Cateva poze in urma unui mic test:
8 ohmi punte, 50 V/div
4 ohmi stereo, 50V/div
4 ohmi punte, 50 V/div. Am masurat cu cativa volti mai putin decat intra protectia la supracurent in functiune.
Frecventa 1000hz.
Tensiune de alimentare 239-241 V~, secundar 151 V~ (2 x 75,5V~). Traful are 4 infasurari secundare de 71v [ la 230 V) [ scrie pe eticheta]. Conzii de filtrare sunt de 6800 pe 100V, 4 bucati.
Durata fiecarui test a fost in jur de un minut deoarce n-am avut cu ce masura temperatura radiatoarelor si nu m-am riscat sa-l tin mult. Temeperatura a crescut in timpul testului destul de mult, aproape ca nu puteam tine mana pe capsula tranzistorilor finali [ apreciez in jur de 60-65 grade DAR nu pot spune exact).
Am folosit 8 rezistente de 8,2 ohmi 500W , fiecare rezistenta fiind formata dintrun fir de 1,8 m nespiralat. Nu am masurat inductanta (proabil nici nu as fi putut masura fiind prea mica, o masor luni daca totusi credeti ca e nevoie).
Pe un canal in 4 ohmi tensiune de alimentare a scazu cu 3,5 -4 v, de la 151 la 147), in punte pe 4 ohmi a scazut cu 9-10 V.
Durata totala a testului a fost de 30-40 minute, la 50 hz, 100 hz, 200 hz, 1000 hz si pink noise, temeperatura crescand cateodata foarte tare , nu puteam tine mana pe radiator mai mult de o secunda doua . Temeperatura trafului nu a crescut simtitor. Dimensiuni traf: diametru exterior 17 cm, interior 6 cm, inaltime 6,5 cm.
Am folosit calculatorul pe post de generator de semnal si mixerul pt gain [ am "descoperit" ca potentiometrul de reglare a frecventei de la versatester era rupt deci nu l-am utilizat, cu toate ca-l puteam folosi pe anumite frecvente presetate 12,5 hz [cea mai mica ], 125 hz, 1250 hz etc.]
Acest test nu arata precis de ce e in stare amplificatorul, ci doar cateva valori discutabile as zice, nefiind vorba de puterea rms, durata de testare fiind prea mica pt un rezultat elocvent.
Urmeaza sa fac un nou test cand voi putea masura cat mai precis temperatura, sa nu stau cu frica-n san ca poate belesc siguranta termica a trafului sau cine stie, nu sunt sigur nici cat de bine functioneaza protectia la supratemeperatura.