The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Mie Apr 02, 2025 2:35 am

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 5 mesaje ] 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Cubo 18 - aceasi proiectie ca next hfa118sHP?
MesajScris: Mar Dec 19, 2023 7:41 pm 
Neconectat
User

Salutari la toata lumea! In momentul actual folosesc un subwoofer activ The box TA18 band-pass si este bun doar pe partea de club, pe manele si sunt indecis ce sa fac. Sa mai cumpar un subwoofer de genul, sa cumpar un FBT X-SUB 118 (am ascultat afara modelul pe 15 si am ramas uimit) sau sa fac ceva pasiv?

Am cautat aici pe forum si m-ar tenta sa fac ceva pasiv. Am ascultat doi Next hfa18sHP activi la un club si ce pot sa zic e ca rupeau. M-am uitat pe speakerplans si mi-se pare foarte asemanator la incinta cu (cubo 18) imi poate spune cineva daca este acelasi proiect?

Avand in vedere ca majoritatea chefurilor sunt cu tineri cu varste cuprinse intre 14-20 o sa fie folositi inauntru si evident pe manele si poate si techno, raggaeton si ce se mai baga.

1. Prima optiune ar fi acest planar wave worn (cred ca si optiunea perfecta) : https://forumpoweraudio.ro/viewtopic.php?f=92&t=9648
3. A doua ar fi bass-reflex : nu am gasit un proiect
2. A treia ar fi horn (am inteles ca trebuie minim doua )cubo 18 : https://www.freespeakerplans.com/plans/14-plans/basscab/11-cubo-18

Astept recomandari si pareri de la cei care le-au testat.
edit: daca o sa merg pe pwh o sa aleg difuzorul oberton 18xb1301

Sus

Subiectul mesajului: Re: Cubo 18 - aceasi proiectie ca next hfa118sHP?
MesajScris: Mie Dec 20, 2023 10:05 pm 
Neconectat
Director General 0766332366
Director General  0766332366

Eu as recomanda PWH cu 1301

Nu sunt un mare fan al incintelor gen cubo. Personal nu-mi place cum suna. Fac galagie, dar bass-ul nu este asa cum il consider a fi corect.

Poweraudio Romania
Drumul Tarpiului, Nr.30, Bistrita, Jud. Bistrita-Nasaud
Telefon: 0766332366
E-mail: office@poweraudio.ro
www.poweraudio.ro
facebook.com/poweraudio.romania

Sus

MesajScris: Sâm Dec 23, 2023 1:12 pm 
Neconectat
User

Mircea Bartic scrie:
Eu as recomanda PWH cu 1301

Nu sunt un mare fan al incintelor gen cubo. Personal nu-mi place cum suna. Fac galagie, dar bass-ul nu este asa cum il consider a fi corect.

Domnule Mircea, ma scuzati ca mai deranjez odata.
Proiectul pwh cu 1301, are ceva daca il voi face din pal?
Va oferii suficient spl nevoilor mele pentru acesti tineri?
Un alt proiect mai puternic ca si spl decat cel pwh, se mai poate gasii sau este printre cele mai bune? As dorii totusi sa fie ceva de putere sa nu mai necesite alte schimbari.
Ca o alternativa, nu stiu pe cat este de buna, doi achat 118a or un tp218a ar fi mai buni decat acel pwh?

Sus

MesajScris: Sâm Dec 23, 2023 3:22 pm 
Neconectat
Director General 0766332366
Director General  0766332366

Este un proiect bun si performant. Nu are rost sa tot cauti alternative. Cu atat mai putin tot felul de chinezarii. :roll:

Poweraudio Romania
Drumul Tarpiului, Nr.30, Bistrita, Jud. Bistrita-Nasaud
Telefon: 0766332366
E-mail: office@poweraudio.ro
www.poweraudio.ro
facebook.com/poweraudio.romania

Sus

MesajScris: Dum Dec 24, 2023 5:41 pm 
Neconectat
User

Am ascultat Cubo18, nu am fost impresionat nici eu prea tare... Referitor la acele subwoofere de pe thomann: pot spune ca nici nu se apropie de un planar care conține un difuzor performant,alături de o procesare și amplificare corectă. Poți construi liniștit modelul de planar ,cel cu rezonatoarele in cele 4 colturi a incintei, exista proiectul aici.Se poate și din pal însă atenție la umiditate, preferabil sa îl și mochetezi.Vei obține o extensie bună și la distanta/spațiu mai mic.( "coboara" mai bine,decat varianta cu rezonatorul în interiorul hornului,desigur cu un spl puțin mai redus.poate fi folosit și Single-totusi personal nu as opta pt asta,by default minimum 2 :D ) Oberton 1301 este candidatul ideal,difuzor bun la un preț corect .Un Hpf la 35 hz se impune 8)

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 5 mesaje ] 

Ora este UTC + 2