Buna,
zilele aste am am studiat mai indeaproape difuzorele Hp 15w cumparate de la voi si am vazut o mica problema la unul din ele. Deci in spatele difuzorului suspensia membranei este lipita de sasiul difuzorului cu o pata de lipici (cred ca au scapat aia putin mai mult decat trebuia). In poza atasata se vede mai bine despre ce este vorba. Deci poza este facuta in spatele difuzorului.
Dara aia de lipici este destul de tare ca am incercat sa o rup cu un varf de creion. Nu vreau sa bag ceva ascutit pe acolo sa tai cumva membrana. Desi in poza nu prea se vede acest lucru pata aia de lipici este foarte bine ascunsa intre sasiul difuzorului si membrana si ajungi foarte greu la ea (Doamne cat m-am chinuit pana am facut poza aia!!!!!!!!!!!), deci ar fi foarte periculos sa bag ceva obiecte ascutite pe acolo.
Am observat ca in acea zona membrana se misca mai greu (si parca nu are cursa asa mare), fiindca este tinuta de acel lipici. Inca nu am terminat amplificatorul de facut asa ca am pus difuzorul doar pe unul de 10W, si la aceasta putere acel lipici nu da semne ca cedeaza (repet este foarte rigid si puternic lipiciul ala).
Deci ce ar trebui sa fac???? Cand o sa pun difuzorul pe un amplificator serios o sa se rupa acel lipici? Nu se va intampla nimic cu membrana?