The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Lun Iun 02, 2025 7:59 pm

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 15 mesaje ] 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Full Rage 3 cai cu 18'
MesajScris: Joi Sep 17, 2009 5:06 pm 
Neconectat
User

Ma poate ajuta cineva cu un calcul de dimensiuni pentru asemenea incinta?
Componentele sunt alese ok? Ar putea cineva sa-mi simuleze ceva date tehnice legate de aceasta incinta? Si inca ceva - as fi curios daca ar suna mai bine decat un FR cu 15 avand in vedere ca diful de 18 coboara mai mult si e pe 3 cai.

And don't shoot. :D
Imagine

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Sep 17, 2009 5:26 pm 
Neconectat
User

Iese cam imensa. Nu mai bine faci 2 sub-uri si 2 sateliti??

www.md-events.tk

***Scarface***

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Sep 17, 2009 5:26 pm 
Neconectat
User

Cam ciudata/disproportionata combinatia ta de difuri!
Pe medii pune mai bine un S8-38M, iar pe inalte e suficient driver de 1"! :wink:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Sep 17, 2009 5:44 pm 
Neconectat
User

@costas: daca mergi pe 3 cai cu 18 ca si joase e ok 10 pe post de medie, iar pe inalte intradevar e de ajuns un drv de 1", difuzorul de 10 urcand suficinet pt a se pupa cu de drv-ul. asta nu inseamna ca nu se poate pune un 2".
va suna mai bine pe partea de joase (18" <-> 15"), va iesi mult mai grea si relativ dificil de folosit in one-man-show, mai ales cand vine vorba de catarat pe stative. pana si filtrele ies destul de scumpe, daca nu folosesti un bi-amping mode.
nu ar fi mai practica o solutie 2+2 : 2 basi de 180l si 2 fr de 10"+1"/2" nervoase 8) si e si mult mai versatila ideea

@ice_shadow: media de 8" nu se pupa prea grozav cu un 18", trebuie un 10". am auzit cateva boxe cu media pe 8" si sincer nu imi placeau deloc ca si sunet(exclus chestie de filtre aici)

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Sep 17, 2009 6:05 pm 
Neconectat
User

Costas vad ca ai ceva vechime pe forum.
Tu chiar nu ai citit celelalte posturi legate de fullrange incluzand 18"+10,12"+DRV? :?:
Chestia asta s'a discutat de foarte multe ori, si de fiecare data concluzia este aceeasi NU SE MERITA.
Vor iesi 2 lazi cu un volum urias, de la care sigur vei face hernie daca vei incerca sa le cari singur. :lol:
Nu inteleg de ce vrei sa renunti la versatilitatea unui sistem 2.2 sa zicem cu 2 basi de 180L 18" (sau chiar proiectul supercompact de 140) si 2 sateliti de 12"/10"+1"/1.5"/2" 8) . :roll:
Daca asta nu este de ajuns sa te faca sa iti iei gandul de la ele sa ne gandim la filtre. :shock:
Puterea "inghitita" va fi mare , deci vor iesi niste bobine imense, scumpe si grele. (excluzandu'se solutia filtrarii active).
Sfat prietenesc: Lasa'te de construit sifoniere si indreapta'ti atentia spre un 2.1 sau 2.2 :wink:

Trimiteti o ambulanta...

Ingerul pe care mi l-ati dat

Nu face fatza..:))

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Sep 17, 2009 6:31 pm 
Neconectat
User

As fi vrut 2 fullrage "nervoase" care sa coboare destul de mult. Restaurantul in care activez nu e foarte mare n-are sens sa fac 2 sub, unul e suficient mai ales ca e la etaj, construit pe struct metalica, mai are un etaj tot pe str metalica si, acum cum cele 2 FBT Maxx5A pe care le detin, le vibreaza tot etajul de deasupra. Problema e mai mult psihologica, patronul restaurantului ar face criza de nervi daca ma vede si cu 2 suburi. Asa cu 2 FR mai n-are ce sa comenteze (pana cand ma apuc de treaba :D).

Cred totusi ca aveti dreptate, poate mai degraba 2 sateliti cu dif de 12 sa iasa micuti si 1 sub ar fi mai bine. Acum am active insa tare as trece pe pasive, nu ca n-ar suna bine FBTurile ci pentru ca am nevoie de ceva forta - acum merg mai tot timpul cu a limita.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Sep 17, 2009 7:51 pm 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

Daca ar fi sa ramana locului in restaurant, eu as merge pe 2 x 12" + driver / incinta. Tot pe acolo iesi la pret, iti faci treaba si cu un singur amplificator si mai ai si stereo.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Sep 17, 2009 7:57 pm 
Neconectat
User

black79b scrie:
Daca ar fi sa ramana locului in restaurant, eu as merge pe 2 x 12" + driver / incinta. Tot pe acolo iesi la pret, iti faci treaba si cu un singur amplificator si mai ai si stereo.

Nu prea am loc din pacate - trebuie sa suspend satelitii.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Sep 17, 2009 9:13 pm 
Neconectat
User

Costas, am eu pentru tine SN10MB, 2 bucate, imaculate. Iti dau si un horn de 1" ca sa poti sa il combini cu o inalta de 1". Da-mi PM daca crezi ca esti interesat !

Mail: fecheteionut88@yahoo.com

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Sep 17, 2009 9:30 pm 
Neconectat
User

Kenwood , inca mai am C15-600N :D , mai esti interesat ?

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Sep 17, 2009 9:39 pm 
Neconectat
Director General 0766332366
Director General  0766332366

Costas , eu ti-as propune o alta varianta

1 subwoofer compact cu c15-600N + 2 sateliti cu 12"+DRV 1"

la boxele pe care doresti tu sa le faci ai o problema pe care ai ignorat-o

la dimensiunile si greutatea la care vor iesi nu le vei putea pune pe stative
daca nu le pui pe stative nu vei putea sa asiguri dispersia inaltelor, practic driverul va emite la nivelul pieptului, in cel mai bun caz.

vor avea bass, si doar atat

Poweraudio Romania
Drumul Tarpiului, Nr.30, Bistrita, Jud. Bistrita-Nasaud
Telefon: 0766332366
E-mail: office@poweraudio.ro
www.poweraudio.ro
facebook.com/poweraudio.romania

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Sep 18, 2009 8:22 am 
Neconectat
User

Fa in + o preche de basi.. :D Am avut si eu niste incinte asemanatoare,P.Audio HP18W (basi)+HP10T(medi)+Senon Dr100(medi-inalte)+Fs Audio Comp44(inalte) . Din majoritatea cazurilor,am folosit pe scena! Boxele nu mai exista..am vandut.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Sep 18, 2009 8:39 am 
Neconectat
User

nu vad ce va poate placea la comp-urile alea, nu zic, mai folosesc si eu cate un woofer ieftin, dar sunt o gramada de variante, decat un comp, prefer un tweeter sau un supratweeter, totusi vreau si eu sa aud macar un 14khz, nu mai vorbim de cutitele de pe medii

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Sep 18, 2009 10:52 am 
Neconectat
User

@ nexus
Voi merge pe sub de 18. Deocamdata unul, iar daca va fi cazul o sa mai fac unul. Am cutia facuta ... stragn bani de restul - dif accesorii etc.

Multam de sfaturi.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Sep 18, 2009 5:48 pm 
Neconectat
User

George(sb) scrie:
nu vad ce va poate placea la comp-urile alea, nu zic, mai folosesc si eu cate un woofer ieftin, dar sunt o gramada de variante, decat un comp, prefer un tweeter sau un supratweeter, totusi vreau si eu sa aud macar un 14khz, nu mai vorbim de cutitele de pe medii

Boxa a fost realizata candva in 2003-2004 :!: Cand a aparut de la B B Rom drivere COMP?Ai cataloagele? 8)

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 15 mesaje ] 

Ora este UTC + 2