The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Vin Iul 11, 2025 10:46 pm

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 25 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Subwoofere cu incinta inchisa
MesajScris: Mar Mai 16, 2006 10:59 am 
Neconectat
User

Aproape toate proiectele pe care le-am vazut sunt cu incinta band-pass. :D
Sa inteleg ca incintele inchise nu sunt asa de bune(in sensul ca nu scot performante la fel de buen pentru un difuzor in comparatie cu incinta band-pass)?
Eu as dori sa fac un subwoofer de 10 inch si vreo 200w RMS pentru casa insa as merge pe incinta inchisa.
Ce ma sfatuiti?

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Mai 16, 2006 11:45 am 
Neconectat
User

nu poti sa spui ca incintele inchise sunt mai slabe/mai bune decat alte tipuri.
depinde de difuzor ... fiecare lucreaza mai bine intr-un tip de subw. (sau mai multe)
daca tu vrei sa-ti faci un subw inchis va trebui sa-ti alegi un difuzor capabil sa scoata sunetul dorit in acea configuratie

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Mai 16, 2006 1:46 pm 
Neconectat
User

Nu o sa poti sa-ti faci sub cu nici un difuzor de 10" de pe acest site, doar cu cele GroundZero.
Daca vrei pro ( Selenium sau P Audio ) atunci incearca ceva de 12" minimum. :wink:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Mai 16, 2006 4:27 pm 
Neconectat
User

daca vrei sa construiesti incinte band pass ai nevoie de parametrii t\s ai difuzorului, in caz ca nu le ai, poti construi o incinta "toleranta" cum este cea inchisa.
incintele bandpass coboara mai bine in frecventa, dar au un raspuns tranzient mai "deteriorat" fata de cele inchise

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Mai 16, 2006 6:48 pm 
Neconectat
Director General 0766332366
Director General  0766332366

pt incinte inchise alege difuzoarele de la Ground Zero :wink:

Poweraudio Romania
Drumul Tarpiului, Nr.30, Bistrita, Jud. Bistrita-Nasaud
Telefon: 0766332366
E-mail: office@poweraudio.ro
www.poweraudio.ro
facebook.com/poweraudio.romania

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Mai 16, 2006 6:55 pm 
Neconectat
User

M-am oprit la un difuzor P Audio HP-15W spre exemplu. Voi ce a-ti recomnda ca incinta :inchisa sau band-pass?
Mentionez ca e pentru prima data cand cumpar un difuzor >de firma< si nu as vrea sa fiu dezamagit dupa ce incep sa il folosesc. :oops:
Sau ce difuzor sa folosesc?
Doresc sa il folosesc pentru casa.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Mai 16, 2006 7:08 pm 
Neconectat
User

Bagherra scrie:
Mentionez ca e pentru prima data cand cumpar un difuzor >de firma< si nu as vrea sa fiu dezamagit dupa ce incep sa il folosesc. :oops: .

te contrazici singur ... cumparand in difuzor de firma nu o sa ajungi sa ai acel sentiment de dezamagire.
atat doar ca o sa fi dezamagit ca nu ti-ai luat un difuzor mai performant ... asta insemnand sa investesti mai multi bani

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Mai 16, 2006 9:02 pm 
Neconectat
User

Bagherra scrie:
M-am oprit la un difuzor P Audio HP-15W spre exemplu. Voi ce a-ti recomnda ca incinta :inchisa sau band-pass?
Mentionez ca e pentru prima data cand cumpar un difuzor >de firma< si nu as vrea sa fiu dezamagit dupa ce incep sa il folosesc. :oops:
Sau ce difuzor sa folosesc?
Doresc sa il folosesc pentru casa.

totusi, cu ce scop vrei sa folosesti difuzorul asta? mai exact spus ce tip de boxe vrei sati faci: fullrange sau subwoofer?

daca vrei subwoofer cu hp15w cauta dupa planul acesta: "bandpass de ordin 4 cu hp15"

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Mai 17, 2006 9:14 am 
Neconectat
User

Doresc sa construiesc un SUBWOOFER
Incinte trece-banda(band-pass) nu prea am mai construit si am auzit ca sunt sensibile la erori de constructie mici :oops:
Ce puteti spune depsre asta?
Si as dori ca in incinta sa pun si amplificatorul, alimentarea si ce mai e . Ar fi o problema cu asta?
Exista un proiect pe forum care sa coboare subwooferul pana la 20HZ :D ?(asa ceva as vrea sa construiesc.)

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Mai 17, 2006 11:21 am 
Neconectat
User

Bagherra scrie:
Doresc sa construiesc un SUBWOOFER
Incinte trece-banda(band-pass) nu prea am mai construit si am auzit ca sunt sensibile la erori de constructie mici :oops:
Ce puteti spune depsre asta?
Si as dori ca in incinta sa pun si amplificatorul, alimentarea si ce mai e . Ar fi o problema cu asta?
Exista un proiect pe forum care sa coboare subwooferul pana la 20HZ :D ?(asa ceva as vrea sa construiesc.)

iti va ajunge 40 Hz, crede-ma :wink:
ceea ce vrei tu se numeste amplificator activ si se poate face fara nici o problema

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Mai 17, 2006 12:15 pm 
Neconectat
User

Normal e ca un dispozitiv audio sa reproduca DE LA 20HZ la 20KHZ.
Am gasit un circuit de transformare pe pagina lui Eliott, pentru incinte inchise, care sa zicem ca ajuta Insa iese o amplificare de vreo 30dB ceea ce e cam mult :!:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Mai 17, 2006 12:57 pm 
Neconectat
User

Citat:
iti va ajunge 40 Hz, crede-ma

nu uita ca nu toti asculta melodiile ce merg si la radio. la unele melodii f3 ul de 40hz isi face simtita limitarea in a reproduce sunetele dintro melodie si pe deasupra tre sa pozitionezi ff bine o incinta in camera ca sa cobori pana la frecventa f3 specificata in simulari :?

bagherra
daca vrei frecvente joase at monteaza 2 difuzoare intro configuratie izobarica

mai poti mari un pic incinta si sa faci un lacash separat amplifului ca sa ai acces la ea din afara incintei

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Mai 17, 2006 1:06 pm 
Neconectat
User

Bagherra scrie:
Normal e ca un dispozitiv audio sa reproduca DE LA 20HZ la 20KHZ.
Am gasit un circuit de transformare pe pagina lui Eliott, pentru incinte inchise, care sa zicem ca ajuta Insa iese o amplificare de vreo 30dB ceea ce e cam mult :!:

stiu la ce te referi, e un circuit care amplifica cu 12 dB / octava de la 50-60 Hz in jos...
:!: daca vei folosi acel tip de circuit ai grija ca daca la 50 Hz ai 1 W, la 25 Hz ai 8 W, la 12.5 Hz ai 64 W, deci la 100W la 50 Hz o sa ai 800 W la 25 Hz, ceea ce zic eu ca nu va duce difuzorul ...

@FIXVID sa sti ca piesele ce coboara sub 40 Hz sunt foarte rare, si ceea ce este sub 40 Hz in acele piese este foarte atenuat...
intr-adevar, conteaza foarte mult si pozitionarea boxelor, eu am un loc i camera unde nu am deloc bas intre 60-100 Hz, si se simte:lipseste kick-basul si se simte doar basul sub 60 Hz, adica iti mai tremura niste haine pe tine, da de simtit mai putin...

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Mai 17, 2006 1:09 pm 
Neconectat
User

snake .. mai exact ce boxe ai?

nush ce muzica asculti tu, dar eu am gasit destul de multe care coboara sub 40hz

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Mai 17, 2006 3:14 pm 
Neconectat
Director General 0766332366
Director General  0766332366

atentie! HP-15W nu mai este pe stoc

Poweraudio Romania
Drumul Tarpiului, Nr.30, Bistrita, Jud. Bistrita-Nasaud
Telefon: 0766332366
E-mail: office@poweraudio.ro
www.poweraudio.ro
facebook.com/poweraudio.romania

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 25 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2  Următorul

Ora este UTC + 2