The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Vin Iul 18, 2025 1:36 am

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 44 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Man
MesajScris: Mie Oct 29, 2008 4:59 pm 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

adircf scrie:

Deschide ochii sa vezi cu ce cabluri sunt alimentate amplificatoarele

Imagine

Man vorbesc de consum MAXIM...., vezi postul de mai sus.

Nu-mi arata mie cutiile de distributie, REPET uita-te la poza de la cablul ce ALIMENTEAZA NUMAI STATIA!!!!!!
In spatele statiei, ia exemplu de la mine, si asta este o amarita de Crown, Powertech 2 de 2x440W/4 ohm care ar consuma maxim 1500VA la puterea maxima.
P.S. Cablul are 3x2,5mm2 :wink:

Imagine

Nu e vb de reactoare nucleare aici e vb de sifidarea legii fizicii...
Pt 18000W un amp oricit de performant si orice tehnologie ar avea, consuma MAI MULT decit PRODUCE.
Asta vreau sa intelegi.
Altfel e perpetuum mobile, precum arata poza mea de la inceputul threadului.

Sus

Subiectul mesajului: Re: Pai
MesajScris: Mie Oct 29, 2008 8:50 pm 
Neconectat
Admin
Admin

Leco scrie:
Fizica e fizica, de acolo se pleaca cu orice calcul.

Eu ştiu nişte locuri unde fizica nu este valabilă . :roll:

Sus

Subiectul mesajului: Ia
MesajScris: Mie Oct 29, 2008 9:10 pm 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

Ia impartasesteni-le si noua, Dan.
Da niste exemple.
Dar doar daca tine de audio...
P.S. ai trimis SD-ul?

Sus

Subiectul mesajului: Re: Ia
MesajScris: Mie Oct 29, 2008 9:13 pm 
Neconectat
Admin
Admin

Leco scrie:
Ia impartasesteni-le si noua, Dan.
Da niste exemple.
Dar doar daca tine de audio...
P.S. ai trimis SD-ul?

Răspund în ordine inversă:
Da, l-am trimis.

Exemple ?
Ai intrat pe forumurile audiofile :twisted: ?

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Oct 29, 2008 9:16 pm 
Neconectat
User

The dark side is strong in them. They have the snake oil. :!:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Oct 29, 2008 9:35 pm 
Neconectat
Director General 0766332366
Director General  0766332366

LEco

ai aici un test facut pe Powersoft K6 si K10, K10 fiind fraiorul mai mic al lui K20.

http://www.diy.poweraudio.ro/albums/use ... N_TEST.pdf

Poweraudio Romania
Drumul Tarpiului, Nr.30, Bistrita, Jud. Bistrita-Nasaud
Telefon: 0766332366
E-mail: office@poweraudio.ro
www.poweraudio.ro
facebook.com/poweraudio.romania

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Oct 30, 2008 3:11 am 
Neconectat
User

nexus3 scrie:
LEco

ai aici un test facut pe Powersoft K6 si K10, K10 fiind fraiorul mai mic al lui K20.

http://www.diy.poweraudio.ro/albums/use ... N_TEST.pdf

Sti tu cumva persoana care a facut testul ala?
Sa fim seriosi , leco are dreptate aici , fizica e fizica , dar cine stie , poate powersoft a gasit o metoda de a face "by-pass" :lol: :lol:
Adi , indiferent de felul in care e precizat consumul , siguranta tot sare la 20A , degeaba amplificatorul e capabil de consum de 100A , siguranta tot la 20A pusca :lol:

Sus

Subiectul mesajului: Stiam
MesajScris: Joi Oct 30, 2008 4:31 am 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

Stiam demult acel test, de pe site-ul

http://www.diyaudio.com/forums/forumdis ... forumid=49

pe care il vizitez de ceva timp bun,insa la mine ,un amplificator care zice ca are 2x1000W (exemplu), are 2X1000W de cind l-am pus in functiune si l-am dus pina aproape de clip(-1db sub limita de clip) si tre sa mearga incotinuu la acea putere si sa o si livreze pe toata durata functionarii , nu dupa 1 sec sa limiteze la 30% din puterea lui.
Pt mine ASTA inseamna amplificator , nu ma incalzeste ca imi ofera 10000W pt citeva zeci de milisecunde ca pe urma sa imi dea 1000W, fac ceva pe el.

DECI, dupa cum am spus sint niste mincatori de rahat, deoarece ampliful livreaza, dupa cum se vede in grafice, maxim 1300Wx2, dupa nici 2 minute de uz intensiv.

De unde ar rezulta ca ,K20 ar livra MAXIM dublu adica 2600Wx2, ceea ce este MULT mai aproape de adevar, dar nu 2x9000W SUSTINUT ci BURST :evil: .

Saptamina viitoare
sau in maxim 2 saptamini, am sa modific Crownul meu Powertech 2, in Powertech 3 si am sa-i fac sursa in comutatie.

Am sa fac teste si am sa va pun filmulete sa va arat ce inseamna PUTERE DECLARATA SI SUSTINUTA, nu burst...

Pt mine in cazul de fatza, atit K10, cit si Labgruppen, si Crown Itech sint niste MINCIUNI.

Tot Macrotech 5002VZ ramine TATICUL amplificatoarelor, chiar daca este clasa AB si are 65% randament, ala ofera puterea lui non stop, nu ca cele prezentate mai sus.

As mai critica si celebra firma LabGruppen, insa ma las pagubas,dupa cum se vede, toti au inceput sa exagereze.

Daca erau adevarati "domni",TOTI (cei 3 de mai sus), puneau foarte simplu:

TOTAL power output, both channels driving is 2x1300Watts RMS Long term, with highest achievable 8000Watts burst 30 msec.

Asa daca scria, nu as fi comentat absolut deloc, dar cind ii vezi 12 KW, si pe sigurantza de 20A, si CULMEA la 120V, ma ia durerea de cap.

Astia trebuiau dusi la MITHBUSTERS, acolo este locul lor, sa-i scuipe aia...

Sint curios daca si amplificatoarele ECLER ,QSC,CREST si multe altele,clasa H bilevel sau trilevel, au acelasi sistem de MINTIRE al cumparatorilor, NU CRED!!!!!!!!!!!!!!!!!.

Am testat saracia de Behringer EP2500, si culmea, scoate CURAT cei 500W RMS pe 8 ohm/ambele canale, si cei 750W RMS pe 4 ohm/ambele canale.

La 2 ohmi/canal, pina sa ridic nivelul sa vad sinusoida si voltajul pe iesire mi-a dat breakerul de 8A afara...
De unde rezulta ca NU prea merge longterm pe 2 ohm.
Oricum partea de alimentare, in spetza transformatorul este subdimensionat pt 2 ohm, IMPECABIL pt 8 ohm si bun pt 4 ohm,evident x2 canale.

Dar oricum la 8 si 4 ohmi, va puteti baza pe ea.

Decit sa dau o groaza de bani pe Powersofturi sau alte amplifuri "colorate de ei", imi iau o carcasa de la un amp zdravan, si-mi fac eu, cu minutele mele, ceva pe care sa MA POT BAZA!

Nu stiu cit de mari sint radiatoarele in Electrovoice Q66 si citi finali incap pe ele, ca tare as cumpara-o sa-mi fac un 2x2000W RMS/4 ohm, in ea, montajul si alimentarea mi le fac singur,ca am facut zeci de amplifuri la viatza mea...

Poate are careva poze la interior cu ea...

Respect celor ce au tras concluzii din acest thread.

Si vorbab aia, a nebunilor de la emisunea "spargatorii de mituri":

BUSTED!

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Oct 30, 2008 8:54 am 
Neconectat

cu puterea declarata ai dreptate, insa acest tip de amplificatoare isi au locul lor, mai ales in aplicatii Live, unde dinamica este mult mai mare decat la muzica inregistrata.

aici, chiar te avantajeaza puterea aceea de varf de scurta durata, iar in practica ai sa descoperi ca rareori amplificatorul va apuca scada puterea de iesire din cauza duratei semnalului.

muzica nu este o sinusoida continua, sa justifice sursele de alimentare supradimensionate in halul asta.

poate doar pt DnB , Hardcore, si alte aberatii de genul asta.

Poweraudio Romania
www.poweraudio.ro

Sus

Subiectul mesajului: Da man
MesajScris: Joi Oct 30, 2008 12:02 pm 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

Da man, asta stiu insa presupunind, MAI ALES IN LIVE, cum spui tu, unde ai nevoie de dinamica mare,sau rezerva mare de putere, sa inteleaga toata lumea, [b]repet[/b],presupunind 20 statii d'astea pe bass numai, 10/partea stinga si 10 pe partea dreapta cu cite 20 sau 40 basi pe fiecare, suna bine in live, ok, inteleg.

DAR DACA, in acel live avem un pasaj de bass lung de 10-15 sec, creeat de o chitara bass, de ex o bucata prelunga de 35 Hz, si bass de la o clapa in acelasi timp cit si o "furie" puternica de pedala de la toba, toate lucrind SIMULTAN, si durind aprox 10-15 sec, sa zicem sfirsitul unei piese acide,unde ar trebui sustinut sunetul la 0db(BLANA APROX), ce s-ar intimpla atunci?

Ar trebui sa scada sunetul de la sa zicem de la 120 KW bass la 15 Kw bass, datorita statiilor/?

Hmm, eu nu as face live cu asa ceva, as face LIVE numai cu amplifuri care mi-ar putea sustine TOATA PERIOADA live-ului, puterea de 120Kw permanent, amplificatoarele inca AIND o rezerva de citiva decibeli cit si headroom-ul "oficial" de 3db/amp, adica headroom de 100% putere in wati.

Sincer voi ati face concerte cu asa ceva?

Ziceti, Nexus, DNA, AdiRcf.

Stiu o sa spuneti ca fiecare jupin ce face live va avea mult mai multe statii pt a le folosi la sa zicem ,medie de maxim 50% din puterea ei, adica o rezerva de 150%(50%+headroom-ul de +3db), ins atunci afecerea este unde?

In loc sa am 25 amplifuri care au REAL 5 Kw sustinuti ca sa avem ca ex 120Kw/bass, cumpar 40 de amplificatoare Powersoft ca sa am rezerva de putere sa "nu-mi fie frica ca imi scade puterea la un pasaj mai profund si sustinut de bass"?
Sa fim seriosi.

Bine NU am ascultat asa ceva (Powersofturile in spetza ca amp-uri)ca sa ma pot pronunta, insa nici nu m-as baza pe asa ceva, as prefera ORICIE ALTCEVA clasa H sau chiar amarita de clasa AB, insa in nici un caz un amp care imi limiteaza la 20% puterea cind am CEA MAI MARE NEVOIE DE EA...

Ultima oară modificat de Claudiu E aka DjLeco pe Joi Oct 30, 2008 12:41 pm, modificat de 2 ori în total.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Oct 30, 2008 12:13 pm 
Neconectat
User

Ceea ce au facut ei este un lucru foarte bun.

Ultima oară modificat de Sharky pe Mie Apr 15, 2009 8:40 am, modificat de 2 ori în total.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Oct 30, 2008 12:18 pm 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

Sharky scrie:
eu sunt curios ce s-ar intampla cu difuzoarele daca ampliful nu ar limita puterea.
Si oare e bine sa mergi chiar in 0dB fara sa pastrezi o rezerva?

Pun pariu ca daca puterile ar fi declarate in regim continuu pretul ar fi fost mult mai umflat.

NU TOCMAI CA NU merg in 0 db, un sunetist cu experientza, la un live isi lasa o reserva de citiva decibeli, insa probabil are statii calumea pe care se bazeaza ca ii pot oferi acei 0db sustinuti CONTINUU...
Lasam difuzoarele cu ce ar pati la 0db, iti dai seama ca la un live de anvergura(peste 100 Kw de sunet pe bass) nu te duci cu boxe de 1000W pe bass.

Ideea este ca Powersoft sint MAGARI ca nu spun puterea reala, si al ce scriu eia colo cu 18000W puterea statiei (K20) atita timp cit ea poate oferi sustinut cam 6 Kw, ma pis pe ea, crede-ma.
Si crown, seria I tech m-ar dezamagi, insa macar aia sint mai cu bun simtz nu au pus 18 Kw putere, nu ca NU ar fi putut...

Imagine

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Oct 30, 2008 1:00 pm 
Neconectat

LEco, nici nu am sa ma complic sa-ti schimb parerea

Am ascultat powersoft K6 si K10 si modelele anterioare care erau branduite cu Outline (seria T) si in conditii de Club si la Evenimente in aer liber (Concert muzica Techno) si pe o inregistrare multitrack ce continea un pasaj "LIVE"

de fiecare data s-au comportat exemplar.

nu am cumparat Powersoft ci am cumparat ECLER seria DT, care este ceva relativ asemanator .

Nu uita, ca diferenta de baza fata de resourile cu care esti obisnuit este data de greutatea mult redusa.

Poweraudio Romania
www.poweraudio.ro

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Oct 30, 2008 1:26 pm 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

nexus3 scrie:

nu am cumparat Powersoft ci am cumparat ECLER seria DT, care este ceva relativ asemanator .

Nu uita, ca diferenta de baza fata de resourile cu care esti obisnuit este data de greutatea mult redusa.

Man, crede-ma ca si eu as fi cumparat TOT Ecler in cazul de fatza, la ce am vazut prin ele , in pozele puse de voi, sint seriosi, si nu umfla puterile astronomic...

Plus ca partea de alimentare pare foarte bine dimensionata,ceea ce la alte jucarele, nu mai zic firme, lasa de dorit.

De ce crezi tu oare ca la seria asta digitala, ca vorbim de clasa D(Powersoft) exista acea LIMITARE IMENSA, de putere, de la puterea declarata pina la cea RMS reala oferita dupa peste 2 min de 0db?

La fel ca si la Crown Itech cit si la Labgruppen?

Cred ca din cauza sursei, ca la etaje finale deh pui cite 6 mosfeti de 50A pe brat, cu partea de deschidere inchidere aferenta, si nu ai treaba cu limitari de curent la puterea maxima, desi ar fi suficienti si 4 mosfeti de 50A...

Au sursele in comutatie si NU POT SUSTINE acei 18 Kw declarati (K20) sau 10-12 Kw (K10).

Pt mine acel amplif egal cu ZERO.
Pot sa ajunga si la stadiul de amplificator facut direct in sursa de comutatie pe care sa o moduleze cu semnal audio, inlaturind astfel etajul final, practic sursa are ca sarcina difuzorul, fiind modulati pe linga cei 125 sau 250 Khz ai sursei, semnalul audio 20 Hz - 20 Khz.

Chiar am sa incerc sa experimentez asa ceva odata, sa vad ce se intimpla. :twisted:

In idee,prefer sa car 20 Macrotech VZ5002 sa-mi rup circa si sa ma bazez pe puterea oferita de ele, decit sa ma duc cu un rack de 10U, cu citeva powersofturi mincinoase.

Cred ca ne vom opri aici cu threadul asta,nu vreau sa creem anumite discordii referitoare la difersi fabricanti de amplificatoare, insa pt mine exista 1 singura regula de baza, PUTEREA REALA SUSTINUTA, nu "artificiile" lor cu burst-uri si alte magarii.

PUNCT SI RESPECT.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Oct 30, 2008 1:37 pm 
Nexuse, cine are powersofturile branduite pt Outline in ro ?

Leco, off, esti mai pisalog ca mine, parca ai fii un mos cu 2 dynacorduri D lite pe 3 cai intr-o plictiseala mare de a convinge lumea ca-s cele mai bune boxe. Nici cand se plictiseau mai multi useri zicand la bascau pe forum ca rcf-ul e mai bun ca paudio nu am facut-o in halul asta. :lol:

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 44 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3  Următorul

Ora este UTC + 2