The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Lun Iun 02, 2025 7:06 pm

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 8 mesaje ] 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: FULL RANGE CU SUBBAS INCORPORAT
MesajScris: Mie Ian 09, 2008 12:29 am 
Neconectat
User

Majoritatea boxelor pe care le-am vazut pana acum nu ating 30 de hz la un spl de peste 85db asa ca m-am gandit sa confectionez eu o pereche de boxe "full range" .
Pentru proiect voi folosi difuzoare care mi-au ramas prin casa si anume pentru partea 30hz-55hz voi folosi un difuzor bm(nu e chiar gunoi care il vezi prin piata la rusi)de 30cm diam si 200 w rms cu 2 bobine de 4ohm legate in serie iar incinta va fi de bandpas 6th cu 2 camere bass reflex prima avand 60 l iar a doua 100 l si rezunatoarele au diametrul de
D160mmX190mmL pt camera de 60l di D160X290mm pt cea de 100L.
Pentru kick bass voi folosi un dif sal de 38cm la 150w urmat de un dif de medii...(e scos dintr-o boxa de pe bremea lu bunicu' da te tipa de zici ca nu e adevarat)de 16 cm si 2 tweetere pe care inca nu le-am ales+filtru pe 3 caitotul montat intr-o incinta inchisa de 50l......poate sa-mi spuna cineva daca e o idee buna...sau sunt dus tare cu pluta...??/ sfaturi si sugesti..>??
maine am sa postez si o schita...asta insemnand vineri.....+filmulet daca iese ceva bun.
http://www.youtube.com/watch?v=0v02W16Q8Fg
in filmulet un bandpas 6th cu un sony xplode de 38.. mi-a daramat izolatia din garaj..cu toate ca difu nu e facut pt 6th. diful are "450"w rms
desi nu cred si carcasa este de 550x550x1500mm iar diful este la 50 cm fata de un capac ,paralel cu acesta...eu am dat in dif numai 200w ca imi era mila de el.

Sus

Subiectul mesajului: Re: FULL RANGE CU SUBBAS INCORPORAT
MesajScris: Mie Ian 09, 2008 1:31 am 
Neconectat
User

Buuun...si ce este interesant acolo? :roll: ca se misca sticla? aia se poate vedea si la un sub cu un dif de 20cm. :?
Puteai sa pui ceva muzical pe el , la teste , nu acel test de bass care rupe difu degeaba :wink:
Inca o treaba....de ce ar face cineva band-pass de ordin 6 , imens de mare , cu un dif care oricum e facut sa coboare destul de jos in frecventza :roll:
cosminxxx scrie:
Majoritatea boxelor pe care le-am vazut pana acum nu ating 30 de hz la un spl de peste 85db

Ai masurat tu?
P.S. testul ala , pe care l-ati pus voi , nu coboara sub 40hz :wink:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Ian 09, 2008 10:15 am 
Neconectat
User

din moment ce faci subwoofer+top nu mai e fullrange. e sistem PA. (basi+sateliti)
e foarte impractic sa faci incinta pt un 12" sau cat ai tu acolo, 15" de 160 litri.
fullrange care sa coboare la frecventa aia nu poti sa faci. poti sa faci eventual un subwoofer de 18", un band pass 6, un X1, cu un dif capabil (nu CHINESSE STUFF).
si asa, cu un 18" in band pass nu vei atinge 30hz sau cat doresti tu, sincer, nici nu are rost sa atingi frecventa aia, stresezi diful degaba. un X1 capabil, la 40hz, o sa iti "rupa fashu". si.... lasa SAL-urile daca vrei performanta, daca vrei sa experimentezi, fa asa,cu SAL si alte dume de difuri.

Mail: fecheteionut88@yahoo.com

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Ian 09, 2008 10:40 am 
Neconectat
User

asta imi aminteste de ce imi spunea noobsound despre un subwoofer cu multe difuzoare pentru mai multe tipuri de bas.
Avea chiar si tweetere care se auzeau armonios de sub masa sub care zacea subwooferul. :shock:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Ian 09, 2008 11:07 am 
Eu sunt curios ce a facut dna aici in topul asta :
Imagine

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Ian 09, 2008 12:38 pm 
Neconectat
Director General 0766332366
Director General  0766332366

F17PWH cu media incorporata (am o vaga impresia ca acolo merg niste difuzoare coaxiale de 12" - BM-12CXA)

e o boxa de kick

Poweraudio Romania
Drumul Tarpiului, Nr.30, Bistrita, Jud. Bistrita-Nasaud
Telefon: 0766332366
E-mail: office@poweraudio.ro
www.poweraudio.ro
facebook.com/poweraudio.romania

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Ian 09, 2008 1:50 pm 
Neconectat
User

acolo e un 15" mircea ? acolo in interior. sau 18" ?

Mail: fecheteionut88@yahoo.com

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Ian 09, 2008 2:03 pm 
Neconectat
Director General 0766332366
Director General  0766332366

15 cred

Poweraudio Romania
Drumul Tarpiului, Nr.30, Bistrita, Jud. Bistrita-Nasaud
Telefon: 0766332366
E-mail: office@poweraudio.ro