The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Joi Iul 17, 2025 11:51 pm

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 35 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2, 3  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: SISTEM SONORIZARE 900 EURO !!!
MesajScris: Mar Ian 24, 2006 7:53 pm 
Neconectat
User

Buna!
Inca mai sunt in sesiune si mai avem 3 examene si purcedem operatziunea "sunetul vietzii"...!!!

Intre timp, am mai aruncat un ochi pe ici pe colo m-am mai documentat nitel(in limita timpului liber)...si in plus de acestea s-au cam schimbat usor planurile, ...astfel ca...:scopul viitorului sistem audio va fi SONORIZARI de sali MEDII/MARI/F MARI !!!(daca va merge in aceste sali presupun ca implicit va suna bine si intr-o sala mica..in caz ca voi avea si o astfel de cerinta..in caz..am spus numai....)... + bugetul care revine acestui sistem a crescut la 900 EURO(MAXIM)...!!!!

Prin urmare am ajuns la concluziile urmatoare:

Ce parere aveti de urmatoarele:---->>propuse de mine(uitandu-ma pe ici pe colo, citind cu atentie forumurile, vrand ca transportul acestui sistem sa nu fie delok un impediment, iar sunetul sa nu mai repetam.....DIVIN !!!(pe acorduri de muzica DANCE/HOUSE/DISCO/POPULARA/MANELE(la greu)+multe altele(putin rock..aproape delok..daca va fi nevoie hai 5 melodii maxim..) !!!!

Amplif SX1000+subwoofer cu WN-15S sau WN-18S +2 sateliti E12-150S/E15-200S

Amplif SX1000 sau MX 4000+2 Full range cu WN-15S

In obtinerea acestor sisteme m-au influentat cele anterior spuse+sistemul 2.1 de 2000 euro care apare ca popup pe acest site+multele oferte primite de la diverse firme concurente sau nu !!!

Daca ceva nu e in grafic(am depasit bugetul propus..sau poate ca WN-18S nu-si are locul akolo fiind prea puternic pt amplif..sau stiu eu altele...detalii tehnice sau orice altceva..[poate nu se pot lega pe ampliful acela 2+1 sau stiu eu...poate daca se leaga sub+sateliti scade din putere..sau nu stiu.. ?!...ca doar nu-s expert....astept lamuriri sau orice alta oferta !!In noile OBIECTIVE propuse+BUGET, dar nu prea cred ca ar mai fi....dar intotdeuna e lok de inca ceva...)..!!!!

VA MULTUMESC ANTICIPAT TUTUROR...!!!

8) :roll: :!: :!: :!: :!: :!: :!:

In principal de la NEXUS as dori o/niste pareri..cu privire la cele spuse mai sus(cu scuzele/miile de scz de rigoare pt multele intrebari si probleme/suparari ridicate pana akum...) !

Sper sa luam impreuna cea mai buna solutie posibila in acest buget astfel incat sa rezulte un sunet DIVIN (din toate pct. de vedere)!!!!!
si sa nu mai am probleme 1/2/3 ani...dupa care poate vom face alte investitii daca mica/marea afacere va inflori... :roll: ....

Deci asta chiar cred ca va fi ultimul meu topic dupa care va avea loc marea comanda....!!!..deci sper sa luam solutzia finala...

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Ian 24, 2006 8:38 pm 
Neconectat
Director General 0766332366
Director General  0766332366

here we go again...

ai mesaj privat

Poweraudio Romania
Drumul Tarpiului, Nr.30, Bistrita, Jud. Bistrita-Nasaud
Telefon: 0766332366
E-mail: office@poweraudio.ro
www.poweraudio.ro
facebook.com/poweraudio.romania

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Ian 26, 2006 12:53 am 
Neconectat
User

Am vazut eu bine ? Te gandesti ca wn-15s poate merge ca subwoofer :shock: ? Ai incercat sa simulezi un pic wn-15s sa vezi ce raspuns prost are la bass de ala jos. Din cate am simulat eu (cei cu practica e posibil sa ma contrazica) wn-15s nu e bun nici macar de fullrange , nici vorba de subwoofer.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Ian 26, 2006 8:46 am 
Neconectat

wn15S a fost proiectat pt aplicatii de fullrange si satelit

un F3 de 60 de Hz este suficient pt un fullrange :wink:

i s-a explicat omului dece nu merge wn15S ca sub

Poweraudio Romania
www.poweraudio.ro

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Ian 26, 2006 12:23 pm 
Neconectat
User

O fi suficient 60 hz pt fullrange pt unii,insa eu prefer sa am si 50hz in respectivele fullrange.Ca daca sunt full range inseamna ca trebuie sa redea cam toata banda ''muzicala'' de frecvente, banda care sigur coboara pana la 50 hz , chiar si mai jos uneori.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Ian 26, 2006 12:51 pm 
Neconectat
User

La full range..chiar nu prea are rost sa coboare mai mult de 50Hz... Desigur...dak nu iti mai permiti sa iti faci si un sub care sa coboare sub 50Hz sau vrei un sistem cat mai simplu...il faci pe dracu in patru ca sa coboare sub 50Hz,.Dar dak il faci sa coboare mai mult..nu pierzi din SPl ?
Ce dezavantaje sunt?

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Ian 26, 2006 12:58 pm 
Neconectat
User

Eu cred ca 50 de hz se obtin destul de ushor la un full-range (profesional) fara a afecta spl-ul. Daca o sa vrem si sub 50 sau chiar sub 45 chiar o sa ducem lipsa de spl.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Ian 26, 2006 1:01 pm 
Neconectat

cand am zis F3 de 60Hz nu inseamna ca sub 60HZ nu se aude deloc, se aude mai atenuat

iti garantez ca pt sonorizari la nunti nu ai nevoie de mai mult :wink:

Poweraudio Romania
www.poweraudio.ro

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Ian 26, 2006 2:29 pm 
Neconectat
User

nexus3 scrie:
cand am zis F3 de 60Hz nu inseamna ca sub 60HZ nu se aude deloc, se aude mai atenuat

iti garantez ca pt sonorizari la nunti nu ai nevoie de mai mult :wink:

Depinde ce fel de nunti, o nunta normala...cu pers de toate varstele si gusturile....da..nu iti trebuie mai mult...dar o nunta de tinerei...numa pe ritm de house& club....te cam faci de ras...dak nu ai sa le dai..ceva sa simta !! Nu ca 50Hz nu s-ar simti calumea...numa 30-40Hz este alta poveste :twisted:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Ian 26, 2006 2:34 pm 
Neconectat
User

Citat:
ti garantez ca pt sonorizari la nunti nu ai nevoie de mai mult

aici aveti specificatiile de la o pereche de fullrangeuri jbl tr125:
Frequency Range: 55 Hz - 16 kHz (-10 dB from rated sensitivity)
Power Capacity 225 Watts (Continuous Pink Noise EIA RS426A, 8 hrs)
Peak Pink Noise: 900 Watts
Nominal Impedance: 8 Ohms
Sensitivity: 99 dB (1W, 1m)
Nominal Dispersion: 90° Horizontal x 45° Vertical
LF Driver: 1 x 380 mm (15 in)
HF Driver: Pure Titanium Diaphragm Compression Driver. liquid cooled

am fost la o nunta sonorizata de aceste boxe
sa simtit f10 ul de 55hz :lol:
adiak putin bas desi la melodiile ce le auzeai pe acolo nu prea aveai nevoie sa coboare mai jos
oricum nar fi stricat si un pic de bubuiala :twisted:

in comparatie cu standardurile aes, cum is puterile astea masurate cu pink noise?
exista ceva formula cu care poti sa "transformi" puterea aceea masurata cu pink noise in puterea masurata dupa standardul aes? (paremise ca la woofere se baga sinusoide de la 60hz la 800hz)
mar interesa cu ce difuri din oferta paudio sau selenium se aseamana perechea asta de jbl uri

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Ian 26, 2006 3:03 pm 
Neconectat

atentie, un WN-15S in incinta de 120 litri cu acordaj la 50Hz are F10 (-10dB) 40 Hz !!
JBL-urile acelea aveau F10 la 55Hz

atentie la comparatii

in jbl-uri tre sa fie ceva in genul E15-200S :lol:

Poweraudio Romania
www.poweraudio.ro

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Ian 26, 2006 3:13 pm 
Neconectat
User

Citat:
in jbl-uri tre sa fie ceva in genul E15-200S

heh .. mam lamurit :D

totusi e15 are sensibilitate cam mica pe langa tr125 cam cu 3 db mai putin..
dar cum ramane cu puterea pink noise?

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Ian 26, 2006 3:32 pm 
Neconectat
User

N-a zis nimeni ca sub 60 hz nu se aude deloc - se aude si 50 hz dar ca sa nu fie acoperite de frecventele mai mari (60-100hz) trebuie sa umblam un pic la egalizor.
De acord , la muzica populara e suficient daca se ajunge la 60 hz , insa cei care mai fac cate o sonorizare (sau ma rog si cei care ocupa numai cu asta)nu pun numai muzica populara. Mai baga din cand in cand cate ceva care coboara mai jos , si vorba lui FIXVID te poti face putin de ras daca boxele nu-ti coboara eficient pana la 50 hz sau mai jos. Acuma depinde si de presiunea sonora de care este nevoie . Daca sistemul de sonorizare e capabil de a face galagie mai mare decat trebuie iti permiti sa chinui un pic boxele bagand din egalizor mai mult bass astfel incat fie toti satisfacuti de cum se aude. Ce te faci insa cand sistemul lucreaza aproape de capacitatile sale maxime , nu mai poti pompa bass din egalizor ca sa-ti scotzi parleala :lol: .
Deci pt mine fullrange ca lumea e cel putin de la 50 hz in sus sau ,vorba lui Nexus3 , cu cat puterea disponibila este mai mare (statii + boxe) cu atat mai bine (vorbind normal in acest caz de full range de la 60 hz in sus). De fapt tot timpul e bine sa dispui de o putere mai mare :twisted: :twisted: :twisted:

Revenind la WN-15S raman la parerea ca nu este bun pt un full range universal (pt muzica populara da dar pt muzica mai bubuita :lol: nu).

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Ian 26, 2006 3:43 pm 
Neconectat
User

Si atunci ce facem cu Wn-15S ??....il fol numa in sateliti :cry: e pacat de el!!!! poate ca pe tine..si pe altii..nu i multumeste...dda credema..ca sunt MULTI care dak le-ar auzii....ar ramane masca....si nu ar avea pretentii la bass...
Totusi..care ar fii combinatia ideala pt Wn-15S totusi ..e dif..de 450 lei.. :roll:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Ian 26, 2006 4:00 pm 
Neconectat

Va cam inselti amarnic, deoarece majoritatea fullrangeurilor de pe piata au F3-uri mult mai proaste decat o boxa cu wn-15S

uitati aici graficul de raspuns cu wn15S in incinta de 120 litri acordata la 50Hz
daca asta nu e fullrange eu imi mananc amplificatoarele
Imagine

daca vrei sa faci sonorizari cu puteri f mari e simplu, pui un subwoofer sau doua, este inevitabil, chiar daca ai fullrange-uri capabile sa coboare bine, in felul asta castigi headroom :wink:

combinatia ideala este WN15S+ BM-D750 + horn de 2"

merge f bine ca fullrange , nu va legati atat de mult de numere, un program de simulare nu va putea niciodata sa va arate pe viu cum suna un design.

trebuie sa puneti manuta pe un generator de semnal si pe un amplifcator/boxe si sa auziti pe viu cum sta treaba

eu personal am facut sonorizari si cu boxe cu F3 la 70 Hz fara prea mari probleme pe toate genurile de muzica (majorate)

Poweraudio Romania
www.poweraudio.ro

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 35 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2, 3  Următorul

Ora este UTC + 2