Stiam demult acel test, de pe site-ul
http://www.diyaudio.com/forums/forumdis ... forumid=49
pe care il vizitez de ceva timp bun,insa la mine ,un amplificator care zice ca are 2x1000W (exemplu), are 2X1000W de cind l-am pus in functiune si l-am dus pina aproape de clip(-1db sub limita de clip) si tre sa mearga incotinuu la acea putere si sa o si livreze pe toata durata functionarii , nu dupa 1 sec sa limiteze la 30% din puterea lui.
Pt mine ASTA inseamna amplificator , nu ma incalzeste ca imi ofera 10000W pt citeva zeci de milisecunde ca pe urma sa imi dea 1000W, fac ceva pe el.
DECI, dupa cum am spus sint niste mincatori de rahat, deoarece ampliful livreaza, dupa cum se vede in grafice, maxim 1300Wx2, dupa nici 2 minute de uz intensiv.
De unde ar rezulta ca ,K20 ar livra MAXIM dublu adica 2600Wx2, ceea ce este MULT mai aproape de adevar, dar nu 2x9000W SUSTINUT ci BURST

.
Saptamina viitoare
sau in maxim 2 saptamini, am sa modific Crownul meu Powertech 2, in Powertech 3 si am sa-i fac sursa in comutatie.
Am sa fac teste si am sa va pun filmulete sa va arat ce inseamna PUTERE DECLARATA SI SUSTINUTA, nu burst...
Pt mine in cazul de fatza, atit K10, cit si Labgruppen, si Crown Itech sint niste MINCIUNI.
Tot Macrotech 5002VZ ramine TATICUL amplificatoarelor, chiar daca este clasa AB si are 65% randament, ala ofera puterea lui non stop, nu ca cele prezentate mai sus.
As mai critica si celebra firma LabGruppen, insa ma las pagubas,dupa cum se vede, toti au inceput sa exagereze.
Daca erau adevarati "domni",TOTI (cei 3 de mai sus), puneau foarte simplu:
TOTAL power output, both channels driving is 2x1300Watts RMS Long term, with highest achievable 8000Watts burst 30 msec.
Asa daca scria, nu as fi comentat absolut deloc, dar cind ii vezi 12 KW, si pe sigurantza de 20A, si CULMEA la 120V, ma ia durerea de cap.
Astia trebuiau dusi la MITHBUSTERS, acolo este locul lor, sa-i scuipe aia...
Sint curios daca si amplificatoarele ECLER ,QSC,CREST si multe altele,clasa H bilevel sau trilevel, au acelasi sistem de MINTIRE al cumparatorilor, NU CRED!!!!!!!!!!!!!!!!!.
Am testat saracia de Behringer EP2500, si culmea, scoate CURAT cei 500W RMS pe 8 ohm/ambele canale, si cei 750W RMS pe 4 ohm/ambele canale.
La 2 ohmi/canal, pina sa ridic nivelul sa vad sinusoida si voltajul pe iesire mi-a dat breakerul de 8A afara...
De unde rezulta ca NU prea merge longterm pe 2 ohm.
Oricum partea de alimentare, in spetza transformatorul este subdimensionat pt 2 ohm, IMPECABIL pt 8 ohm si bun pt 4 ohm,evident x2 canale.
Dar oricum la 8 si 4 ohmi, va puteti baza pe ea.
Decit sa dau o groaza de bani pe Powersofturi sau alte amplifuri "colorate de ei", imi iau o carcasa de la un amp zdravan, si-mi fac eu, cu minutele mele, ceva pe care sa MA POT BAZA!
Nu stiu cit de mari sint radiatoarele in Electrovoice Q66 si citi finali incap pe ele, ca tare as cumpara-o sa-mi fac un 2x2000W RMS/4 ohm, in ea, montajul si alimentarea mi le fac singur,ca am facut zeci de amplifuri la viatza mea...
Poate are careva poze la interior cu ea...
Respect celor ce au tras concluzii din acest thread.
Si vorbab aia, a nebunilor de la emisunea "
spargatorii de mituri":
BUSTED!