The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Joi Iul 10, 2025 7:50 pm

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 25 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Mai 17, 2006 11:04 pm 
Neconectat
User

FIXVID scrie:
snake .. mai exact ce boxe ai?

nush ce muzica asculti tu, dar eu am gasit destul de multe care coboara sub 40hz

fullrange cu hp-15W, si coboara destul de bine ( in sensul ca se aud frecventele joase, si se si simt fluturandu-ti pantalonasii )

uite iti recomand sa incerci un lucru: ia un program profesional de editat fisiere auudio ( problema ta cum faci rost de el si de licenta ) si aplica un filtru trece-sus la 40 Hz, 24 dB/octava si zi-mi daca e vre-o diferenta...diferenta ar fi, dar foarte mica, exceptie fac piesele acelea care sunt concepute pt teste de bas, sau care fac parte din drum-n-base, cu toate ca pe boxele mele se poate asculta drum-n-base decent :p
Parerea mea :!:

Ultima oară modificat de Radu pe Sâm Mai 20, 2006 12:50 am, modificat 1 dată în total.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Mai 18, 2006 11:35 am 
Neconectat
User

Problema cu subwooferul activ adica (de locul in plus din cutie destinat amplificatorului&co) :lol:
Pare ca vad cam multe pareri si nu stiu ce sa mai cred...
Deci HP-15W cum ar merge mai bine? In incinta inchisa sau trece-banda??? :(

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Mai 18, 2006 12:10 pm 
Neconectat
Director General 0766332366
Director General  0766332366

Bagherra scrie:
Problema cu subwooferul activ adica (de locul in plus din cutie destinat amplificatorului&co) :lol:
Pare ca vad cam multe pareri si nu stiu ce sa mai cred...
Deci HP-15W cum ar merge mai bine? In incinta inchisa sau trece-banda??? :(

sub nici o forma in incinta inchisa

cel mai bun raport extensie in subbass / volum ocupat il obtii cu bandpass de ordin 4

Poweraudio Romania
Drumul Tarpiului, Nr.30, Bistrita, Jud. Bistrita-Nasaud
Telefon: 0766332366
E-mail: office@poweraudio.ro
www.poweraudio.ro
facebook.com/poweraudio.romania

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Mai 18, 2006 12:21 pm 
Neconectat
User

Ok Deci cred ca de asa ceva ma apuc:D . Unde pot gasi difuzorul acesta?
Sunt in IAsi si daca se poate sa explici ma bine unde e magazinul sa u unde ne putem intalni sa vad acest difuzor si poate sa il si cumpar.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Mai 18, 2006 12:42 pm 
Neconectat
Director General 0766332366
Director General  0766332366

nexus3 scrie:
atentie! HP-15W nu mai este pe stoc

din pacate nu mai avem hp 15W, doar hp-15S care este mai sump.., dar si mai avansat

am sa-ti dau adresa pe mesaj privat :wink:

Poweraudio Romania
Drumul Tarpiului, Nr.30, Bistrita, Jud. Bistrita-Nasaud
Telefon: 0766332366
E-mail: office@poweraudio.ro
www.poweraudio.ro
facebook.com/poweraudio.romania

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Mai 18, 2006 5:25 pm 
Neconectat
User

snake .
presupun ca ai incintele mai compacte (adika alea de vreo 80l) la care f3-ul este in jur de 50hz .. sau ma insel?

daca nu ai ceva boxe de referinta e mai greu sa te pronunti (ideea cu ftj e buna .. inca nam folosito, dar am folosit analizatoare de spectre cu 24 benzi per octava si la unele mel se vedea clar cum se ajunge la 30hz)

eu am un sub cu f3 la 35hz si sincer sa fiu tot mai gasesc cate o melodie care sa nu sune la bas fix cum ar trebui.. asta numai daca e pozitionat ff corect in camera .. altfel mai pierd din bas (pana acuma hornu ajutat de geometria camerei ma convins cel mai bine la freq ultra joase .. poate si din cauza group delay-ului :lol: )

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Mai 19, 2006 12:14 am 
Neconectat
User

referitor la ce se discuta despre subwooferele in incinte inchise ... din experienta mea pot spune : am avut un sub cu difuzor de 12" si o statioara cu puterea de 200w ... incinta de 45L .... inchisa .... fc in jur de 51Hz .... prin egalizare electronica ajunsesem la un f3 de 20Hz ... unii ar zice perfect pentru home theater si nici prea voluminos ... ok , toate bune si frumoase .... intr-adevar suna foarte bine insa difuzorul ajungea destul de repede la limita mecanica (are Xmax liniar 26mm peak-peak) practic nu foloseam niciodata intreaga putere de care erau capabile statia si difuzorul

organizand cateva petreceri cu subul asta peste un an am inceput sa am probleme din cauza excursiilor extreme pe care le facea in aceasta incinta inchisa si a trebuit sa inlocuim conductoarele leonice (intrucat s-au intrerupt la aceste excursii :shock: ) ... solutia la indemana si foarte ieftina : in urma simularilor facute am instalat doua tuburi de bass-reflex care acordau incinta la 28Hz ... aceasta incinta , ajutata de un highpass la 25Hz cu Q aprox 1,4 cobora acum doar pana la 25Hz insa cu excursie mai mica ...

deci acum pot folosi intreaga putere a statiei (ceva dB in plus) plus ca nu stresez difuzorul , nu am observat probleme cu tuburile (generos dimensionate) si simularile imi confirma ca e ok , nu am avut cum sa testez dar dupa cum suna cred ca distorsiunile au scazut cu cel putin 50% fata de varianta initiala

ca sa obtii un sunet de calitate intr-o incinta inchisa folosita ca subwoofer trebuie ca diful sa miste volume exorbitante de aer ... mai pe scurt , incinta inchisa nu are pentru sub-bass randamentul unui bass-reflex sau al unui bandpass , are locul ei in bunul mers al lucrurilor dar nu pentru sub-bass

ReparatiiConstanta2006@gmail.com
SonorizariConstanta2006@gmail.com

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Mai 19, 2006 8:43 am 
Neconectat
User

nu ne zici despre ce dif este vorba?
presupun ca este hifi .. altfel ar fi imposibil sa ajungi la 25hz liniar cu un dif de 12" pro

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Mai 19, 2006 2:16 pm 
Neconectat
User

FIXVID scrie:
snake .
presupun ca ai incintele mai compacte (adika alea de vreo 80l) la care f3-ul este in jur de 50hz .. sau ma insel?

daca nu ai ceva boxe de referinta e mai greu sa te pronunti (ideea cu ftj e buna .. inca nam folosito, dar am folosit analizatoare de spectre cu 24 benzi per octava si la unele mel se vedea clar cum se ajunge la 30hz)

eu am un sub cu f3 la 35hz si sincer sa fiu tot mai gasesc cate o melodie care sa nu sune la bas fix cum ar trebui.. asta numai daca e pozitionat ff corect in camera .. altfel mai pierd din bas (pana acuma hornu ajutat de geometria camerei ma convins cel mai bine la freq ultra joase .. poate si din cauza group delay-ului :lol: )

sa sti ca boxele mele au un volum interior de aprox 120-130 L, cu 2 "reflexuri" cu diam de 8 cm, lungimea fiind aceea a mdf-ului:18mm

detalii despre cum suna va poate da csl, el le-a ascultat, asta ca sa nu ziceti ca vin eu zi zic ca ale mele suna cel mai bine, coboara farte mult...

si sunt absolut convins ca se poate cobor cu difuzoare de 12" pana la 25 Hz, problema ar fi: nr de difuzoare, pt ca cu unul singur si eu am mari dubii, dar cateva folosite in horn-uri poate ar da ceva rezultate, macar pana la 35 Hz...si vb despre difuzoare gen SD-12/SD-12EL ...

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Mai 19, 2006 11:50 pm 
Neconectat
User

fixvid , ai mare dreptate in sensul ca difuzorul despre care vorbesc nu este profesional

nu trebuie pierduta din vedere nici amplasarea in camera a subwooferului ... joaca un rol important prin room gain si excitarea modurilor proprii camerei , rezultand varfuri in caracteristica de frecventa sau mai rau goluri in cazuri mai nefericite ... peak-urile se pot egaliza electronic , golurile nu. pentru ca evident nu poti egaliza o frecventa care se anuleaza acustic ...

@offtopic - gasirea unei rezolvari pentru aceste probleme m-a calauzit catre actualul sistem (aflat in constuctie in momentul de fatza) si anume dipoli pentru medii si bass cat despre subwoofer ... il folosesc mai rar acum si numai sub 56hz

ReparatiiConstanta2006@gmail.com
SonorizariConstanta2006@gmail.com

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 25 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2

Ora este UTC + 2