The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Lun Iun 02, 2025 7:56 pm

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 25 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: fullrange pe 3 cai
MesajScris: Dum Iul 24, 2011 1:27 am 
Lorin, lasa-l sa traiasca in lumea lui! El e marele profesor si noi restul suntem doar niste novici care habar nu avem de practica, doar teorie stim din cititul forumurilor! :lol: :lol: :lol: sau cel putin asa crede arogantul asta de doi bani. O intrebare am: De ce nu critica DNA sau Mircea parerile noastre, de ce tocmai tu, sau atat de destept te crezi? mai presus de toti? A recomandat proiect pe doua cai pt simplul motiv ca se poate realiza mult mai usor!
P.S. Mircea, te rog eu, fa ceva cu temperamentul astuia, mai da-i o pastila de cap, ceva, pt ca deja intrece orice limita a bunului simt.

Sus

MesajScris: Dum Iul 24, 2011 9:41 am 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

Ovidiu Gherasim scrie:
Lorin, lasa-l sa traiasca in lumea lui! El e marele profesor si noi restul suntem doar niste novici care habar nu avem de practica, doar teorie stim din cititul forumurilor! :lol: :lol: :lol: sau cel putin asa crede arogantul asta de doi bani. O intrebare am: De ce nu critica DNA sau Mircea parerile noastre, de ce tocmai tu, sau atat de destept te crezi? mai presus de toti? A recomandat proiect pe doua cai pt simplul motiv ca se poate realiza mult mai usor!
P.S. Mircea, te rog eu, fa ceva cu temperamentul astuia, mai da-i o pastila de cap, ceva, pt ca deja intrece orice limita a bunului simt.

Lorin Netejoru scrie:
Eu nu am facut o comparatie 3 cai vs 2 cai nu stiu de ce te agiti atat.De experimentat si normal ca am experimentat daca LE AM!
Se poate obtine un sunet echilibrat si din 2 cai stai tu linistit.

Pacat ca nu puteti intelege la ce ma refer.........se pare ca nu aveti cum :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Nu aveti interes.......
Tin sa va precizez ca nu am interese materiale , asa ca nu sunt samsar de incinte si / sau difuzoare second-hand asa cum sunt unii care posteaza cu disperare la Anunturi publicitare , si carora sper ca le-am stricat vreo vanzare..........daca este asa , nu imi pare rau , deoarece considera ca trebuie sa devina offtopic , propunand o solutie de incinta pe doua cai intr-un subiect care se numeste " fullrange pe 3 cai " in scopuri pur comerciale , deformand realitatea si crezand ca daca tipa mai tare ( el si suporterul ) li se va da dreptate........
Toata stima ??? pentru Ovidiu , este firesc sa aiba fiecare parerea lui , chiar daca ne place sau nu , argumentata tehnic sau cu folclor de net .
Din pacate , nu am concluzionat eu cine este destept sau nu , cine este marele profesor sau novice , cu siguranta cu totii mai avem de invatat .
Maestrul Vance Dickason a scris celebra Loudspeaker Design Cookbook si in prezent este la a saptea editie , deoarece cunostiintele sale in domeniul incintelor s-au mai imbogatit de la prima editie.............nu cred ca cineva de pe la noi se poate compara cu maestrul..........
Daca maestrul insusi sustine ca invata in continuare , incredibil , unii pe acest forum se simt jigniti ca mai au de invatat !
Oricum remarc nivelul de golanie din comunicarea la persoana intai singular din reprosul lui Ovidiu , ca si cum ne-am cunoaste intim ??? si ar avea permisiunea mea pentru a ma tutui..............
Nu ma intereseaza experienta si rezultatele acestuia , si nu accept scuze pentru jignirea de mai sus .
Pur si simplu il voi negija de acum inainte , in limita regulamentului .
Consider disputa inchisa si totul lamurit .
Cei doi citati mai sus au intervenit offtopic...........si jignitor , incalcand regulamentul .
Dar asta este tipic romanesc datorita unor probleme nelamurite apar intotdeauna unii cu orgoliu excesiv care produc scantei pe forum si care nu pot accepta ca pot avea si altii dreptate uneori din motive de genul : necunoastere ? invidie ? reavointa ? eroare ? desigur ca si alte motive se pot gasi , ca pe orice alt forum romanesc.
Cei care au ceva de adaugat ii invit in zonele de profil ale forumului........Aici se va sterge orice este offtopic .
Sper sa se revina la starea constructiva de spirit a comunitatii care caracterizeaza acest forum !

High
Performance Un produs unicat de o calitate deosebita si construit din pasiune
Audio

Leonardo Fibonacci : F(n) = F(n–1) + F(n–2)

Sus

MesajScris: Dum Iul 24, 2011 10:32 am 
Neconectat
Director General 0766332366
Director General  0766332366

forumurile tehnice nu sunt niste locuri unde sa ne cultivam orgoliile, ci locuri in care sa ne imbogatim cunostintele.

Va rog sa discutati cu argumente tehnice , in caz contrar topicul se inchide si userii vor fi sanctionati.

Poweraudio Romania
Drumul Tarpiului, Nr.30, Bistrita, Jud. Bistrita-Nasaud
Telefon: 0766332366
E-mail: office@poweraudio.ro
www.poweraudio.ro
facebook.com/poweraudio.romania

Sus

MesajScris: Dum Iul 24, 2011 1:29 pm 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

Va supun atentiei cateva date si caracteristici ale unor incinte pe trei cai , care mi-au facut o impresie deosebita dpdv al redarii de inalta calitate a sunetelor live .
Erau aduse de o cunostiinta de a mea ( muzician ) achizitionate cred prin 1985 din Elvetia .
Am cautat pe net aceste date oferite de producator , sper sa le comentam impreuna ( in caz ca exista neclaritati ) deoarece EV au folosit un concept mai deosebit in constructia acestei incinte........diferenta intre incintele clasice BR si solutia tehnica adoptata la T351 este la joase si la medii , dupa cum se observa la o simpla analiza .
Sper sa va placa !
Daca prezinta interes , rugam pe cei cu posibilitati de simulare & CUT LIST sa ne sprijine in efortul de a mari zestrea tehnica a forumului , evident dupa ce Mircea Bartic sau DNA vor propune difuzoarele optime pentru acest proiect .
Probabil ca realizarea s-ar putea incadra in zona Low Cost ( prin alegerea unor difuzoare ieftine dar bune ) si in acest fel s-ar raspunde solicitarii colegului care a initiat acest topic , dar si dorintelor altor colegi , interesati de incinte pe trei cai .

Fişiere ataşate:
EV T351 01.JPG
EV T351 01.JPG [ 48.54 KiB | Vizualizat de 4491 ori ]
EV T351 02.JPG
EV T351 02.JPG [ 73.32 KiB | Vizualizat de 4491 ori ]
EV T351 03.JPG
EV T351 03.JPG [ 65.02 KiB | Vizualizat de 4491 ori ]
EV T351 04.JPG
EV T351 04.JPG [ 122.57 KiB | Vizualizat de 4491 ori ]
EV T351 05.JPG
EV T351 05.JPG [ 108.48 KiB | Vizualizat de 4491 ori ]
EV T351 06.JPG
EV T351 06.JPG [ 146.09 KiB | Vizualizat de 4491 ori ]
EV T351 07.JPG
EV T351 07.JPG [ 197.37 KiB | Vizualizat de 4491 ori ]
EV T351 08.JPG
EV T351 08.JPG [ 73.85 KiB | Vizualizat de 4491 ori ]
EV T351 09.JPG
EV T351 09.JPG [ 96.27 KiB | Vizualizat de 4491 ori ]
EV T351 10.jpg
EV T351 10.jpg [ 150.89 KiB | Vizualizat de 4491 ori ]

High
Audio

Sus

MesajScris: Dum Iul 24, 2011 2:13 pm 
Neconectat
Director General 0766332366
Director General  0766332366

conceptul este foarte interesant

practic zona de joasa frecventa este un bandpass de ordin 4

probabil ca as alege urmatoarea combinatie:

Selenium 15WS600 pentru joase
P-audio S8-38M pentru medii
Selenium D2500Ti pentru inalte pe horn PH941 (va fi importat in viitor)

acest horn are aceleasi dimensiuni ca si PH942 insa are intrarea de 1"

va trebui sa verific comportamentul wooferului in acel bandpass si sa fac ajustarile necesare.

Poweraudio Romania
Drumul Tarpiului, Nr.30, Bistrita, Jud. Bistrita-Nasaud
Telefon: 0766332366
E-mail: office@poweraudio.ro
www.poweraudio.ro
facebook.com/poweraudio.romania

Sus

MesajScris: Dum Iul 24, 2011 4:02 pm 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

P-audio S8-38M este un difuzor cu un potential foarte ridicat , are SPL mare , linearitate si putere suficienta pentru orice aplicatie !
Qts este mic , si din acest motiv poate functiona in banda de frecvente similara cu cea din filtrul T351 cu un volum minim , practic este suficient o incinta care sa acopere doar spatele sasiului , exact ca la T351 .
Este probabil cea mai buna alegere !

High
Audio

Sus

MesajScris: Mie Aug 03, 2011 9:09 pm 
Neconectat
User

Detine cineva, sau a ascultat aceste boxe: http://www.rcf.it/en_US/products/pro-sp ... o-7001a-mh

Sus

MesajScris: Mie Aug 03, 2011 10:23 pm 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

O sa fie mult de munca pe filtrul din incinta asta pe 3 cai(eventual bi-amp,low+mid high ar fi mai usor de procesat),oricum interesanta ideea.Daca Mircea imi da niste cote aproximative,pot sa ma apuc sa fac proiectul.
Legat de reproducerea sunetului 2 cai vs 3 cai si eu sunt de parere ca varianta multicanal e o varianta superioara dpdv al sunetului,dar ca si solutie de compromis,dupa mai multe analize ,solutia optima buget/performanta pentru mine personal e 12 inch(midbass nu woofer) plus 1 inch si basi separati,aici vorbind strict de sistemele mobile de indoor,cat mai portabile care predomina pe la noi.Atat pentru muzica live cat si pentru inregistrata,dar depinde mult de gusturile fiecaruia in materie de sunet.De exemplu pentru muzica electronica prefer 15 inch plus 2 inch,deoarece suna "mai cu forta".

Sus

MesajScris: Joi Aug 04, 2011 12:23 pm 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

+1

High
Audio

Sus

MesajScris: Sâm Oct 29, 2011 9:04 pm 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

Foca_Dacian scrie:
O sa fie mult de munca pe filtrul din incinta asta pe 3 cai(eventual bi-amp,low+mid high ar fi mai usor de procesat),oricum interesanta ideea.Daca Mircea imi da niste cote aproximative,pot sa ma apuc sa fac proiectul.
Legat de reproducerea sunetului 2 cai vs 3 cai si eu sunt de parere ca varianta multicanal e o varianta superioara dpdv al sunetului,dar ca si solutie de compromis,dupa mai multe analize ,solutia optima buget/performanta pentru mine personal e 12 inch(midbass nu woofer) plus 1 inch si basi separati,aici vorbind strict de sistemele mobile de indoor,cat mai portabile care predomina pe la noi.Atat pentru muzica live cat si pentru inregistrata,dar depinde mult de gusturile fiecaruia in materie de sunet.De exemplu pentru muzica electronica prefer 15 inch plus 2 inch,deoarece suna "mai cu forta".

Noutati ?

High
Audio

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 25 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2

Ora este UTC + 2