The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Sâm Iul 12, 2025 9:39 pm

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Acest subiect este închis, nu puteţi modifica mesaje sau să scrieţi răspunsuri viitoare.  [ 88 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4, 5, 6  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: Ia uitati aici ce inteleg unii prin "defect de fabricati
MesajScris: Dum Oct 24, 2010 12:58 pm 
Neconectat
Director General 0766332366
Director General  0766332366

stefanev scrie:
chestia cu crapatul in 7 ore ma lasa rece (ca tot vorbim de temperaturi). De ce ?? Pentru ca in 7 ore este timp berechet ca magnetul sa se "acomodeze" cu mediul actual si nicidecum nu va avea "socuri". Eu astept cu interes testul ... sa vedem ce se intampla :)

stai linistit ca daca a avut de crapat crapa imediat

chiar asta am vrut sa subliniez ca nu cred ca asteptat 7 ore sa apara fenomenul

el a aparut imediat insa abia dupa 7 ore si-a dat bobina si obstescul sfarsit .

Poweraudio Romania
Drumul Tarpiului, Nr.30, Bistrita, Jud. Bistrita-Nasaud
Telefon: 0766332366
E-mail: office@poweraudio.ro
www.poweraudio.ro
facebook.com/poweraudio.romania

Sus

Subiectul mesajului: Re: Ia uitati aici ce inteleg unii prin "defect de fabricati
MesajScris: Dum Oct 24, 2010 3:00 pm 
Neconectat
User

se poate face testul,dar cel mai corect era un magnet de sd-18el si inca unul "x" sa facem comparatie.
Numai eu stiu/vazut 3 difuzoare cu magnetul fisurat.2 care le detin si cel cu magnetul spart.
care aveti sd-18el,faceti va rog un mic efort si scoateti-le din incinte si face niste poze.
@Mircea - bine,nu in 7 ore(in 7 ore l-am ars)dar 1 ora jumate da.cam atat a durat pana am dat muzica la volum maxim.s-a urcat cat de cat treptat.
de lovire nici nu se pune cazul.ce lovire cand eu l-am folosit de 3 ori?si transportat cu grija?
nu am zis niciodata ca arderea bobinei a fost cauzata de fisura.
l-am folosit inafara parametrilor....hmmm.pai te-am intrebat daca pot sa dau in el cu 1400w in 1850 cu setarile alea si ai zis ca linistit.daca vrei caut postul si ti-l arat.in fine asta nu ma mai intereseaza ca mi-am luat recone kit.
din cate tin eu minte am vazut pe forum un test la un magnet pus in zapada dupa care pus pe un resou sau flacara deschisa,dupa care iar in zapada si nu a patit nimic.

Sus

MesajScris: Dum Oct 24, 2010 11:44 pm 
Neconectat
User

a fost diferenta de ~ 500 grade celsius , numa ca magnetul ala era mic

Sus

MesajScris: Joi Oct 28, 2010 9:02 am 
Neconectat
Moderator
Moderator

se mai aude ceva de un test concret? sau batem campii din nou cu teorii :)

***Stefanev***

Sus

MesajScris: Joi Oct 28, 2010 11:01 am 
Neconectat
User

campii :lol:

Sus

MesajScris: Joi Oct 28, 2010 12:56 pm 
Neconectat
User

magnetici :lol:

Sus

MesajScris: Vin Noi 19, 2010 7:51 pm 
Neconectat
Admin
Admin

În concluzie, mai este cineva care a găsit vreun magnet crăpat, în afară de cele două difuri aflate în discuţie ?
Văd că deja sunt tipi care generalizează la modul "crapă magneţii la SD18" şi tare sunt şi eu curios, mai ales că eu nu am cunoştinţă de niciun SD cu magnet crăpat.

Ceea ce ştiu eu este că un tip îl ameninţa pe Mircea că dacă nu i le schimbă, îi face publicitate negativă pe forumuri.

Sus

MesajScris: Vin Noi 19, 2010 9:01 pm 
Neconectat
User

eu mai stiu de inca 2 cu fisuri

Sus

MesajScris: Vin Noi 19, 2010 9:03 pm 
Neconectat
User

Nu il ameninta nimenea si nici nu am avut pretentia sa mi le schimbe doar sa recunoasca ca e defect de fabricatie dar cand ma ia el cu figuri in cap si cu aere de vedeta i dau peste bot imediat ,nu asa se vorbeste cu lumea cum vorbeste el ca na facut el scoala de inginer de sunet sau mai stiu eu daca aveti careva ceva impotriva spunetimi ca va dau adresa si va astept cu mare drag

Sus

MesajScris: Vin Noi 19, 2010 9:31 pm 
Neconectat
Director General 0766332366
Director General  0766332366

Din păcate sunt doar un amarat de inginer Mecatronist (specializat pe mecatronica avansata)

Întâmplător tot ce am studiat în facultate a ţinut de mecanica, electronica, comportamentul materialelor etc.
Lucrarea mea de Diploma s-a intitulat "proiectarea unui sistem de tip Line Array"
Lucrarea includea absolut totul de la calculul acustic pana la calculele de rezistenta ale sistemelor de suspendare şi simulările computerizate ale deformărilor apărute în timpul funcţionării folosind ALGOR.

Îmi pare rău dacă tu nu eşti capabil sa înţelegi fenomenele pe care mi-am pierdut timpul sa ţi le explic.

N-ai decât sa crezi ce doreşti. Este evident ca nu ma pot ridica la "nivelul" tău.

Poweraudio Romania
Drumul Tarpiului, Nr.30, Bistrita, Jud. Bistrita-Nasaud
Telefon: 0766332366
E-mail: office@poweraudio.ro
www.poweraudio.ro
facebook.com/poweraudio.romania

Sus

MesajScris: Vin Noi 19, 2010 9:49 pm 
Neconectat
User

nu te cred nici daca te vad in santz si inca ceva eu nu ti-am cerut nici o data sa imi schimbi tu difuzoarele asa ca grija mare ce vorbesti oamenilor nu mai imbarliga tu de la tine ca nu tine vrajeala

Sus

MesajScris: Sâm Noi 20, 2010 3:11 am 
Neconectat
Admin
Admin

Ceea ce am văzut în poze nu sunt defecte de fabricaţie.
Dacă ar fi, nu ar fi nicio problemă să le admitem, dar ca să plătim noi pentru erorile altora, nu este deloc fair play.

Un defect de fabricaţie apare imediat, în cazul că ar fi existat vreo crăpătură.
Dacă difuzorul ar fi fost nou, nu SH, nu după ani de funcţionare, mai era cum era, dar ca să te duci pe capul unui om şi să-i faci procese de intenţie pe motiv că ar trebui să recunoască un ipotetic defect de fabricaţie, deja este o exagerare.

Sus

MesajScris: Sâm Noi 20, 2010 5:18 pm 
Neconectat
User

defect de fabricatie era daca magnetul era fisurat de nou.nimeni nu a zis de defect,ci de o calitate mai inferioara a magnetului.mie mi s-a fisurat la a3a punere in functiune,pot sa zic ca a functionat in jur de 12 ore total pana s-a fisurat.asa ceva eu zic ca nu ar avea voie sa se intample.orice difuzor ar fi el.si cu socul termic....ce sa mai zic,asta nu o prea inghit,ma gandesc ca proiectantii aia/inginerii,au stiut ca magnetul ala o sa se incinga si o sa se foloseasca si pe timpo de iarna si ca ar trebui sa reziste in astfel de conditii.deocamdata merge,e ok dar cum pot eu sa stau linistit cand stiu ca a patit ceva ce normal nu ar fi avut voie sa pateasca?

Sus

MesajScris: Mar Ian 25, 2011 5:04 pm 
Neconectat
User

Am si eu doua cu magnetu crapat asa: http://tinypic.com/view.php?pic=m7vspt&s=6
Nici unul nu este ars, functioneaza perfect. Au fost folosite in 1850. Au fost cumparate in 2008 noiembrie.
Pana in 2009 ce le-am descoperit au avut maxim 15 evenimente facute. De atunci nu mai sunt utilizate.
Mai am inca unu care prezinta fisuri dar nu de jur imprejur.
Deci din 4 bucati am 2 cu fisuri si unu cu fisuri mai marunte.

Sus

MesajScris: Mar Ian 25, 2011 5:25 pm 
Neconectat
User

ceva nu este in regula cu SD-urile

Imagine

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Acest subiect este închis, nu puteţi modifica mesaje sau să scrieţi răspunsuri viitoare.  [ 88 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4, 5, 6  Următorul

Ora este UTC + 2