adircf scrie:
auzi. tu crezi ca poti echivala o boxa de fabrica cu expresia urmatoare:
diful X pe 15" si driverul A, B sau C in functie de banii tai ? fa-i un filtru intr-un program de pe net si incinta o faci in winisd? never ever
NU!
Dar oameni ca DNA, dupa ce se joaca cativa ani buni cu diverse difuri de 15" + drivere, cred ca pot realiza o schema de filtru + proiect de incinta care sa echivaleze o boxa de fabrica. Si daca ne da si noua aceste date cand cumparam difurile se poate face boxa si acasa.
Acele programe pentru calculat filtre de care vb tu si programe de simulari gen bassbox, intradevar ca nu te ajuta cu aproape nimica. Poate iti ofera doar un punct de plecare si de acolo mai departe experimentezi tu pana iese bine (
perfect nu exista). Acest lucru costa timp si bani.
Tocmai de aceea nu prea as cumpara difuzoare de la alti distribuitori ce importa diverse marci (chiar daca acuma m-ar tenta sa incerc ceva), fiindca majoritatea nu au lucrat cu aceste difuzoare si inafara de o frecventa de separare pentru combinatia aleasa de tine, cu altceva nu pot sa te ajute. Nu iti dau o schema de filtru calumea care a fost imbunatatita de mai multe ori dealunul anilor, toata munca cade in seama ta, trebuie sa ai cunostinte solide in domeniu ca sa te descurci singur, mult timp la dispozitie si nu prea merita fiindca dureaza pana scoti ceva bun. Cu PA, DNA lucreaza de mai multi ani si la unele combinatii poate sa-ti ofere solutii testate, imbunatatite si reambunatatite de el. Si tot din acest motiv nu as cumpara inca nimic din noile difuzoare de la Selenium pe care le importa acuma deoarece nu au lucrat cu ele la fel de mult ca si cu cele de la PA. Poate peste cativa ani, daca le vor mai importa...

Deci cam astea ar fi motivele pentru care as tinde sa merg pe PA daca ar mai fi sa-mi fac ceva boxe. Daca le-as cumpara gata facute, nu stiu...
Dar nici nu sunt de acord cu afirmatii de genul ca nu se poate obtine ceva "home made", care sa fie echivalent din punct de vedere al calitatii cu un produs de firma. Si produsele de firma sunt facute tot de catre oameni, nu de extraterestrii. Daca dispui de informatiile necesare acele produse se pot echivala chiar daca nu sunt facute "sub brand"