The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Lun Iun 02, 2025 7:12 pm

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 43 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2, 3  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: e12-250n pareri, proiect sau recomandare alt difuzor.
MesajScris: Joi Iun 17, 2010 10:36 pm 
Neconectat
User

salut. am tot rasfoit forumul si nu prea am gasit ce caut. In primul rand, pana la sfarsitul verii (cand intru la liceu) vreau sa termin un proiect de boxe PA pe 2 cai la care e posibil sa pun si un SuB. Ideal este ca boxele sa fie cat mai "fullrange", in principiu sa nu am nevoie de sub. Pretul acestui difuzor mi se pare interesant, lafel ca si magnetul pe neodymium, dar nu ma bucura deloc xmax-ul de 2mm!! si puterea "relativa". Posed 2 difuri hp12s pe care le-am maltrat cu mii de boosturi pe bass si nu am reusit sa le ard, dar 200W mi se pare ca este mult si pentru varfuri la o deplasare a conului atat de mica.
Legat de testul extrem al acestui difuzor, cred ca e o gluma, la 500W culegeai un subwoofer auto JBL de pe jos, daca e vorba de watti reali, sinus, blana cum vreti sa le ziceti. Poate sunt altfel masurati acesti watti si ma insel eu, explicati-mi voi daca puteti.
In al doilea rand as dori sa stiu care ar fi marimea maxima a unei incaperi in care am sonorizare acceptabila cu aceste difuzoare (ideal ar fi 100 mp+). Ca punct de reper, (desi nu am nicio tangenta cu aceasta "muzica") cat de mare ar trebui sa fie camera ca sa se simta salam fericit cand zbiara-n microfon :).
Si in final, reusesesc niste incinte echipate cu acest difuzor sa aibe un F3 pe la 45hz? chiar si 50hz ar merge..

Daca este adecvat pentru ce vreau eu de la el, dati-mi va rog linkul de la proiect pentru ca nu il mai gasesc, daca nu dati-mi o sugestietie de alt difuzor. multumesc.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Iun 17, 2010 10:48 pm 
Neconectat
User

Am e12-250N in bandpass si ii dau pana in clip lejer dintr-un ep2500(si nu un minut sau 10, ci ore bune).Nu inteleg de ce tot incercati sa bagati bete in roate ca nu tine, ca nu e bun sau mai stiu eu ce.
Incercati-l si mai apoi faceti comentarii!!

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Iun 17, 2010 10:51 pm 
Neconectat
User

am si eu 2 bucati hp12s si nu contest calitatea difuzoarelor P.audio, urla si tare si bine, zic doar ca nu inteleg ce fel de watti sunt astia pentru ca la 100 watti difuzorul se misca destui centimetri...
Astept pareri sau sfaturi :)

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Iun 17, 2010 10:53 pm 
Neconectat
User

pai difuzorul rezista mult si bine daca e amplificat corespunzator si ii dai o frecventa de redare care sa nu-l sufle afara. Exact asa a fost facut si testul cu HP-12 la 500 watt a fost amplificat corespunzator la o frecventa corespunzatoare si asa rezista.

1 x POWERMIXER YAMAHA EMX5000-12
1 x QSC
1 x CROSSOVER PHONIC 3000
Microfoane :
1 x Shure PGX4/PGX2 BETA 58
Lumini:
2 x DualGem
1 x Stairville DJ Lase GR-140 RGY MKII DMX
1 x Stairville DJ Lase 150 RGY MKII DMX
Imagine

Ofer sonorizari de mica,medie amploare relatii la tel: 0743521299

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Iun 17, 2010 10:57 pm 
Neconectat
User

multumesc. cred ca am inteles ce ai zis, e vorba de muzica cu putini bassi nu de bubuiala deci ar rezista. chiar si asa mi s-a parut ca s-a deplasat cam putin conul dar ma dau batut, haideti sa vorbim acum despre e12-250n daca se descurca asa cum vreau sa il folosesc sau trebuie sa ma uit la altul.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Iun 17, 2010 11:02 pm 
Neconectat
Director General 0766332366
Director General  0766332366

E12-250N se descurca mult mai bine pe bass decat hp-12

merge foarte ok in incinte de 40 de litri acordate pe la 50 de Hz

pot sa-ti fac si un proiect daca-mi spui ce inalta vrei sa-i pui pe langa

X-max-ul reprezinta cursa perfect liniara / o directie
E12-250N este capabil de 40mm varf la varf pana la distrugere

In privinta puterilor declarate:

in general difuzoarele auto sunt foarte putenice pe hartie, dar in majoritatea cazurilor nu este vorba de putere continua ci de putere program , varf sau mai rau PMPO.

E12 este un difuzor destul de performant, avand bobina executala la interior/exterior ca si modelele mult mai scumpe.

Poweraudio Romania
Drumul Tarpiului, Nr.30, Bistrita, Jud. Bistrita-Nasaud
Telefon: 0766332366
E-mail: office@poweraudio.ro
www.poweraudio.ro
facebook.com/poweraudio.romania

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Iun 17, 2010 11:21 pm 
Neconectat
User

multumesc mircea, acum am inteles...oricum subwooferele auto sunt un contraexemplu de eficienta...si de muzicalitate. Nu am absolut nicio idee ce inalte sa folosesc, cred ca pa-d52s. Recomanda-mi tu unele, pe care sa le pot crossa pe la 1800-2500 hz si sa reziste si daca le mai dau niste boosturi. Si sa sune frumos :) am o afinitate speciala pentru inalte.
L.E. sa-mi spui te rog cat de eficiente sunt in aer liber sau in camere mari ca sa stiu daca ma uit la vreun frate mai puternic :>. Pana acum suna genial, 40 litri, neo, le car imediat :D.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Iun 17, 2010 11:30 pm 
Neconectat
User

Lorin, am avut ep 2500 , sustii ca tii e 12 - ele in clip " lejer " pe ep 2500 ceva nu e bine .

Ultima oară modificat de popamariusgabriel pe Vin Iun 18, 2010 12:25 am, modificat de 2 ori în total.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Iun 17, 2010 11:43 pm 
Neconectat
User

Mai citeste odata ce am scris dar citeste ATENT.Eu nu imi tin sculele in clip niciodata.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Iun 18, 2010 12:24 am 
Neconectat
User

aha, oboseala , am omis cuvantul " pana in clip " , scuze

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Iun 18, 2010 8:20 am 
Neconectat
Director General 0766332366
Director General  0766332366

petru2ioan scrie:
multumesc mircea, acum am inteles...oricum subwooferele auto sunt un contraexemplu de eficienta...si de muzicalitate. Nu am absolut nicio idee ce inalte sa folosesc, cred ca pa-d52s. Recomanda-mi tu unele, pe care sa le pot crossa pe la 1800-2500 hz si sa reziste si daca le mai dau niste boosturi. Si sa sune frumos :) am o afinitate speciala pentru inalte.
L.E. sa-mi spui te rog cat de eficiente sunt in aer liber sau in camere mari ca sa stiu daca ma uit la vreun frate mai puternic :>. Pana acum suna genial, 40 litri, neo, le car imediat :D.

cel mai bun driver este D220TI pentru acest woofer ajutat de un filtru DNa xpro2

Poweraudio Romania
Drumul Tarpiului, Nr.30, Bistrita, Jud. Bistrita-Nasaud
Telefon: 0766332366
E-mail: office@poweraudio.ro
www.poweraudio.ro
facebook.com/poweraudio.romania

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Iun 19, 2010 8:13 pm 
Neconectat
User

bine, poti atunci sa-mi dai proiectul? (inaltele D220Ti). Intre asta si hp15s ce diferente sunt?

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Iun 19, 2010 8:27 pm 
Neconectat
User

ca fost posesor de ambele difuzoare, din experienta zic ca e clar:12" vs 15" va castiga 15" in extensia in joase, datorita dimensiunii, hp15s inghite ceva mai multa putere, insa e12 are un plus pe medii, si e senisibil mai dragut la puteri mai mici, inclusiv din categoria >100W...

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Iun 19, 2010 8:36 pm 
Neconectat
User

:-? sunt in dilema, e12-250n, hp15s, 15pw4. Ideal este sa sune frumos, intreg, bass puternic percutant, inalte placute la auz, si sa nu le dau niciodata mai tare de 50% indiferent cati nervi am in ziua aia...

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Iun 19, 2010 8:41 pm 
Neconectat
User

deci stai sa inteleg ce vrei....
le faci sa le ai in casa, dar deja ai ars 2 hp12 care sunt destul de zgomotoase....
pai fa in cazul asta 2 boxe cu hp15s/15w4 si ceva inalta, pe litraj mai mare, catre 80l si daca tot nu te multumeste basu, vezi ca era pe forum un hp18w, ia-l ca si compltare si amplificale ca la carte....daca nici asa nu vei fi happy, macar vecinii vor fi :wink: :lol:

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 43 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2, 3  Următorul

Ora este UTC + 2