The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Lun Iun 02, 2025 7:00 pm

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 63 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4, 5  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Aug 24, 2007 7:53 pm 
Neconectat
User

DJ_Kenwood scrie:
Eu una dau in WNJ15s+wnd72 cu un xpa7000 si tot timpu il tin intr-un clip super super usor. (nu se aude pic de distorsiune). clip pe xpa7000 inseamna ~500w in 8 oameni, deci e ceva. Cu basu pe 0 Db imi joaca difu ca la un subwoofer :D (repet, in limita bunului simtz si auz.-fara THD).
nu stiu cum sunteti voi, care is standardele voastre de putere, dar eu simt nevoia de mai mult, de aia am zis de c15-600n+wn-d63/72. simt nevoia de mai mult BAS, zona 45-60hz.

Cam greu, daca nu imposibil ceea ce vrei tu... :roll:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Aug 24, 2007 9:40 pm 
Neconectat
User

daca vine un sistem pe 3 cai, unde se face separatia ?
daca se face intre bas si mid undeva pe la.. 150hz e ok... ca s-ar putea face atunci, 2 cutii separate, si sa pui filtrul(3 cai ) in subwoofer si sa tragi de acolo cabluri cu speak-on pt mid si pt inalta sau sa ai si in "satelit" un filtru pasiv si sa tragi doar un cablu pt top, ca sa nu fie 2 cabluri, atat pt mid cat si pt inalta.In felul asta... ar fi basu jos, si ai ridicat cu stativ satelitii sus, dar ai avea 3 cai in acelasi timp.
Ce alte variante... in care sa folosesc doar un sg amplif, sau sa zicem 2 amplifuri.. dar sa nu am nevoie de procesor, deci FULLRANGE as prefera, 2 sau 3 cai, CAT MAI COMPACT si CAT MAI VENOS. Care e combinatia de top ?cea mai dintre cele mai, nu conteaza banii.
important e sa fie maxim 80 litri si pe cat posibil usoara, oricum incintele vor fi din plywood, etc.
care ce parere are ?

Mail: fecheteionut88@yahoo.com

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Aug 24, 2007 9:50 pm 
Neconectat
User

ia omule niste suburi pe langa sateliti.

Ultima oară modificat de Sharky pe Joi Apr 09, 2009 8:54 am, modificat 1 dată în total.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Aug 24, 2007 10:09 pm 
Neconectat
User

Total deacord cu cele spuse de Sharky...
Kenwood intelegem ce vrei tu, dar gandeste-te ca dupa ce o sa ai cel mai tare top, ce o sa faci ? Nu o sa vrei sa ai altul mai bun, care sa coboare mai jos cu 5 Hz minim la F3, sa fie mai puternic cu 500 W si sa fie mai tare cu 5 dB decat cel precedent ?

Cu alte cuvinte, fa-ti 2 suburi seriaose, ceea ce vrei tu nu se poate obtine...
Totusi ma mir cum de pana acum ceva vreme nu conta absolut deloc volumul, iar acum le vrei in max 80 L... :roll: :lol:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Aug 24, 2007 10:13 pm 
Radu scrie:
DJ_Kenwood scrie:
Eu una dau in WNJ15s+wnd72 cu un xpa7000 si tot timpu il tin intr-un clip super super usor. (nu se aude pic de distorsiune). clip pe xpa7000 inseamna ~500w in 8 oameni, deci e ceva. Cu basu pe 0 Db imi joaca difu ca la un subwoofer :D (repet, in limita bunului simtz si auz.-fara THD).
nu stiu cum sunteti voi, care is standardele voastre de putere, dar eu simt nevoia de mai mult, de aia am zis de c15-600n+wn-d63/72. simt nevoia de mai mult BAS, zona 45-60hz.

1. kenwood pe hi5 zice ca ii gay :lol:
2. ai wnd63, nu wnd72 :P
3. Dute cu muzica la vreo 5 nunti si da muzica la volum de majorat si ai sa vezi cum sare lumea pe tine sa dai mai incet. Poate o sa-ti fie o invatatura de minte DAR la nunti de peste 250 de persoane trebuie putin ridicat volumul

Faza cu satelitul sus cu filtru pe 3 cai si subul jos, am incercat-o si eu in tinerete cu rezultate relativ bune...pana mi-a dat unu un pumn pe satelit si a crapat filtru si pus amplifu in scurt.

Ai putea sa-ti cumperi 2 basi wn18s, le tragi o cutie de 100 - 120 litrii si pui cate unul in paralel cu topul pe un canal al amplifului dar pe trebuie pui ceva condensator pe post de high pass. E o smecherie ieftina dar o sa-ti lucreze ampliful in 4 ohmi + o sa ai si basul dorit. Aici itit trebuie si filtre pasive pe partea de bass, le rezolva shambala cu cateva kile de sarma :wink:

Daca nu te incanta ideea, fa-ti 4 hornuri 1850 cu sd18 si 2 x dpa 2000 punte 4 ohmi si spor la carat.

p.s. tot vorbeai de medie. Unde vezi tu difuzor de medii sa aibe un spl aprox de 100 de db daca tot vrei sa si sune tare pe langa bass/

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Aug 24, 2007 10:23 pm 
Neconectat
User

radu, conta volumul, cum sa nu ! am zis, CAT MAI COMPACTE, un 80 litri maxim. nu conta pretul si partial greutatea.
Deci 2 basi e solutia.... si daca ii fac, trebuie... procesor, si daca iau procesor, vreau sa iau dcx de la berry, (stiti voi altu, cu hi si low pass reglabile ? )., apoi mai trebuie un amplif ca nu cred ca o sa se descurce xpa7000 pe un canal cu 2 basi cu wn18.
Ce ziceti de tipu asta de incinta ? de modelul asta ?
Imagine
sincer, trebuie acordata, dar oricum... castig latime.. va fi doar 40cm latime (incape in orice portbagaj de masina ) . Asta e pt 18" dar se poate face la fel de bine si pt 15", fiind mai mica.
asta e ca sa bagi un 18" intr-o incinta cat mai accesibila, nu neaparat cu litraj imens, dar are o latura de 40 cm care permite "inteparea" incintei in orice portbagaj de masina. daca se scade inaltimea cu 10 cm , ajungem la 120 litri.
Ce ziceti ?
Deci nu este un fullrange care sa aiba tot ce vreau eu... trebuie neaparat si ceva basi. :roll:

Ultima oară modificat de Fechete Ionut pe Vin Aug 24, 2007 10:28 pm, modificat de 2 ori în total.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Aug 24, 2007 10:23 pm 
Neconectat
User

adircf scrie:
Radu scrie:
DJ_Kenwood scrie:

p.s. tot vorbeai de medie. Unde vezi tu difuzor de medii sa aibe un spl aprox de 100 de db daca tot vrei sa si sune tare pe langa bass/

http://www.hi-end.ro/product_info.php?c ... cts_id=510
Aci e unu cica, sper sa nu o iau pe cocoasa pt reclama.
Din grafic nu ar avea chiar 100 db cum afirma producatorul.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Aug 24, 2007 10:27 pm 
@ PaulC...eu ma refeream la paudio. Crede-ma ca mai nou stiu aproape toate difurile de la beyma pe de rost :roll: , planuiesc eu oarice' :twisted: numai nu prea sunt bani momentan...in fine

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Aug 25, 2007 12:29 am 
Neconectat
User

)
DJ_Kenwood scrie:
Deci nu este un fullrange care sa aiba tot ce vreau eu... trebuie neaparat si ceva basi. :roll:

Cu suburi iesi cel mai bine, mai ales daca zici ca faci sonorizari. Avand subwofere specializate o sa ai control individual al volumului pe partea de bass si astfel o sa poti satisface toate exigentele. Unii (foarte multi :evil:)prefera ca suburile sa o ia cu mult inaintea satelitilor, altii prefera mai mult medii si inalte...depinde de eveniment, public, genurile de muzica care le pui...

Si cu un procesor pt subwoofer bun, o sa poti face suburile alea sa sune cum vrei tu (sau cum vrea publicul)...

Chestiile astea nu o sa le poti face NICIODATA cu niste fullrange, indiferent ce difuzoare sau eq ai folosi...

Si mai e si chestia aia ca fulrange-urile le ridici si pe stative si pierzi foarte mult din frecventele joase...

Partea nasoala e ca o sa ai nevoie si de inca un amplif (daca nu ai decat XPA7000 in acest moment). Asta daca vrei sa scoti maxim-ul de la sistem. Ar fi pacat sa-ti faci suburi cu difuri de 18" si sa le tii pe un singur canal la XPA

Apropo, ca tot veni vorba de procesoare, ce parere aveti de procesorul ala pt sub care-l vinde Vasile? L-a folosit careva?http://www.hi-end.ro/product_info.php?cPath=38&products_id=33

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Aug 25, 2007 10:31 am 
Neconectat
User

@DJ_Kenwood: mane, basu e bass, niciodata nu o sa poti sa scoti bass de sub-woofer din niste FR-uri....oricat de puternice ar fii ele.
Solutia cea mai buna si cea mai ieftina care s-ar "pupa" cu wn-urile tale: un BR cu HP18-S amplificat cu cel putin 800w RMS...sa vezi galagie acolo. :wink:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Aug 25, 2007 12:04 pm 
fi serios don. la el ii trebuie macar 2 animale cu wn18s/r minim ca sa liniarizeze cat de cat raspunsul. haspeul pica din start. :lol:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Aug 25, 2007 3:38 pm 
kenwood, fara misto....

Acuma mi-a picat ideea. Du-te pana la doctor sa-ti scoata dopurile de ceara din urechi si apoi vorbim :wink:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Aug 25, 2007 4:02 pm 
Neconectat
User

adircf scrie:
Acuma mi-a picat ideea. Du-te pana la doctor sa-ti scoata dopurile de ceara din urechi si apoi vorbim :wink:

:lol: :lol: :lol:
Buna ideea :wink:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Aug 25, 2007 4:18 pm 
Neconectat
User

adircf scrie:
kenwood, fara misto....

Pot sa confirm :lol: Kenwood ia du-te pana la un cabinet ORL si fa-ti o spalatura la ambele urechi (stai linistit ca nu doare, o sa te sperii doar de seringa :lol: ). Iti GARANTEZ ca dupa ce vei ajunge acasa si o sa dai drumul la muzica o sa auzi frecvente pe care nu le-ai mai auzit pana acuma, si se va auzi muuut mai tare. O sa ai ipresia ca toata lumea striga la tine :lol:

Eu aveam un prieten care facea practica la un cabinet ORL si mi-a propus sa incerc acest experiment. Nu mi-a venit sa cred cand am "vazut" (auzit)rezultatele :wink: A si inca ceva... Sa nu te simti jenat de ceea ce o sa iasa de acolo :lol: :lol: La toata lumea iese (ma rog la unii mai mult la altii ceva mai putin :wink: )

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Aug 25, 2007 6:08 pm 
Neconectat
User

duzilor, BLOODY HELL, n-am damage la urechi ! :)
JUR
singura mea boala e "mania SPL-ului" :) si... E GRAVA. doar un super sistem s-ar dovedi a fi un bun antibiotic :D
cu boxele astea, JUR ca suna super frumos si clar, nu ti se pare ca mere tare... pentru ca suna foarte clar, dar cand e sa zici ceva, nu te auzi :) nici gandurile nu ti le auzi. As vrea ceva si mai si :D cu mai multa extensie pe partea de 50 hz :). Oare daca as face 2 wn18R in cutiile alea pe care le-am postat io mai sus, si le-as amplifica cu un... Max2500 ce s-ar petrece ? :) sau un tapco, nu vreau sa fie super scump ampu :)
SAU, inca 2 boxe identice cu ce am acuma :?:
:)
totusi, pana la urma, cred ca is bolnav dar nu fizic, ci psihic :lol:

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 63 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4, 5  Următorul

Ora este UTC + 2