MA Gratzii, ne lasi?
Eu unul nu vreau sa iti schimb parerea despre amplifuri diy. Chiar mi se rupe ce crezi. Dar cand incepi tu altora sa schimbi parerea cu argumente de trei lei musai sa te aducem cu picioarele pe pamant.
Ia zi cum repara ecleru cu ochii inchisi? Scoate conectorii si schimba modulul? Aia e reparatie?
Mai tata, reparatie se cheama cand ai piese arse, trasee sarite. Daca nu ai nici schema atunci te asteapta o proba de examen de centura neagra in reparat si depanare.
Mufe stie oricine lega, mai ales ca nu se potrivesc decat unde trebuie.
Dupa cum s-a mai spus, daca ai construit un amplif se presupune ca stii sa il repari. Cum cele mai scumpe piese sunt traful si condensatorii de filtraj, elemente care nu se strica, ce ar fi de schimbat ar fi finalii si eventual refacut cablajul pe unde s-a defectat. Restul de piese sunt prea ieftine ca sa se considere cost de reparatie. Schema e cunoscuta, te prinzi una doua ce e defect.
Asa e la construirea unui amplif in stil DIY.
La construirea prin metoda cumpar kituri, legi firele (deobicei prost), te enervezi ca nu merge (desi e clar ca nu sunt altii de vina) injuri ca diy e naspa si iei amplif "de firma". Daca nu te duce capul sa faci un amplif si sa intelegi cum functioneaza atunci da, cumpara unul gata facut de altii care se pricep.
Daca te duce tu esti singura limita. Faci tot ce iti trece prin cap, nu te ingradesti in limitele care sunt impuse in productia de serie, limite impuse de costurile de productie si eficacitatea produsului pe piata.
Daca eu vreau sa imi fac un amplif care sa mearga la max 50C in forja si mimpedanta de 0.25ohmi sau cu sursa de nu stiu care imi fac. Modele de serie capabile de asa ceva nu vei gasi deoarece nu au cerere.
Nu stau sa cumpar un amplif care are totul dimensionat la limita, uneori dinadins, si nu neaparat pentru a reduce pretul, ci pentru a se strica dupa ce iese din garantie. (asta nu stiu daca se practica la amplifuri, ca e cam greu aici, dar in alte domenii se cam practica). Mai uite-te si la amplifuri peavy care nu au sigurante pe cablaj, sa vezi acolo profesionalism! Zgarceala pentru maxim 1E, iar exemple sunt destule.
Nu fa acum comparatii cu diy vs DPA nu stiu cat pentru ca nu e corect.
Putine oameni au vreme sa conceapa un proiect diy echivalent cu DPA. Dureaza minim 1 an sa scoti un prototip echivalent in performante, ca sa nu mai vorbim de costurile de implementare si experimentare, iar daca nu ai nici aparatura de masura .....nu mai are rost.
Fa si tu comparatii intre behringer, max2500, tapco si alte chestii mai ieftine peste care poti sarii cu diy-ul.
Alta chestie ar fi ca toti urlati de amplifuri diy, dar multi aveti boxe diy, lucruri care sunt mai greu de construit si cer scule mult mai scumpe pentru a le pune la punct, asta lasand la o parte experienta.