The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Vin Iul 11, 2025 12:01 am

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 57 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Mar 09, 2008 3:37 pm 
Neconectat
Director General 0766332366
Director General  0766332366

pot

exista si altfel de distorsiuni nu doar cele de la caputul puterii :lol:

P.S.

jumate puterea inseamna doar 3 dB, cred ca realizezi de ce ma leg aici, nu?

el poate merge ok, dar la fiecare impuls mai puternic de 3 dB fata de medie poate sari intr-o distorsiune de toata frumusetea - > impresia ca merge mai tare

pe cand poate la MAX intra limmiterul imediat

Poweraudio Romania
Drumul Tarpiului, Nr.30, Bistrita, Jud. Bistrita-Nasaud
Telefon: 0766332366
E-mail: office@poweraudio.ro
www.poweraudio.ro
facebook.com/poweraudio.romania

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Mar 09, 2008 3:39 pm 
Neconectat

oricum, discutam aiurea pana nu punem un osciloscop pe el sa vedem ce se intampla acolo :wink:

Poweraudio Romania
www.poweraudio.ro

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Mar 09, 2008 3:42 pm 
nexus3 scrie:
pot

P.S.

el poate merge ok, dar la fiecare impuls mai puternic de 3 dB fata de medie poate sari intr-o distorsiune de toata frumusetea - > impresia ca merge mai tare

La max nu am reausit sa ii dau clip

Blana si nu vrea :lol:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Mar 09, 2008 4:02 pm 
Neconectat
User

Daca fac rost de niste rezistente calumea pot masura puterea la fidek asa cum trebe. Userul Flame parca detine unu [ fidek-u lui kenwood] si sta foarte aproape de mine plus ca o zis ca ii de acord sa facem testu. Precizati numai exact in ce conditii sa fie facut testu ca sa fie cat mai corect.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Mar 09, 2008 8:21 pm 
Neconectat
Moderator
Moderator

masori si distorsiunile?

***Stefanev***

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Mar 09, 2008 8:55 pm 
Neconectat
User

Nu detin distorsiometru. In cel mai bun caz pot compara semnalu de intrare cu cel de la iesire sa nu existe diferente notificabile intre ele si sa aflu amplitudinea sinusoidei. imediat putand calcula puterea.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Mar 09, 2008 10:33 pm 
Neconectat

daca ai un osciloscop e ok se vede imediat cand se aplatizeaza sinusoida pe iesire si se poate calcula si puterea de iesire cunoscand val rezistentei si tensiunea de iesire de la Vf sinusoidei

Poweraudio Romania
www.poweraudio.ro

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Mar 09, 2008 10:59 pm 
nexus3 scrie:
pot

P.S.

Nexus nu sunt distorsiuni.Am urechea formata.Aud distorsiunile foarte bine si foarte repede.Nu is lautar man :lol:

PS :cand pui si tu emoticons noi ca m-am plictisit de astea.Daca tot l-ai facut pe Neinvins Admin Full range dai ceva teme pentru acasa :lol:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Mar 09, 2008 11:16 pm 
Neconectat
User

parakiosu.. nu tre sa le auzi ca sa fie acolo :D si nu tre sa fii lautar ca sa nu ai ureche muzicala :D . parerea mea :)

Mail: fecheteionut88@yahoo.com

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Mar 09, 2008 11:45 pm 
Neconectat

parakiosu

pana la 5-10% este aproape imposibil sa sesizezi distorsiuni pe bass si subbas, poti sa ai urechi de aur, ca tot degeaba.

doar daca ai asculta tonuri pure care ar trece in distorsiuni progresiv ai putea sesiza.

Incearca, :wink:

Poweraudio Romania
www.poweraudio.ro

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Mar 15, 2008 4:55 pm 
Neconectat
User

Cateva poze in urma unui mic test:

8 ohmi punte, 50 V/div

Imagine

4 ohmi stereo, 50V/div

Imagine

4 ohmi punte, 50 V/div. Am masurat cu cativa volti mai putin decat intra protectia la supracurent in functiune.

Imagine

Frecventa 1000hz.
Tensiune de alimentare 239-241 V~, secundar 151 V~ (2 x 75,5V~). Traful are 4 infasurari secundare de 71v [ la 230 V) [ scrie pe eticheta]. Conzii de filtrare sunt de 6800 pe 100V, 4 bucati.
Durata fiecarui test a fost in jur de un minut deoarce n-am avut cu ce masura temperatura radiatoarelor si nu m-am riscat sa-l tin mult. Temeperatura a crescut in timpul testului destul de mult, aproape ca nu puteam tine mana pe capsula tranzistorilor finali [ apreciez in jur de 60-65 grade DAR nu pot spune exact).

Am folosit 8 rezistente de 8,2 ohmi 500W , fiecare rezistenta fiind formata dintrun fir de 1,8 m nespiralat. Nu am masurat inductanta (proabil nici nu as fi putut masura fiind prea mica, o masor luni daca totusi credeti ca e nevoie).

Pe un canal in 4 ohmi tensiune de alimentare a scazu cu 3,5 -4 v, de la 151 la 147), in punte pe 4 ohmi a scazut cu 9-10 V.
Durata totala a testului a fost de 30-40 minute, la 50 hz, 100 hz, 200 hz, 1000 hz si pink noise, temeperatura crescand cateodata foarte tare , nu puteam tine mana pe radiator mai mult de o secunda doua . Temeperatura trafului nu a crescut simtitor. Dimensiuni traf: diametru exterior 17 cm, interior 6 cm, inaltime 6,5 cm.
Am folosit calculatorul pe post de generator de semnal si mixerul pt gain [ am "descoperit" ca potentiometrul de reglare a frecventei de la versatester era rupt deci nu l-am utilizat, cu toate ca-l puteam folosi pe anumite frecvente presetate 12,5 hz [cea mai mica ], 125 hz, 1250 hz etc.]

Acest test nu arata precis de ce e in stare amplificatorul, ci doar cateva valori discutabile as zice, nefiind vorba de puterea rms, durata de testare fiind prea mica pt un rezultat elocvent.
Urmeaza sa fac un nou test cand voi putea masura cat mai precis temperatura, sa nu stau cu frica-n san ca poate belesc siguranta termica a trafului sau cine stie, nu sunt sigur nici cat de bine functioneaza protectia la supratemeperatura.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Iun 19, 2008 8:31 pm 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

ce se mai aude de testul asta?
Totusi mi se pare cam greu sa scoata fidek ul 1000 w in 2 ohm cu doar 6 perechi de finali...

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 57 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4

Ora este UTC + 2