The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Lun Iun 02, 2025 7:08 pm

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 33 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Mar 12, 2010 10:30 pm 
Neconectat
Director General 0766332366
Director General  0766332366

Vaser scrie:
ez-sound scrie:
mai bine inspira-te din proiectele deja facute...cele mai detaliate si care sunt asemanatoare cu ce vrei tu sa faci....

poti citii mai multe ca sa te documentezi sa vezi ce si cum...
gaurile pentru difuzoare la dai ori cu o masina de gaurit(freza ceva) sunt scule destule care fac treaba asta..mergi cu freza dupa conturul desenat... sau daca ai decat bormasina simpla..poti da gaura langa gaura in interiorul conturului..dupa ce ai terminat ai de pilit pana devine perfect rotund..
sunt metode multe...cel mai bine te-ai documenta putin

numai bine si spor la contruit...poate pui si ceva poze de cand incepi pana la sfarsit, af fi frumos :wink:

Problema ar fi ca dif-urile nu sunt tocmai rotunde, si din cauza asta intrebam. Pot sa gasesc dimensiunile exacte si cand dau comanda, dar ma gandeam ca le aflu de acum. :lol:
Si poze... mai e pana atunci. Mult!

de aceea recomand intotdeauna, ca boxele sa se construiasca existand la indemana toate componentele.

Poweraudio Romania
Drumul Tarpiului, Nr.30, Bistrita, Jud. Bistrita-Nasaud
Telefon: 0766332366
E-mail: office@poweraudio.ro
www.poweraudio.ro
facebook.com/poweraudio.romania

Ultima oară modificat de Mircea Bartic pe Vin Mar 12, 2010 10:38 pm, modificat 1 dată în total.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Mar 12, 2010 10:31 pm 
Neconectat

Vaser scrie:
ez-sound scrie:
de asta am zis ca cel mai bine e sa iei un proiect deja calculat detaliat ca sa numai stai sa-ti bati capu cu diverse :roll:

M-am gandit ca pot sa le fac precum cele facute de DNA, dar totusi nu stiu daca sunt proiectate de la 0 si aduse la optim, sau sunt facute pur si simplu, "ca sa nu stea dif-urile in aer".

sunt calculate si proiectate la mare arta

nici un proiect de-al nostru nu este "ca sa nu stea difurile in aer"

Poweraudio Romania
www.poweraudio.ro

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Mar 12, 2010 10:33 pm 
Neconectat
User

nexus3 scrie:
Vaser scrie:
ez-sound scrie:
de asta am zis ca cel mai bine e sa iei un proiect deja calculat detaliat ca sa numai stai sa-ti bati capu cu diverse :roll:

M-am gandit ca pot sa le fac precum cele facute de DNA, dar totusi nu stiu daca sunt proiectate de la 0 si aduse la optim, sau sunt facute pur si simplu, "ca sa nu stea dif-urile in aer".

sunt calculate si proiectate la mare arta

nici un proiect de-al nostru nu este "ca sa nu stea difurile in aer"

Era o gluma. :oops:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Mar 12, 2010 10:35 pm 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

Vaser scrie:
Totusi, de ce pare atat de simplu? Stiu ca sunt o gramada de calcule si formule pentru a afla exact ce fel de incinta trebuie, ce dimensiuni, etc. Chiar atat de mult schimba fono absorbantul? Adica proiectul unei incinte nu e tocmai simplu... :shock:

Pana s-a ajuns la dimensiunile 22,4cm x 22,4cm x 96,4cm a fost de calculat. Acum e simplu deoarece nu mai calculezi dimensiunile, doar le citesti.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Mar 12, 2010 10:36 pm 
Neconectat
User

Vaser scrie:
ez-sound scrie:

pur si simplu nu sunt facute :lol: mai mult ca sigur DNA a ales proiectul care s-a pretat cel mai bine difuzoarelor pe care le avea si mai ales utilitatii pe care incinta o are.

iar nexus are dreptate..cel ami bine sa ai toate componetele..sa sti ce si cum..app nexus,place "avatarul" tau :oops: 2n3055 fain tranzistor...primu meu amp home made a fost cu asa ceva :oops: se auzea frumos :lol:
numai bine :wink:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Mar 12, 2010 10:36 pm 
Neconectat
User

Valfar scrie:
Vaser scrie:
Totusi, de ce pare atat de simplu? Stiu ca sunt o gramada de calcule si formule pentru a afla exact ce fel de incinta trebuie, ce dimensiuni, etc. Chiar atat de mult schimba fono absorbantul? Adica proiectul unei incinte nu e tocmai simplu... :shock:

Pana s-a ajuns la dimensiunile 22,4cm x 22,4cm x 96,4cm a fost de calculat. Acum e simplu deoarece nu mai calculezi dimensiunile, doar le citesti.

True... True... :lol:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Mar 12, 2010 10:39 pm 
Neconectat
User

vezi e simplu :lol: :lol: pune niste difuri asemanatoare cu cele puse de DNA in acea incinta si treci la treba :lol: :lol: ai totul gata facut..calcule tot...rezultatul depinde numai de munca ta si de cat de bine realizezi proiectul 8)

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Mar 12, 2010 10:43 pm 
Neconectat

dupa standardele actuale 2n3055 este un gunoi, insa mi-a umplut copilaria de sunet :P

Poweraudio Romania
www.poweraudio.ro

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Mar 12, 2010 10:54 pm 
Neconectat
User

la vremea lui 2n-ul a fost un adevarat tranzistor...si pe mine m-a bucurat acest tranzistor 8)
sunt sali de spectacol unde inca merg amplificatoare cu 2n3055 si inca cum 8) stiu sigur asta

eu unu cautam innebunit unii buni cu factor de amplificare mare..erau aceia H...2n3055H..de cele mai multe ori aveam dastia obositi din surse,de pe stabilizatoare :lol: ce vremuri.. 8) (acum o sa se creada ca am vreo 1000 de ani :lol: ei bine nu e asa...am prins putin regimu comunist,atat de putin incat nu imi amintesc nimic...pe la 3 ani m-a prins revolutia :lol: )

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Mar 13, 2010 1:09 am 
Neconectat
User

2n3055 e istorie :lol: si in ziua de azi am un amplif de chitara bas mono cu 4x2n3055 capabil de 200W 8ohmi curati , are 20 de ani de functionare si inca merge ca in prima zii

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Mar 13, 2010 12:51 pm 
Neconectat
Admin
Admin

ez-sound scrie:
eu unu cautam innebunit unii buni cu factor de amplificare mare..erau aceia H...2n3055H..de cele mai multe ori aveam dastia obositi din surse,de pe stabilizatoare :lol: ce vremuri..

Şi eu lucram tot cu H.
Erau cei mai buni ( din seria 2N3055 ).

Revenind la incinte, trebuie spus că dimensiunile le-am determinat încercând să fac un proiect funcţional şi cât mai simplu de realizat.

Nu am dorit să fie un proiect de fiţe, de rupt în figuri, pentru că nimeni nu se va apuca să-şi facă boxe complicate, fără a avea resurse şi spaţiu.

Poate că o să fac şi unul din acesta vreodată, dar nu aş putea să spun când anume, pentru că am alte priorităţi şi fază cu demonstratul de ce sunt în stare nu m-a excitat niciodată.

Dar nu se ştie niciodată ....

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Mar 14, 2010 1:22 pm 
Neconectat
User

Hmmm... :?: Nu vreau sa par sceptic, am incredere in proiect dar dimensiunile par facute incat pe dinafara sa aibe 1 M inaltime, 26 cm latime si 26 adancime, folosind MDF de 18 mm. :lol:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Mar 14, 2010 1:35 pm 
Neconectat
User

si care e problema cu dimensiunile astea? tot vrei sa pari gigi contra si nu inteleg de ce...nu ai de ce sa te indoiesti de calculele lui DNA.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Mar 14, 2010 1:45 pm 
Neconectat
User

Eram doar curios. Nu ma indoiesc de calculele lui DNA, toata lumea de pe forum are incredere in el, dar tata cu siguranta se indoieste. Cand ii zic ca vreau sa fac incintele ca DNA ma tot intreaba de detalii si zice ca sunt facute fara minte, doar pentru ca nu am gasit toate detaliile posibile si calculele, explicatiile, etc. Acest lucru e si din cauza ca nu prea stie cum functioneaza net-ul, ca sa nu mai zic de forumuri. :(
PS: Don't mind dad! :lol:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Mar 14, 2010 1:57 pm 
Neconectat

Vaser

trebuie sa intelegi urmatorul aspect

Nici eu nici DNA nu o sa stam sa-ti raspundem la toate intrebarile legate de aceste boxe, in special la tot felul de chitibusuri. Efectiv nu avem timp. Ambii suntem ocupati cu afacerile noastre si nu putem sa stam sa facem pe profesorii ce predau gratuit fiecarei persoane care pune o intrebare. Nu avem absolut nici o obligatie in acest sens. Forumul a fost infiintat pentru suport tehnic si atat.

Te rog sa iei proiectul ca atare si sa-l executi fara sa te indoiesti de fiecare pozitia a unui surub.

Toate intrebarile tale isi au raspunsul in interiorul acestui forum (exista 5 ani de discutii deja salvate pe el)

Poweraudio Romania
www.poweraudio.ro

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 33 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3  Următorul

Ora este UTC + 2