The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Lun Iun 02, 2025 7:03 pm

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 22 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Am unu si mai vreau doua...
MesajScris: Vin Iul 20, 2007 10:09 am 
Neconectat
User

Salut. Am nevoie de sfatul vostru... Mi am facut un bandpass cu un HP15w care merge bine, dar nu scoate deloc kick.Cred ca e normal. Din aceasta cauza as vrea sa mi fac 2 sateliti care sa acopere bine zona aceasta. Bugetul de care dispun este d 6 milioane.(aici tre sa intre si tweeterele) As vrea de la voi un proiect... ma gandesc la e12 250n, deoarece vreu ca difuzorul sa fie musai pe 4 ohmi. MUltumesc anticipat

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Iul 20, 2007 10:29 am 
Neconectat
Moderator
Moderator

:o hp15w sa nu aiba kick in bp4? pai atunci ce are?

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Iul 20, 2007 10:32 am 
Neconectat
User

proiectul de la voi il am. se aude bine pana pe la 90hz.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Iul 20, 2007 11:15 am 
Neconectat
Director General 0766332366
Director General  0766332366

3 spirit

E12 in bassreflex ai tu nevoie

este pe 4 ohm

Poweraudio Romania
Drumul Tarpiului, Nr.30, Bistrita, Jud. Bistrita-Nasaud
Telefon: 0766332366
E-mail: office@poweraudio.ro
www.poweraudio.ro
facebook.com/poweraudio.romania

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Iul 21, 2007 12:58 pm 
Neconectat
User

Dar acum am nevoie de volumul incintei si de dimensiunile tubului pt un e12 in reflex. Cu ce tweeter s ar potrivi, si ce filtru mi ar trebui? De ce nu are kick hp ul?! :? Plaja lui de eficienta mai mare se termina la 110hz.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Iul 21, 2007 1:50 pm 
bradacalin scrie:
:o hp15w sa nu aiba kick in bp4? pai atunci ce are?

armonici :lol:

3spirit

decat sa te complici cu un sistem 2.1 de ce nu iti faci 2 fullangeuri cu hp15W ? le pui un pad52 la fiecare si ai terminat treaba. Nu o sa iasa scumpe daca le faci tu si o sa se auda mai bine

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Iul 21, 2007 2:03 pm 
Neconectat
User

Chiar dac am respectat proiectul? Nu ma pricep prea bine, dar stiu ca kickul e de pe la 100hz in sus, ori hp ul meu-conform simularii- nu are eficienta prea mare aici (de fapt scade exponential in zona asta). Ce parere ai nex?

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Iul 21, 2007 4:22 pm 
Neconectat
User

Eu am avut bp4 cu hp-15w si avea numai kick :lol:

Asculta sfatul lui adi! Iti cumperi 2 PAD52, 2 hornuri si iti faci fullrange cu Hp-15W in incinta de 70-90 L. O sa sune mai fain, plus ca avadn pad52s in viitor ai sanse de upgrade la difuzaore gen wn-15s ( asta in cazul in care vrei sa-ti upgradezi sistemul ), in aceeasi incinta, trebuind sa schimbi doar difuzorul si filtrul. :wink:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Iul 21, 2007 5:15 pm 
Neconectat
User

[img][img]http://img59.imageshack.us/img59/5398/hp15winbp4wr5.th.jpg[/img][/img]
Asa arata. Ma gandesc ca tubul e de vina pt armonici. Cred ca nu se foloseste aerul de deasupra lui, sau poate faptul ca e lipit de peretii laterali cauzeaza problema. Voi ce creedeti? Sugestii :cry:.La vremea aia m am gandit ca peretele inclinat va anula armonicile (citisem ceva despre unde stationare), dar... :cry:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Iul 21, 2007 9:44 pm 
3spirit nu uita: cateodata ideile simple sunt cele mai bune. Haspeul nu e un difuzor pe care il poti arunca in orice cutie si sa te astepti sa sune bine.
Eu zic sa mergi pe basreflex, sa nu te mai complici cu cutii din auzite si forme scrise de ceva tampit pe un site updatat in 1998.

Sper ca ai inteles ideea :wink:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Iul 21, 2007 9:53 pm 
Neconectat
Moderator
Moderator

baga-l in bass reflex ;) eu am 2 fl-uri cu hp15w si suna bine...pt un hp

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Iul 22, 2007 12:38 am 
Neconectat
User

Am inteles ce vreti sa spuneti. DAR, care e problema??? Poate pune cineva degetu pe ea? Faptul ca peretele ala e inclinat nu poate sa altereze in halul asta sunetul avand in vedere ca am respectat volumele si dimensiunile tubului.

Adircf, tu ai vazut incinte trapezoidale numai pe siteuri de prin 98? Nu fi arogant, pt ca nu cred ca e ceva atat de "tampit" :?

Stiu ca ideile simple sunt cateodata mai bune dar daca nu experimentezi putin, chiar riscand, unde draq mai e satisfactia ca ai facut ceva?

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Iul 22, 2007 1:50 pm 
3spirit scrie:
Adircf, tu ai vazut incinte trapezoidale numai pe siteuri de prin 98? Nu fi arogant, pt ca nu cred ca e ceva atat de "tampit" :?

Omule, tu intelege ca ai un difuzor entry level. Ce performantele vietii te astepti sa obtii de la un difuzor de 15" care la distribuitor cum ii Nexuse costa 150 lei. Uita-te la parametrii, constructia lui. El a fost facut pentru bas-reflex. Poti sa faci horn, bp4, bp6, planar,H.O.G. "topogan" :lol: cu el ca tot o sa sune ca un tampit ce zice ca haspeul are subbas in bp4. Eu l-am ascultat si ii varza. dar nu vreau iar sa inceapa asa zisa propaganda cu hp15w. Sa-ti raspunda altii

3spirit scrie:
Stiu ca ideile simple sunt cateodata mai bune dar daca nu experimentezi putin, chiar riscand, unde draq mai e satisfactia ca ai facut ceva?

Daca tot vrei sa experimentezi ceva, experimenteaza si tu cu un difuzor mai adevarat, nu cu batranul Hp15w. Esti nou pe forumuri. Au fost nenumarate scandaluri in legatura cu difuzorul asta. Si apropo de satisfactie...cred ca ti-ai ales difuzorul gresit de pe care sa obtii satisfactii.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Iul 22, 2007 6:55 pm 
Neconectat
Director General 0766332366
Director General  0766332366

am ajuns sa o aud si pe asta

Kick in bandpass (care prin definitie e plin de probleme de faza si group delay)

Fullrange bassreflex este ceea ce cauti tu pt kick

Poweraudio Romania
Drumul Tarpiului, Nr.30, Bistrita, Jud. Bistrita-Nasaud
Telefon: 0766332366
E-mail: office@poweraudio.ro
www.poweraudio.ro
facebook.com/poweraudio.romania

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Iul 23, 2007 12:23 pm 
eu i-am zis...el batman, robin, batman, catwoman, batman, batman... :lol:

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 22 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2  Următorul

Ora este UTC + 2