The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Mar Iul 08, 2025 5:45 pm

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 113 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Mai 12, 2008 11:15 pm 
Neconectat
User

Ar merge C15-600n in locul celor din ZX 5 ?(ma refer daca ar suna bine in incinta aia) pt. ca EV are incintele mai mari (parca) nu ca nu ar suna bien ZX-urile dar suna mult mai bine basul in PA, se simte kikul ala care la EV lipseste ,ma gandesc sa pun PA-urile jos si EV-urile pe standere. Am tot cautat dar nu gasesc niste parametri a difului din ZX (dvx 3150) , astia il tot lauda , dar daca ai termeni de comparatie parca incepi sa te gandesti ca.....e muuuult marketing...

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Mai 12, 2008 11:26 pm 
eu zic sa stai o vreme, sa-ti treaca entuziasmul ca ti-ai luat boxe noi, le probezi si apoi tragi concluzii.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Mai 12, 2008 11:35 pm 
Neconectat
User

Cand mi-am luat ZX-urile am spus ca am facut cea mai buna afacere (acum 6-7 luni) dupa prima nunta m-am dezumflat , ma asteptam la un bas calumea (in limita bunului simt neavand sub.) dar nu mi-au placut decat inaltele pt. ca mediile nu prea sunt prezente (am mai spus) , noroc ca am pozibilitatea sa reglez bine sunetul din POWERMATE. In schimb la astea noi ceva sa schimbat , sunetul e mai ......altfel

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Mai 15, 2008 10:47 pm 
Neconectat
User

Vreau sa te intreb DNA, m-am uitat pe forum (la sectiunea filtre) si am vazut filtrele BENNIC (acolo era expusa o mostra ) cele de la mine din boxele P.Audio arata diferit , in sensul ca nu au atatea rezistente ..etc. nu vreau sa supar pe nimeni doar sa intreb si sa invat pt. ca nu am cunostinte (mai deloc)in domeniul constructiei filtrelor ,ti-as fi recunoscator daca mi-ai putea explica in cateva cuvinte rolul condensatorilor , bobinelor , rezistentelor ..etc care le am in filtru si daca ele sunt calculate sa reziste la puteri mai. Iti multumesc anticipat si astept cu nerabdare sa-mi dai un raspuns.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Mai 15, 2008 10:54 pm 
Neconectat
User

Incerc eu un raspuns:

Filtrele sunt calculate/executate pentru fiecare combinatie de difuzoare, in parte, pentru rezultate optime.
Da, iti dai seama ca sunt componente de calitate, facute sa reziste. Bucura-te de ele :)

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Mai 15, 2008 11:04 pm 
Neconectat
User

Mersi , dar vroiam un raspuns mai elaborat :roll:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Mai 16, 2008 12:09 am 
Neconectat
User

Vrei un raspuns mai elaborat din care nu vei intelege nimic. Parerea mea e ca e destul de complicata functionarea filtrelor. :roll:
Sigur sunt facute sa reziste la puteri mari :wink:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Mai 16, 2008 1:47 pm 
Neconectat
Admin
Admin

Filtrele le facem strict in functie de proiect, plecand de la o topologie care a dat cele mai bune rezultate in timp.

In functie de difuzoare, se pun sau se scot anumite circuite.
La fel este si cu retelele de compensare. Uneori ( in functie de combinatie ) au utilitate, alteori nu.

In cazul boxelor tale, sunt construite sa fie cat mai liniare.
Filtrele de 2200Hz ( cele din poza, facute de noi la Bennic ) sunt pentru drivere de 1 inch, supraprotejate , gata de misiune in Afganistan si Irak.

Boxele tale au difuzoare puternice si rezista mai bine decat cele in configuratie de 1 inch + 15", asa ca se poate simplifica schema.
In general, cu cat sunt mai putine componente, fiabilitatea creste, pierderile scad.
Este un cerc vicios. Daca folosesti difuzoare mai putin puternice, esti nevoit sa pui mai multe componente pe filtru. Cu cat sunt mai multe, cu atat cresc si pierderile, distorsiunile, existand si mai multe cauze de defect.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Mai 16, 2008 2:03 pm 
Neconectat
User

Mersi pt. raspuns DNA , sa inteleg ca filtrele din boxele mele sunt calculate sa sune liniar muzica,lasandu-mi mie posibilitatea sa reglez sunetul dupa cum imi doreste inima ? poti sa-mi spui o parere despre filtrele din ZX-uri ?

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Mai 16, 2008 3:16 pm 
Neconectat
Admin
Admin

depeche1973 scrie:
Mersi pt. raspuns DNA , sa inteleg ca filtrele din boxele mele sunt calculate sa sune liniar muzica,lasandu-mi mie posibilitatea sa reglez sunetul dupa cum imi doreste inima ? poti sa-mi spui o parere despre filtrele din ZX-uri ?

In opinia mea, sunt filtrate prea jos si in conditiile exploatarii intensive ( tipic) se cam ard inaltele. Nu este o problema de proiectare ci doar de adaptare la conditiile tarii noastre.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Mai 22, 2008 11:21 pm 
Neconectat
User

DNA iar te agasez cu intrebari, am tot facut teste intre cele 2 perechi de boxe ,si cum am mai spus basul suna incomparabil mai bine pe PA dar am o problema cu inaltele ,trebuie sa le dau foarte mult din mixer sa sune iar cand le dau tare suna metalic, (am inteles chestia cu driverele din titan dar la EV chiar nu suna metalic si tot titan e si acolo suna mult mai soft) in schimb mediile predomina sunetul uneori agasant de tare(parca predomina o anumita nazalitate in voce daca ma exprim bine), asa suna toate driverele din seria WN sau este o caracteristica a driverului meu parca nu urca mult in frecventa doar cand dau inalte foarte multe ,am facut testul pe doate genurile posibile de muzica ,(jur ca sunt facute sa sune bine pe populara) cum am mai spus basul e demential dar inaltele.......sunau mai bine WN-D72? in sensul ca urca mai mult in frecvente fara sa fii nevoit sa dai inalte multe din potentiometru.La EV iesirea la driver este de 1'' este si asta un motiv care influenteaza rezultatul final ?

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Mai 23, 2008 12:13 am 
la ev cred ca ai ceva facut in filtre sa sune asa

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Mai 23, 2008 9:03 am 
Neconectat
User

Cum am spus am fost sambata la o nunta, am avut amandoua perechi de boxe la mine (a fost si o formatie invitata care a avut sculele lor ) la un moment dat am vrut sa vad cum suna PA-urile mele pe orchestra si i-am rugat sa cante vreo 2 melodii pe ele sa vad (amplificare Powermate 1000-2) si la fel ca la mine (am pus muzica de pe laptop cu placa audio Audigy zx notebok PCMCIA) a trebuit sa dau inaltele la maxim sa sune bine daca lasam potentiometrul ,,la ora unu,, sau un pic mai mult erau numai medii inalte putine, in schimb cu inaltele aproape de maxim au sunat bine, si repet nu sunt adeptul sunetului pe inalte .

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Mai 29, 2008 5:17 pm 
Neconectat
User

Am desfacut si a doua boxa PA. doar asa de curiozitate si am vazut ca bobina de pe filtru nu este atasata de placa (la prima boxa era perfect lipita de placa )ci sta cumva atarnata, este cumva un defect de ansamblare? Pun poze.
Imagine
Imagine
Imagine

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Mai 29, 2008 5:21 pm 
Neconectat
Director General 0766332366
Director General  0766332366

s-a dezlipit de la vreun soc

se vede adezivul cu care a fost lipita pe placa

Poweraudio Romania
Drumul Tarpiului, Nr.30, Bistrita, Jud. Bistrita-Nasaud
Telefon: 0766332366
E-mail: office@poweraudio.ro
www.poweraudio.ro
facebook.com/poweraudio.romania

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 113 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Următorul

Ora este UTC + 2