The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Lun Iun 02, 2025 6:59 pm

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 21 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: Upgrade boxe
MesajScris: Mie Iul 09, 2008 2:16 pm 
Dr007 scrie:
-e suficient un driver pt. 2xG1251/Incinta?

Da, preferabil un D63 sa-l tai mai jos. (poveste lunga, rasfoieste forumul pentru explicatii)

-ce horn sa folosesc?

Vorbeste cu Mircea

-crossover la ce frecventa?

Vorbeste cu Mircea

-unde sa-l pozitionez pe fata incintei pentru performante maxime?

Sa fie bobina driverului pe aceeasi axa verticala cu bobinele mid-basilor dar cred ca te-am bagat in ceata aici. Pune-l normal, in functie de preferintele tale

E greu insa si sa te decizi...

Eu gandesc cel mai bine pe buda. Acolo fac deciziile importante, vorbesc serios.

Sus

Subiectul mesajului: Upgrade boxe
MesajScris: Mie Iul 09, 2008 2:44 pm 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

Mircea, ma ajuti te rog?
Da-mi o solutie care sa nu o regret, pls.
Tin minte ca am citit si eu undeva pe forum unde zicea ca peste nu stiu ce frecventa nu se mai insumeaza sunetul de la 2 difuzoare...

"Sa fie bobina driverului pe aceeasi axa verticala cu bobinele mid-basilor dar cred ca te-am bagat in ceata aici. Pune-l normal, in functie de preferintele tale"

Adi, chiar deloc; e simplu; ca sa nu existe intarzieri; adica sa fie in linie orizontala, la aceeasi "adancime" cele 3 bobine...va fi puin mai greu poate de realizat, dar sigur sunt solutii...
Sa vedem ce spune Mircea... el cunoaste mai detaliat problema...doar el mi-a dat proiectul, iar eu l-am construit;
In acest moment, asa sunt aranjate: de sus in jos: twetere in colturi; G1251, 2 gauri bass refelex, simetric puse; G1251;
Din cate am inteles, Adi tu imi recomanzi sa pun in urmatoarea ordine: G1251, Driver, G1251....intrebare e unde pun gaurile de bass reflex? daca le pun jos am un avantaj de +3dB....

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Iul 09, 2008 10:04 pm 
Neconectat
User

eu am zis supertweeter pentru ca stiu ca g-ul urca mai sus umpicut. Sincer, nu vad investitia unui WND63 langa acel G. mai bine ia un woofer de 12" si langa el sa puna un wnd63. in felu asta... practic ii taie avantul G-ului care e facut sa urce pana acolo.... si il foloseste ca si pe un woofer obisnuit unde nu rupe fashu G-ul. am avut si G1250....deci... stiu ce zic :)

Mail: fecheteionut88@yahoo.com

Sus

Subiectul mesajului: Upgrade boxe
MesajScris: Joi Iul 10, 2008 8:25 am 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

Kenwood, mi se pare logic ce spui tu...
Din punct de vedere constructiv, sunt mai usor sunt de pus cele 2 ST350...in locul celor vechi..
Din pacate ieri nu am apucat sa masor sa vad daca pot sa montez cele 2 supertwetere pe boxa....in drum spre casa de la servici "am fost pescuit" de un amic care mi-a dat de lucru...ceva la el la firma...probleme cu calculatoarele...si asa am ajuns acasa pe la 12 noaptea.....
:roll:
Ramane pe astazi...

Ei bine, am verifica azi ...si se pare ca nu am loc sa le pun.... :(
Cred ca ma supar pana la urma si imi construiesc alte boxe...

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Iul 20, 2008 9:43 am 
Neconectat
User

Eu zic sa mergi clar pe driver, te scuteste de montat 2 tweetere.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Iul 20, 2008 3:08 pm 
Neconectat
User

cele doua difuri au con dublu, ar trebui sa urce mult, asa se vede si din grafic. Baga-i un supertweeter, iesi mai ieftin si nu ocupi atata loc cu ditamai goarna.

Cel mai bine ar fi sa il intrebi pe dna.

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 21 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2

Ora este UTC + 2