The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Dum Iul 13, 2025 1:55 am

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 57 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Mar 08, 2008 11:18 pm 
Don scrie:
@Parakiosu2: Cum se comporta Fidek FPA 10 pe langa un Max2500? Avand in vedere ca e si cu 70euro mai ieftin?
Ma bate gandul sa imi iau si eu unul din Germania, puterea de 450w/canal in 8ohm o fi adevarata? Scoate macar 400w ca si Max-ul(masurat de sharky)? Ca la 250eur fara transport...mi-se bare POMANA. 8)

Astazi am testa cu adevarat fidk-ul.A mers 4 ore apoape la maximum pe bridge unde au fost puse 2 BR cu wn18 in paralel.Rupe tot.au venit vecini de ma 200 de metri distanta sa vada ce petrecepe e la mine in curte :lol:

Vreau sa va zic ca se incalzeste dar putin.la urma am mai facut un test cu 2 wn15 FR in paralel pe un canal si un BR pe celalalt canal.Merge struna.

Singura diferenta care am sesizat-o intre MAX si fidek este ca fidek-ul merge si in 4 ohm pe bridge si chiar cu mult nerv.Chiar se simte ca mai poate fata de max 2500 care nu duce un BR cu wn18 in punte.Adica il duce dar nu scoate untul din el.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Mar 09, 2008 2:48 am 
Neconectat
User

Parakiosu2 scrie:
max 2500 care nu duce un BR cu wn18 in punte.Adica il duce dar nu scoate untul din el.

stereo ai vrut sa zici :D

Mail: fecheteionut88@yahoo.com

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Mar 09, 2008 11:59 am 
Neconectat
User

O poza cu interiorul sculei se poate? Are/a facut cineva? 8)

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Mar 09, 2008 12:14 pm 
Neconectat
Director General 0766332366
Director General  0766332366

Parakiosu2 scrie:
Singura diferenta care am sesizat-o intre MAX si fidek este ca fidek-ul merge si in 4 ohm pe bridge si chiar cu mult nerv.Chiar se simte ca mai poate fata de max 2500 care nu duce un BR cu wn18 in punte.Adica il duce dar nu scoate untul din el.

parakiosu, vezi ca e posibil sa fie psihoacustica aici

se intampla de multe ori ca un amplificator care distorsioneaza mai mult sau are niste limitere care intra f tarziu sa fie perceput ca mai puternic decat unul echivalent dar mai "curat"

am testat asta de foarte multe ori pana acum.

Poweraudio Romania
Drumul Tarpiului, Nr.30, Bistrita, Jud. Bistrita-Nasaud
Telefon: 0766332366
E-mail: office@poweraudio.ro
www.poweraudio.ro
facebook.com/poweraudio.romania

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Mar 09, 2008 12:18 pm 
Neconectat
User

Am gasit poza pe un forum din Germania, omul zicea ca e modelul FPA 10A...dar mie nu imi vine sa cred, arata prea bine pt. un amplif de 250eur, uitati-va cati finali sunt acolo si ce imensitate de traf :shock: :shock: :shock: :

Imagine

ps: nici filtrajul nu e rau, 8*10.000uF!
Cine vrea poza la 2048/1536: http://img521.imageshack.us/my.php?imag ... amp3re.jpg

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Mar 09, 2008 12:56 pm 
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Mar 09, 2008 1:20 pm 
Neconectat

ce tranzistori sunt acolo? de ce putere?

Poweraudio Romania
www.poweraudio.ro

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Mar 09, 2008 1:41 pm 
Kenwood scrie:
Parakiosu2 scrie:
max 2500 care nu duce un BR cu wn18 in punte.Adica il duce dar nu scoate untul din el.

stereo ai vrut sa zici :D

Nu am vrut sa zic ci am zis:mono bridge am curaj sa il dau blana pe wn18 in br si sa iti arat ca nu duce cum trebuie.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Mar 09, 2008 1:50 pm 
nexus3 scrie:
Parakiosu2 scrie:

parakiosu, vezi ca e posibil sa fie psihoacustica aici

se intampla de multe ori ca un amplificator care distorsioneaza mai mult sau are niste limitere care intra f tarziu sa fie perceput ca mai puternic decat unul echivalent dar mai "curat"

am testat asta de foarte multe ori pana acum.

Am testa prima oara un br cu wn 18 pe un phonic max 2500 bridge si 1 wn 15 pus pe un dmx 2501pe un singur canal.Max 2500 nu duce un singur WN-u .Am pus pe urma 2 wn18 pe dmx bridge si tot la fel.Varza cu carne.Volum aproape maxim si nu aveam bass.Abea se misca membrana.Pe cand fidek-ul la 50 % volum iti sparge timpanele si in plus mai merge.

Deci crede-ma ca ceva are in plus fidek-ul.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Mar 09, 2008 2:18 pm 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

eu nu inteleg cu maxul tau nu poate sa alimenteze un wn18 .... dar mie imi amplifica foarte bine un c18. efectiv scoate untu din el. pe oriunde ma duc reduc gainu din crossover pe bass pt ca pur si simplu e prea tare.
inclusiv la sd ii dadea sa pape foarte bine. se scuturau toate salile pe unde mergeam.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Mar 09, 2008 2:27 pm 
neinvins scrie:
eu nu inteleg cu maxul tau nu poate sa alimenteze un wn18 .... dar mie imi amplifica foarte bine un c18. efectiv scoate untu din el. pe oriunde ma duc reduc gainu din crossover pe bass pt ca pur si simplu e prea tare.
inclusiv la sd ii dadea sa pape foarte bine. se scuturau toate salile pe unde mergeam.

Man deci crede-ma ca nu am nici un interes sa mint.Nu am zis ca nu se aude dar nu baga in el mai mult de 500 w rms care ar trebuie sa ii aiba in modul stereo .Eu aici vorbesc de bridge si nu face fata.Am testa 3 max 2500 un DMX 2501 si nimica.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Mar 09, 2008 2:31 pm 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

maxul in bridge 8 ohm are 1000W masurati.
adircf mi-a aratat pe messanger ceva teste.
tu zici ca deabia misca foarte putin membrana la wn 18 .. si c18 aproape ca il scuipa afara .. fara sa intre macar in clip. am hpf la 50hz tot timpul .. inclusiv pe bass .. doar ca sa fiu sigur.
ceva pare sa fie putred la mijloc

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Mar 09, 2008 2:35 pm 
Neconectat

planarul prin natura lui micsoreaza cursa difuzorului (din cauza coloanei de aer din horn , care trebuie impinsa de con)

faptul ca misca f puternic difuzorul acel fidek ma face sa cred am am avut dreptate cand am pomenit de distorsiuni.

Poweraudio Romania
www.poweraudio.ro

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Mar 09, 2008 2:39 pm 
neinvins scrie:
maxul in bridge 8 ohm are 1000W masurati.
adircf mi-a aratat pe messanger ceva teste.
tu zici ca deabia misca foarte putin membrana la wn 18 .. si c18 aproape ca il scuipa afara .. fara sa intre macar in clip. am hpf la 50hz tot timpul .. inclusiv pe bass .. doar ca sa fiu sigur.
ceva pare sa fie putred la mijloc

Da man stiu si eu de teste si stiu ca asa trebuie sa aiba cam 1000 dar nu vad care e problema.Boxa nu are nimic.Am pus un wn18 in br,l-am schimbat cu altul tot in br.L-am scor pe asta am pus un planar tot cu wn 18 si putza.

Concluzie?????

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Mar 09, 2008 3:01 pm 
nexus3 scrie:
planarul prin natura lui micsoreaza cursa difuzorului (din cauza coloanei de aer din horn , care trebuie impinsa de con)

faptul ca misca f puternic difuzorul acel fidek ma face sa cred am am avut dreptate cand am pomenit de distorsiuni.

Cred ca am posta in acelasi timp ca nu am vazut postul tau.

Fidekul merge la volum 50 % cat merge Phonicul la maxim.Nu cred ca la 50 % volum si mixerul la -3 pot aparea distorsiuni.

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 57 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4  Următorul

Ora este UTC + 2