) cum trebuie sa sune o voce,ptr un sistem live, pt muzica populara,sau pt alte genuri de muzica.si de usurinta si de usurinta cu care trebuie sa cante un solist pe un rand de scule.solistul nu trebuie sa se forteze,sa oboseasca.
de sunat tare...suna orice boxa ,indiferent de ce difuri bagi in ea...PA,eminence, mag,etc.dar e altceva sa sune "deschis"cum spun lautarii
recomand tuturor, sa puna oricare 4 boxe, la comparatie cu 4 zx4 sau cu 4 boxe dynacord, si sa puna o formatie din orice gen de muzica, sa cante cu spatele la scule si o sa vedeti ca o sa le recunoasca dintr-o mie.
este cu totul si cu totul alt sunet.
fiecare firma isi face difurile ,unele mai bune,altele mai ieftine,pt ca nu toata lumea are zeci de milioane de bagat in asa ceva.
nu faceti comparatii intre firma X sau Y,decat daca le-ati testat si comparat una langa alta.daca azi ati auzit o boxa undeva,si maine ati auzit alta boxa altundeva...aia nu e o comparatie.aia e abureala.memoria te inseala foarte mult.
na ...va las ca putem discuta vre-o 20-30 de pagini.si ajungem la alte subiecte

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Aug 13, 2010 4:43 pm 
Neconectat
Director General 0766332366
Director General  0766332366

Mircea Bartic scrie:
kr3atOr scrie:
Pana o ajunge paudio sa aibe fidelitatea care o are dynacord... mai e. Mai e mult si bine. Poate la spl nu sunt asa departe dar la fidelitate sunt foarte.

iti bazezi afirmaţia pe ce anume?

spune-mi parerea ta,

P-audio poate avea calitatea lui Turbosound?

kreator (crexy), inca astept raspunsul la intrebarea mea

Poweraudio Romania
Drumul Tarpiului, Nr.30, Bistrita, Jud. Bistrita-Nasaud
Telefon: 0766332366
E-mail: office@poweraudio.ro
www.poweraudio.ro
facebook.com/poweraudio.romania

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Aug 13, 2010 6:56 pm 
In caz ca nu ai avut mai sus, am postat si motivul. Am avut paudio si inca DETIN paudio. Stiu ce le poate capul. Nu se compara cu dynacord. Punct. Nu vorbesc aici despre DATE PE HARTIE. Despre spl, -3db si altele. Vorbesc despre ce percepe urechea.
Sincer nu stiu de ce te ataci atat, nu am vorbit de rau produsele paudio, cu ce am lucrat eu am fost multumit. Dar dupa cum am mai zis, nu trebuiesc preaslavite. Punct.
P.S: Detin 2 fullrange cu 18sound 15mb700 + wnd72 + dna pro x2.
P.S2: Nu sunt crexy, sunt jordy ;)

@ Stefanev
Si atunci daca nu se poate compara comp cu paudio ca sunt in alta categorie de pret, de ce se compara paudio cu dynacord, care iarasi, sunt in alta categorie de pret?

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Aug 13, 2010 7:01 pm 
Neconectat

si acum daca-ti spun ca noi comercializam kit de reparatie pentru DH1 de la EV (driverul folosit si in Dynacod) - ca piesa de schimb originala - fabricata de P-audio ai sa spui ca te mint.

este chiar haios sa realizezi ca exista P-audio in Dynacord Xa

Trezeste-te la realitate pentru ca traiesti intr-o lume inchipuita rupta total de realitate.

textul cu "timbrul sonor" este un bullshit total folosit de toti cei care preaslavesc o marca si este invocat intotdeauna atunci cand nu exista argumente tehnice.

Poweraudio Romania
www.poweraudio.ro

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Aug 13, 2010 7:13 pm 
A fabrica produsul in sine sau kitul de reparatie eu zic ca sunt 2 lucruri diferite. Parerea mea. Nu ma mira faptul ca in XA este un difuzor care contine recone de paudio :)
P.S: Ce motive as avea sa spun ca dynacord este peste boxele mele? Eu din ce stiu toti isi lauda boxele. Ca apoi sa le vanda pe forum cat mai repede si sa isi cumpere altceva. Eu de ce as spune ca boxele mele suna urat?
Asta e, eu prefer sa compar boxele cu urechea si nu cu ochii privindu-le datele tehnice... Poate lumea nu ar mai cumpara boxe si cand le-ar auzi ar fi dezamagite de achizitie (sau cand le-ar compara cu altceva). Si aici nu vorbesc de paudio, zic la general.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Aug 13, 2010 7:22 pm 
Neconectat

si atunci cum poti veni cu afirmatii de genul "timbru sonor de dynacord"?

Poweraudio Romania
www.poweraudio.ro

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Aug 13, 2010 9:34 pm 
N-am inteles ce ai vrut sa zici...
Eu tot tin tare in sus de claritatea acelor boxe. Si la 30cm de boxa, cu volumul f tare, inca suna cristal boxa. La altele incep putin sa te deranjeze urechile. Putin sau mai mult. Si eu zic ca asta nu e de la distorsiunile date de mixer, statie, bla bla bla.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Aug 13, 2010 10:23 pm 
Neconectat

in continuare sunt convins ca in regim DIY se pot obtine performante si calitate a sunetului cel puţin egala cu a unei boxe de brand, orice brand

totul se rezuma la timpul investit in tuningul ansamblului. filtre, incinte, etc

Poweraudio Romania
www.poweraudio.ro

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Acest subiect este închis, nu puteţi modifica mesaje sau să scrieţi răspunsuri viitoare.  [ 73 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4, 5  Următorul

Ora este UTC + 2