The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Lun Iun 02, 2025 6:57 pm

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 63 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4, 5  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Aug 21, 2007 9:40 pm 
Neconectat
Moderator
Moderator

le poti avea pe amandoua daca o boxa o pui jos si cealalta pe stand.

***Stefanev***

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Aug 21, 2007 9:43 pm 
Neconectat
Moderator
Moderator

stefanev scrie:

nu totdeauna locatia iti permite sa tii boxe intr-un punct. stiu ce zic pt ca am fullrange-uri si le-as da oricand pt 2 sateliti si un subwoofer ;)

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Aug 21, 2007 9:49 pm 
Neconectat
Moderator
Moderator

nu intotdeauna, dar te scapa in unele situatii. Cat de acustica si amplasamentul boxelor sunt cazuri in care nici un simplu 2.1 nu este de ajuns.

***Stefanev***

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Aug 21, 2007 9:55 pm 
4 bucati sunt ideale pt mobile-dj-ing cum fac eu. Ori toate 4 pe stative intr-o sala ori 2 sus si 2 jos. Ce poti sa mai vrei ?

in legatura cu ce zice bradacalin... ii dau dreptare..pui boxa pe stativ si adio subbas :lol: care-i rostul si revin la afirmatia mea....basul ii bas :wink:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Aug 22, 2007 12:54 am 
Neconectat
User

stefanev scrie:

Referitor la amplasarea boxelor, ma duc la unu la un chef cu HP-urile. Ma gandeam si eu sa tin o boxa jos si una pe stativ, dar cum e mai bine?

Una jos intr-un colt si cealalta pe stativ in celalalt colt?
sau
Una jos si una sus amplasate in acelasi colt, ca sa fie mai aproape una de alta si sa se cupleze frecventele joase?

Si pentru aplicatii de genul asta in care tii o boxa sus si una jos, nu e mai bine sa folosesti semnal mono decat stereo?

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Aug 22, 2007 10:22 am 
Neconectat
User

semnal stereo nu prea poti folosi

Ultima oară modificat de Sharky pe Joi Apr 09, 2009 8:51 am, modificat 1 dată în total.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Aug 22, 2007 6:51 pm 
Neconectat
User

Sharky scrie:
Daca le pui una langa alta stii sigur ca nu se vor anula si in domenium basului se insumeaza perfect.
Cand le imprastii se insumeaza dupa cum ai norocul.....

O chestie ciudata. La mine in camera daca pun ambele boxe in acelasi colt, una pe stativ si cealalta pe podea, NU coboara asa jos ca si cand le pun in colturi diferite. Normal ar fi ca frecventele joase sa se cupleze mai bine cand boxele sunt aproape una de cealalta, dar... :?

Intradevar parca suna obositor cand pui ambele boxe in acelasi loc. Dar daca le departezi, iar exista posibilitatea sa se anuleze pe partea de bass... Daca se intampla sa se anuleze voi ce faceti de obicei? Ajuta daca inversezi polaritatea la una din boxe? Dar cand folosesti mufe Speakon cum faci treaba asta...?

Chiar am morcov cand ma mai cheama vreun prieten la ceva eveniment, ca nu stiu ce acustica o sa aiba sala respectiva, si nu stiu cum se vor comporta boxele. Mai ales ca toti prietenii mei sunt obsedati de bass :shock:
Si aranjamentele in sala se fac dinainte la orice eveniment, masa unde se instaleaza sculele este pusa deja de catre organizatori. Daca nu suna bine boxele acolo? Si cine cara dupa el zeci de metri de cablu ca sa plimbi boxele prin toata sala pana se aude bine? :roll:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Aug 22, 2007 7:32 pm 
Neconectat
User

Sebi scrie:
Si cine cara dupa el zeci de metri de cablu ca sa plimbi boxele prin toata sala pana se aude bine? :roll:

btw - cati metri de cablu ai pt fiecare boxa ?

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Aug 22, 2007 9:09 pm 
Neconectat
User

de insumat se insumeaza.i.

Ultima oară modificat de Sharky pe Joi Apr 09, 2009 8:53 am, modificat 1 dată în total.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Aug 22, 2007 9:21 pm 
Neconectat
User

adi_0206 scrie:
btw - cati metri de cablu ai pt fiecare boxa ?

5 metri

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Aug 22, 2007 10:35 pm 
sebi eu am 2 cabluri de 10 metrii de fi 2 x 2,5 mufate neutrick , unul de 20 de metrii la fel... si tot mufat neutrick si tocmai maine ma duc sa-mi iau un adaptor neutrick ca sa uneasca cele 2 cabluri de 10 metrii. deci ii un fel de mufa speakon mama intr-un capat si in celalalt capat tot mama...Prostia are vreo 5 cm latime :lol:

p.s. Stie careva ce a patit kenwood. nu-i pe forum..nu-i pe mess... ii inchis telefonu :?

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Aug 23, 2007 9:51 am 
Neconectat
User

adircf scrie:
deci ii un fel de mufa speakon mama intr-un capat si in celalalt capat tot mama...Prostia are vreo 5 cm latime :lol:

Si e scumpa cu draci :lol:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Aug 23, 2007 6:11 pm 
Neconectat
User

adircf scrie:
p.s. Stie careva ce a patit kenwood. nu-i pe forum..nu-i pe mess... ii inchis telefonu :?

Parca avea pe status ca : Ungaria, VIN! :D

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Aug 24, 2007 4:25 pm 
Neconectat
User

ciocolom :))
azi am ajuns de la Hojduszoboszlo, Ungaria. (bai).
Telu mi l-am pierdut cand am fost la munte, si bineinteles ca mi l-o gasit careva si cum sa il inapoieze ? doar e Romania ce naiba :)
In Ungaria nu am semnal ca nu am Roming, Deci ADI, de aia nu am avut semnal.
sa trecem la fullrangeurile astea.
Eu una dau in WNJ15s+wnd72 cu un xpa7000 si tot timpu il tin intr-un clip super super usor. (nu se aude pic de distorsiune). clip pe xpa7000 inseamna ~500w in 8 oameni, deci e ceva. Cu basu pe 0 Db imi joaca difu ca la un subwoofer :D (repet, in limita bunului simtz si auz.-fara THD).
nu stiu cum sunteti voi, care is standardele voastre de putere, dar eu simt nevoia de mai mult, de aia am zis de c15-600n+wn-d63/72. simt nevoia de mai mult BAS, zona 45-60hz.
Ma gandesc si la un 3 cai, dar... ce difuri ?
Io ma gandesc la o combinatie care sa fie super puternica (toate zonele -bas-mid-inalte) si sa fie super compacta.
Sa fie mai pronuntata zona de bas ca si la Wn-urile mele, ca mid-u si inaltele aproximativ ajung :)
@ADI nu conteaza ca nu scot banii din ele, nu conteaza ce sonorizez, vreau sa fie de varf combinatia si sa am surplus din toate. Mie mi important sa fie cat mai compacte posibil si daca se poate pe neo, sau nu cu exagerat de mult mai grele ca si wn-urile mele.
Asa dupa voi, care ar fi cea mai tare combinatie dintre toate ? :)
Daca ziceti ca c15-le va falfai si nu va urla, sa vedem un 3 cai atunci, dar... Cat mai Venos intr-un volum MIC.

Mail: fecheteionut88@yahoo.com

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Aug 24, 2007 6:25 pm 
Neconectat
Moderator
Moderator

dupa parerea mea tu deja posezi ceea ce trebuie.
daca ai o boxa stand alone cu bass puternic nu cred ca vei folosi vreodata abilitatile ei de a reproduce frecventele joase la potential maxim (amplasare deficitara) un sistem 2.1 sau 2.2 e cel mai usor de asezat intr-o sala sau locatie.
gandestete ca degeaba investesti in cativa db in plus pe bass daca nu pui boxa pe podea sau in colt. cu un subwoofer si 2 sateliti altfel te joci cu ele.

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 63 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4, 5  Următorul

Ora este UTC + 2