The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Mar Iul 15, 2025 12:51 pm

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 113 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Mai 11, 2008 2:15 pm 
Neconectat
User

Sambata am fost la prima sonorizare cu noile boxe PA abs (un botez de vreo 50 pers.) primele 3 , 4 ore nu am putut sa dau tare POWERMATE-UL , pana nu s-or pilit nu or vrut sa iasa la dans , iar eu ardeam de nerabdare sa le dau in ,, blana ,, boxelor . Dupa ce au iesit la dans am inceput sa cresc puterea ( becul de la ,,limit,, palpaia foarte usor ) la un moment dat a venit un tip la mine , care statea cam la vreo 20 si ceva de metri de boxe si ma intrebat ce boxe sunt ca el nu a mai auzit asa bas de la boxe asa mici (si pe standere ), spunea ca simte in piept vibria...si vorba aia erau ceva metri pana la el. La inceput nu l-am prea crezut asa ca m-am dus eu sa verific in fundul salii si.... ,,minune,, nu mi-a venit sa cred ce adevarat se auzea , fiecare lovitura a basului se distingea perfect in toata sala ........ASTA DA BAS ....nu tin minte sa fii auzit un asa bas crocant de mult timp , nu vreau sa fac reclama firmei P.A. sau lui nexus ( el spunandu-mi ca am fact o alegere perfecta C15-600N + WN-D63) . A , era sa uit de ceva nu am fost foarte multumit , dar nici dezamagit inaltele au sunat cam...,,metalic,, eu nefiind totusi adeptul inaltelor puternice (potentiometrul pe la ora unu , nu mai mult) parca totusi ...ceva le lipsea , oare trebuie ceva perioada de rodaj ? Nu stiu sigur, intreb, in timp pot sa sune mai catifelat? Inca o data multumiri lui nexus pt. amabilitatea cu care mi-a raspuns la intrebari (la telefon).

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Mai 11, 2008 6:38 pm 
Neconectat
Director General 0766332366
Director General  0766332366

seria WN de la P-audio (drivere pe care le ai in acele boxe) urca foarte bine (pana aproape de 20Khz, liniar)

raspunsul acesta exins, in combinatie cu faptul ca ai calote metalice (titan) vor fi interpretate ca un sunet usor strident , metalic.

in timp e posibil sa se modifice cu timpul, dar nu foarte mult.

doar wooferele sunt mai puternic afectate de perioada de rodaj

Poweraudio Romania
Drumul Tarpiului, Nr.30, Bistrita, Jud. Bistrita-Nasaud
Telefon: 0766332366
E-mail: office@poweraudio.ro
www.poweraudio.ro
facebook.com/poweraudio.romania

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Mai 11, 2008 6:55 pm 
Neconectat
User

Mersi pentru raspuns, acum tot fac comparatii intre cele 2 perechi de boxe care le am ( ZX 5 si PA) de obicei la sonorizari ma postez intre cele 2 boxe ,putin in spatele lor la ZX 5 basul te oboseste pana dimineata , in sensul ca se simte o zumzaiala ...(nici nu stiu cum sa o numesc) ca si cum basul ar fi foarte umflat , dar in schimb in fata ei basul pierde din ...pacate , in schimb la PA nu exista acea zumzaiala aproape de loc (cred ca e mai rigida si mai ramforsata cutia de plastic) tot basul este expediat cu mare repeziciune afara din cutie..o fii oare de la cutiile celor doua modele ...sau difuzorul de la PA este mult mai bun (evoluat technologic eu asa cred) . As vrea sa pun niste poze cu EV ZX 5 desfacut ...cum sa procedez ?

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Mai 11, 2008 7:05 pm 
http://www.google.ro/search?hl=ro&q=cum ... tare&meta=

Google e prietenul tau cel mai bun.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Mai 11, 2008 8:50 pm 
Neconectat
User

depeche1973 de unde esti? ca as asculta si eu putin noile tale boxe :lol:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Mai 11, 2008 9:09 pm 
Neconectat
User

http://i30.tinypic.com/sy1e78.jpg

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Mai 11, 2008 9:11 pm 
Neconectat
User

http://i32.tinypic.com/1zq5vdg.jpg Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Mai 11, 2008 9:46 pm 
Neconectat
User

SI ACUM NOILE ACHIZITII........Imagine Imagine

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Mai 11, 2008 9:53 pm 
Neconectat
User

George sunt din Hunedoara.....cam departe de tine

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Mai 11, 2008 9:55 pm 
Neconectat
User

Mersi Adircf pt. ajutor

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Mai 11, 2008 11:46 pm 
Neconectat
User

Poze din interior PA...Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Diful de bas este cu adevarat SUPERB .....si suna bestial.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Mai 12, 2008 9:21 am 
Neconectat
User

Va plac pozele ? Ceva pareri?

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Mai 12, 2008 9:47 am 
Neconectat
User

Cum sa nu ne placa? :lol:
Asta e si visul meu, doua incinte compacte, usoare, manevrabile si mai ales puternice. Sa le stapanesti sanatos si imi pare rau ca nu stai mai aproape.

Boxele mele sunt cu E15-350N care are abia 2 kile si ceva, da ce folos ca incintele cu tot au ajuns la vreo 26 de kg :(

PS: Ce bine arata P15-urile :)

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Mai 12, 2008 11:11 am 
Neconectat
Admin
Admin

Depeche 1973,

Pentru a tempera înaltele, poţi face un mic tuning, extrem de simplu.

Întrerupe un picioruş al condensatorului pus în paralel peste C2.
Îl tai, pur şi simplu, apoi închizi boxa şi compari cu cealaltă, lăsată aşa cum este.

Difuzorul de joase este încă nerodat şi mai necesită puţină acţiune. basul va mai creşte cu circa 1 - 2 dB ( la 50 - 80hz ), după vreo 20 - 40 ore de funcţionare. Eu am remarcat că rodajul complet se termină abia după circa 100 ore de funcţionare, dar cea mai sesizabilă diferenţă apare după primele 20 - 30 ore de funcţionare. Şi driverele suportă mici modificări, dar sunt puţin sesizabile. De regulă, rodajul driverelor cu calotă din titan se observă în zona mediilor înalte ( 3 - 8 khz ), dar numai dacă se compară cu un driver nou, nerodat.

După vreo 5 cântări, poţi face acest test.
Până atunci, eu îţi recomand să le laşi aşa, pentru că în aer liber o să ai nevoie de aceste înalte ( trust me ) :wink: .

Eventual, poţi pune un comutator pe panoul mufelor, care să îţi pună în paralel acel condensator, atunci când ai de sonorizat ceva la exterior.
Este simplu şi eficient.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Mai 12, 2008 11:52 am 
Neconectat
User

Multumesc pentru sfaturi DNA dar pana la urma am sa le las asa cum spui si tu, poate la o sonorizare in aer liber o sa am nevoie de inalte puternice .

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 113 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Următorul

Ora este UTC + 2