Sau poti folosi tuburi din material plastic carora le faci guler prin deformare ''manuala''

la cald.
Se confectioneaza sau se face rost de un cilindru (de preferat metalic) cu inaltimea de cca 1cm si cu diametrul exterior egal cu diametrul interior al tubului de prelucrat .Eu am incalzit unul din capetele tubului , rotindul deasupra flacarii de la aragaz pana cand o lungime de cca 2-3 cm de la capatul tubului era inmuiata.Pe o bucata de sticla se pune cilindrul de metal . Dupa ce tubul de prelucrat este incalzit suficient se aseaza pe sticla cu cilindrul metalic inauntru - asa ca in desen.
http://tinypic.com/view/?pic=mr2zxt
Apeshi tubul cu partea incalzita pana se se face gulerul.
Daca nu se foloseste cilindrul ala tubul va avea tendinta de a se gatui pe masura ce gulerul este mai mare si nu este deloc estetic.
Te sfatuiesc sa iti iei un tub mai lung din care sa iti permiti sa-ti iasa si rebuturi. Recomand executarea a 2-3 gulere de astea asa doar pt antrenament.E posibil ca la primele incercari sa fii un pic dezamagit de rezultate , insa daca esti atent si mai faci cateva incercari n-o sa-ti para rau.
Dupa ce ti-au facut gulere la tuburi (care se vor taia initial cu 30-40% mai lungi decta trebuie) se taie la lungimea de care este nevoie.
Cei care au vazut tuburile mele (cu gulere facute de mine) nu le venea sa creada ca nu-s din magazin

.
[/img]