Majoritatea boxelor pe care le-am vazut pana acum nu ating 30 de hz la un spl de peste 85db asa ca m-am gandit sa confectionez eu o pereche de boxe "full range" .
Pentru proiect voi folosi difuzoare care mi-au ramas prin casa si anume pentru partea 30hz-55hz voi folosi un difuzor bm(nu e chiar gunoi care il vezi prin piata la rusi)de 30cm diam si 200 w rms cu 2 bobine de 4ohm legate in serie iar incinta va fi de bandpas 6th cu 2 camere bass reflex prima avand 60 l iar a doua 100 l si rezunatoarele au diametrul de
D160mmX190mmL pt camera de 60l di D160X290mm pt cea de 100L.
Pentru kick bass voi folosi un dif sal de 38cm la 150w urmat de un dif de medii...(e scos dintr-o boxa de pe bremea lu bunicu' da te tipa de zici ca nu e adevarat)de 16 cm si 2 tweetere pe care inca nu le-am ales+filtru pe 3 caitotul montat intr-o incinta inchisa de 50l......poate sa-mi spuna cineva daca e o idee buna...sau sunt dus tare cu pluta...??/ sfaturi si sugesti..>??
maine am sa postez si o schita...asta insemnand vineri.....+filmulet daca iese ceva bun.
http://www.youtube.com/watch?v=0v02W16Q8Fg
in filmulet un bandpas 6th cu un sony xplode de 38.. mi-a daramat izolatia din garaj..cu toate ca difu nu e facut pt 6th. diful are "450"w rms
desi nu cred si carcasa este de 550x550x1500mm iar diful este la 50 cm fata de un capac ,paralel cu acesta...eu am dat in dif numai 200w ca imi era mila de el.