The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Vin Iul 04, 2025 3:50 am

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 15 mesaje ] 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: salut !!
MesajScris: Vin Ian 27, 2006 6:18 pm 
Neconectat
User

salutare !! daca se poate sa-mi spuna si mie cineva unde gasesc componente pt boxe mai ieftine prin bucuresti ( sita de difuzor, coltare, mocheta, tuburi de rezonantza ) !! am fost la . si din ce au pe site, in magazin nu prea au nimik !!! am fost la muzica ..si nu-mi doresc sa ma mai duc !!! un simplu tub de rezonantza dala mic 50.000 de mii ?????? mi se pare destul de mult si nu am nimik special tuburile alea sa coste atat de mult!! .. va multumesc !!!

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Ian 27, 2006 9:56 pm 
Neconectat
User

pretul depinde de dimensiunea tubului
eu am dat 2.5 ron pe cel mai mic tub (diametru 47 mm lungimea 120mm)
poate ce ai vazut tu era mai mare ca si asta si at se justifica pretul

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Ian 27, 2006 10:55 pm 
Neconectat
User

avea 75 de mm diametru si lungimea de 11 cm ! plasa pt protectia difuzorului am gasit in 2 locuri exact la fel ..numai ca acolo unde era scump era 250 de mii si in alta parte am gasit cu 180 de mii !! amandoua erau de 15 !..si exact aceasi forma!! acum mi-am luat plasa de protectie unde am gasit cu 180 dar nu au mocheta sau tuburi de bas reflex decat f mari cred ca aveau diametrul de 16 cm acele tuburi ! ! crede-ma chiar erau scumpe la muzica ! :)

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Ian 28, 2006 12:25 am 
Neconectat
User

Incearca sa iti faci tuh tuburile...cu o bucata de pvc care costa 4 lei m gasesti de toate grosimile....Acuma e chestie de aspect....dak ai posibilitate sa le faci un guler...sau pur si simplu le montezi fara guler...dar tre sa fii atent sa tai gaurile cat mai perfect ca sa se imbine cu suprafata....De preferat ar fii cu guler...eu le-am facut pe ale mele din PVC cu guler din AL... http://tinypic.com/i1g1l0.jpg

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Ian 28, 2006 2:55 am 
Neconectat
User

Sau poti folosi tuburi din material plastic carora le faci guler prin deformare ''manuala'' :lol: la cald.
Se confectioneaza sau se face rost de un cilindru (de preferat metalic) cu inaltimea de cca 1cm si cu diametrul exterior egal cu diametrul interior al tubului de prelucrat .Eu am incalzit unul din capetele tubului , rotindul deasupra flacarii de la aragaz pana cand o lungime de cca 2-3 cm de la capatul tubului era inmuiata.Pe o bucata de sticla se pune cilindrul de metal . Dupa ce tubul de prelucrat este incalzit suficient se aseaza pe sticla cu cilindrul metalic inauntru - asa ca in desen.

http://tinypic.com/view/?pic=mr2zxt

Apeshi tubul cu partea incalzita pana se se face gulerul.

Daca nu se foloseste cilindrul ala tubul va avea tendinta de a se gatui pe masura ce gulerul este mai mare si nu este deloc estetic.
Te sfatuiesc sa iti iei un tub mai lung din care sa iti permiti sa-ti iasa si rebuturi. Recomand executarea a 2-3 gulere de astea asa doar pt antrenament.E posibil ca la primele incercari sa fii un pic dezamagit de rezultate , insa daca esti atent si mai faci cateva incercari n-o sa-ti para rau.

Dupa ce ti-au facut gulere la tuburi (care se vor taia initial cu 30-40% mai lungi decta trebuie) se taie la lungimea de care este nevoie.

Cei care au vazut tuburile mele (cu gulere facute de mine) nu le venea sa creada ca nu-s din magazin :wink: .
[/img]

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Ian 31, 2006 7:32 pm 
Neconectat
User

pana la urma cred ca voi pune tzeava simpla far marginea aia!! ca iese bine si asa! dar mai e o singura problema! am incercat sa tai tzeava si gura aia nu iese prea dreapta!! am taiato cu panza de bomfaier!! are cineva vre-o idee cum sa pot taia tzeava sa fie merginea aia dreapta ? sau sa o fac cumva dreapta?

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Ian 31, 2006 8:11 pm 
Neconectat
User

Este o masina speciala pt asa ceva...dar mi gasesti numa in ateliere specializate...
Ce ai putea face e sa indrepti cu o pila cat mai mult...si dupaia sa fie fin...cu un smirghel......

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Ian 31, 2006 8:18 pm 
Neconectat
Director General 0766332366
Director General  0766332366

poti taia teava cu un cutit inrosit in foc, si dupa aceea indepartezi cu un patent ramasitele (se desfac usor si curat deoarece devin casante)

Poweraudio Romania
Drumul Tarpiului, Nr.30, Bistrita, Jud. Bistrita-Nasaud
Telefon: 0766332366
E-mail: office@poweraudio.ro
www.poweraudio.ro
facebook.com/poweraudio.romania

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Ian 31, 2006 8:22 pm 
Neconectat
User

ok merci o sa incerc si asta! chiar nu stiam cum sa fac!ieaseau urate rau asa si nu stiam cum sa le indrept! merci frumos inca o data!

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Feb 02, 2006 8:40 pm 
Neconectat
User

mai am o intrebare in legatura cu tuburile de bass reflex !!! am vazut undeva pe forum ca a spus cineva ca ele trebuiesc montate la o anumite distantza de peretzi incintei !! imi spunetzi va rog la ce distanta? si conteaza si distanta de la difuzor la tuburi?

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Feb 02, 2006 8:54 pm 
Neconectat
User

in mod normal tuburile trebuie montate cam la un diametru distanta fata de peretii incintei..... mai exista si exceptii

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Feb 02, 2006 9:09 pm 
Neconectat
User

merci ! :D

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Feb 08, 2006 11:13 pm 
Neconectat
User

sa lipesc mocheta de boxa ce metoda ar fi cea mai buna? aracetu care l-am folosit la boxa nu cred ca ar fi prea indicat ! prenandezu ar fi o idee buna? sau banda acea de lipt speciala pt imbinarile la mocheta?

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Feb 08, 2006 11:25 pm 
Neconectat
User

prenandezul e bun

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Feb 09, 2006 12:09 am 
Neconectat
Director General 0766332366
Director General  0766332366

prenandezul este f bun :wink:

vezi sa fie de calitate, si lasa-l putin inainte sa se mai intareasca pana pui mocheta se va lipi mai bine si mai usor

Poweraudio Romania
Drumul Tarpiului, Nr.30, Bistrita, Jud. Bistrita-Nasaud
Telefon: 0766332366
E-mail: office@poweraudio.ro
www.poweraudio.ro
facebook.com/poweraudio.romania

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 15 mesaje ] 

Ora este UTC + 2