The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Vin Iul 11, 2025 1:29 am

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 33 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Iun 26, 2008 6:29 am 
Neconectat
User

majoritatea care aveti parerea asta nu ati facut in viata voastra un amplif sau ceva montaj, dar va dati mari experti.
Probabil ati pus mana doar pe amplifuri construite pe genunchi facute doar sa fie ieftine sa fie vandute la fraieri.
Daca stii ce faci nu te lasa nici un montaj la greu, dar timpul de executie este incomparabil mai mare, mai ales cand il faci pentru prima oara.
Arunca un ochi la av-ul lui catalin gramada. Crezi ca il poti compara cu xpa5000 sau cu orice amplif de 20milioane?

De meritat nu merita sa il faci decat daca iti place sa mesteresti. Altfel iesi foarte scump daca pui la socoteala timpul pierdut.

Pentru cine a deschis topicul:
Daca stii sa implementezi protectie la scurt, protectie la difuri si un indicator de clip (scheme sunt destule pe net), cum sa legi cablurile in amplif ca sa nu faca brum, sa prinzi piesele in mod inteligent si ai scule sa poti verifica functionarea corecta a montajului atunci poti sa alegi linistit av800. Sa te astepti sa dureze cam o luna constructia si punerea la punct a proiectului.
Daca ai rabdare si iti place sa faci asta doar aatunci sa te apuci de AV.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Iun 26, 2008 6:37 am 
Neconectat
User

Nex' ... ai pe acasa xpa 5000? chair asi vrea sa-l vad la treaba putin :D
Cand pot sa vin?

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Iun 26, 2008 9:21 am 
Neconectat
Director General 0766332366
Director General  0766332366

maine ar trebui sa fie in stoc si 5000-le

momentan am doar un XPA3000 in stoc,

7000-urile sunt in chirie

trebuie sa aducem un transport nou pt ca nu prea mai sunt deloc ampuri

Poweraudio Romania
Drumul Tarpiului, Nr.30, Bistrita, Jud. Bistrita-Nasaud
Telefon: 0766332366
E-mail: office@poweraudio.ro
www.poweraudio.ro
facebook.com/poweraudio.romania

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Iun 26, 2008 2:39 pm 
Neconectat
User

ok dragon...stiu ca orice amplif pica.....

dar...

un amplif diy pica mai repede ca si un amplif profi....
un amplif diy nu se baga nimeni sa ti`l repare
la un amplif diy daca ti`a picat si nu il mai poti repara s`au dus milioanele care l`ai dat pe el, pe cand un amplif profi se poate repara....chiar daca costa reparatia, dar ai garantia ca o vreme mai indelungata nu te lasa cu ochii in soare la un event....

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Iun 26, 2008 2:54 pm 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

Gratzi scrie:

Depinde de conditiile in care il folosesti oricare poate pica, daca cel facut in regim diy e facut cu simt de raspundere, si nu faci rabat la calitate va rezista la fel de mult ca si unu de firma.

Gratzi scrie:

Se presupune ca daca stii sa-l faci, stii sa-l si repari.
Gratzi scrie:
la un amplif diy daca ti`a picat si nu il mai poti repara s`au dus milioanele care l`ai dat pe el

Cum sa nu-l poti repara? Ce sa se intample? sa zicem ca arzi tot pe placa cu finali, practic pe amplificator. In cel mai rau caz inlocuiesti cu totul acea placa, acelasi lucru care ti-l face si in service pe un amp de firma.

Parerea mea ca daca ai cunostiintele necesare si esti pasionat de acest domeniu, se poate realiza un amplificator poate egal ca si costuri cu unele amplificatoare de firma low cost, dar cu performate mult mai bune.
:wink:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Iun 26, 2008 2:55 pm 
Neconectat
User

Gratzi scrie:
ok dragon...stiu ca orice amplif pica.....

dar...

la un amplif diy daca ti`a picat si nu il mai poti repara s`au dus milioanele care l`ai dat pe el, pe cand un amplif profi se poate repara....chiar daca costa reparatia, dar ai garantia ca o vreme mai indelungata nu te lasa cu ochii in soare la un event....

Niciodata nu ai garantia ca nu iti pica ampliful in mijlocul evenimentului.
De ce pica ampliful diy mai repede decat ala pro? trebe sa intelegi si tu odata ca nu ne referim la ampurile de la 2000 de euro in sus :?
Un amplif diy il repari singur einstein :lol: :lol:
Orice se strica la un diy , care l-ai facut tu de la 0 , trebe sa il poti si repara :roll:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Iun 26, 2008 3:03 pm 
Neconectat
User

Gratzi scrie:

In ce lume se intampla asta? :lol:

Un amplif mesterit nu pica neaparat mai repede. Vrei sa testam un av400 vs un behringer, av-ul pe 4ohmi si behringerul pe 2, ca doar scrie in manual ca merge in 2 ohmi! Sa vedem cat tine amplifu profi sau care se incalzeste mai tare?

Punctul 2: nu se baga nimeni sa il repare? Adica tu esti nimeni? DiY inseamna ca il faci tu, deci inseamna ca stii ce lucrezi pe acolo. Stii cum sa il repari din moment ce l-ai constuit si ai inteles cum merge.
A cumpara kituri si sa le lipesti 2 conectori nu e diy din punctul de vedere al electronicii, e doar lipit de fire.

3:Un amplif pro e destul de greu de reparat cand nu gasesti schema pe undeva si ceva indicatii pretioase despre functionarea lui.
N-ai nici o garantie. Cum s-a stricat prima data se poate strica si a doua oara. Daca aduci modificari deja nu mai poate fi vorba despre un amplif de fabrica, ci despre unul jumate de fabrica, jumate diy.

Iar vorbiti povesti nemuritoare. :lol:
Reveniti cu picioarele pe pamant.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Iun 26, 2008 3:10 pm 
Neconectat
User

am raspuns deodata toti 3 :lol: :lol: :lol:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Iun 26, 2008 4:43 pm 
Neconectat
User

Poate ca amp. pro sunt superioare, da eu sunt curios cum se aude si un AV800, asa ca azi am inceput lucrul :lol:
Am facut placutele, care au iesit cata de cat ok (parerea mea) :wink:
Imagine

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Iun 26, 2008 4:46 pm 
Neconectat
User

Sharky scrie:

Un amplif pro e destul de greu de reparat cand nu gasesti schema pe undeva si ceva indicatii pretioase despre functionarea lui.
N-ai nici o garantie. Cum s-a stricat prima data se poate strica si a doua oara. Daca aduci modificari deja nu mai poate fi vorba despre un amplif de fabrica, ci despre unul jumate de fabrica, jumate diy.

la cati oameni vrei sa te duc in arad care iti repara un ecler cu ochii inchisi? cu piese originale....+ ca era vorba de av 800 si de xpa 5000 nu de behringer....nu poti compara behringer cu ecler....

orice ati zice nu imi schimbati parerea despre ampurile diy ;)

PS: @pitbull_bog......si nu iesi mai ieftin cu un amp pro la reparare?....mai dai o data banii pe placa si pe finali si pe restul pieselor ? sa fim seriosi....oricand iesi mai ieftin cu reparatul unui amplif pro decat cu reparatul unui amplif DIY....

+ daca ai nevoie urgent de amplif....nu stai 1 luna sa mersteresti la un diy care iese la acelasi pret cu un amplif mai pro ;)

cu toate avantajele unui DIY sunt si o gramada dezavantaje....
din cate am auzit aici multi spuneti numai avantajele dar dezavantajele le ascundeti.....de ce la anunturi publicitare nu gasesc nici un ECLER de vanzare?....gasesc numai ampuri DIY....spre exemplu.....cumpara cineva...un necunoscator un amp diy....si se defecteaza....ce face cu el?...daca nu i`l repara nimeni daca nu stie sa il repare el singur....sunt doar bani aruncati in vant.....

de ce eu nu cunosc pe nimeni care sa fi cumparat sau sa`si fi facut un amp DIY....si cunosc mari sonorizatori in arad ;)

de ce cel mai mare sonorizator din zona de W nu isi face un amp DIY cu toate ca are potential....prefera sa isi cumpere un amp de firma....?

pentru ca nu se renteaza datorita timpului pierdut.....

nu mai are rost sa imi racesc gura pt ca nu are rost ;)

PS: cata pt BPH iti trebuie amp`ul ?:)

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Iun 26, 2008 6:42 pm 
Neconectat
User

Frate tu ai probleme cu capul. JUR. Ce nu intelegi? nu vrea nimeni diy la sonorizari profesionale. DIY mere la majoarte fara pretenii , la chefuri fara pretentii , sau la ascultat in casa.
Nu a zis nimeni ca vrea sa'si faca ampuri diy ca sa sonorizeze nush ce eveniment cu 10-15kw :roll:
Daca tie nu iti plac amplificatoarele diy , nu influentza decizia altor oameni :? :?

Sus

Subiectul mesajului: Re: Amplificator rezonabil???
MesajScris: Joi Iun 26, 2008 8:24 pm 
Neconectat
User

cata_is scrie:
Salutare.
Cine se pricepe cat de cat la amplificatoare si are bunavointa sa-mi dea si mie 1, 2, exemple de amplificatoare cat de cat bune (adica nu chinezarii cu puteri umflate)...
Vreau sa-mi iau un amplificator, sa fie undeva in jurul a 1.500 - 1.700 RON.

si eu recomand tot un ecler sunt foarte bune

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Iun 26, 2008 11:01 pm 
Neconectat
User

MA Gratzii, ne lasi?
Eu unul nu vreau sa iti schimb parerea despre amplifuri diy. Chiar mi se rupe ce crezi. Dar cand incepi tu altora sa schimbi parerea cu argumente de trei lei musai sa te aducem cu picioarele pe pamant.

Ia zi cum repara ecleru cu ochii inchisi? Scoate conectorii si schimba modulul? Aia e reparatie? :lol: :lol: :lol:
Mai tata, reparatie se cheama cand ai piese arse, trasee sarite. Daca nu ai nici schema atunci te asteapta o proba de examen de centura neagra in reparat si depanare.
Mufe stie oricine lega, mai ales ca nu se potrivesc decat unde trebuie. :lol:
Dupa cum s-a mai spus, daca ai construit un amplif se presupune ca stii sa il repari. Cum cele mai scumpe piese sunt traful si condensatorii de filtraj, elemente care nu se strica, ce ar fi de schimbat ar fi finalii si eventual refacut cablajul pe unde s-a defectat. Restul de piese sunt prea ieftine ca sa se considere cost de reparatie. Schema e cunoscuta, te prinzi una doua ce e defect.
Asa e la construirea unui amplif in stil DIY.
La construirea prin metoda cumpar kituri, legi firele (deobicei prost), te enervezi ca nu merge (desi e clar ca nu sunt altii de vina) injuri ca diy e naspa si iei amplif "de firma". Daca nu te duce capul sa faci un amplif si sa intelegi cum functioneaza atunci da, cumpara unul gata facut de altii care se pricep.
Daca te duce tu esti singura limita. Faci tot ce iti trece prin cap, nu te ingradesti in limitele care sunt impuse in productia de serie, limite impuse de costurile de productie si eficacitatea produsului pe piata.
Daca eu vreau sa imi fac un amplif care sa mearga la max 50C in forja si mimpedanta de 0.25ohmi sau cu sursa de nu stiu care imi fac. Modele de serie capabile de asa ceva nu vei gasi deoarece nu au cerere.

Nu stau sa cumpar un amplif care are totul dimensionat la limita, uneori dinadins, si nu neaparat pentru a reduce pretul, ci pentru a se strica dupa ce iese din garantie. (asta nu stiu daca se practica la amplifuri, ca e cam greu aici, dar in alte domenii se cam practica). Mai uite-te si la amplifuri peavy care nu au sigurante pe cablaj, sa vezi acolo profesionalism! Zgarceala pentru maxim 1E, iar exemple sunt destule.
Nu fa acum comparatii cu diy vs DPA nu stiu cat pentru ca nu e corect.
Putine oameni au vreme sa conceapa un proiect diy echivalent cu DPA. Dureaza minim 1 an sa scoti un prototip echivalent in performante, ca sa nu mai vorbim de costurile de implementare si experimentare, iar daca nu ai nici aparatura de masura .....nu mai are rost.
Fa si tu comparatii intre behringer, max2500, tapco si alte chestii mai ieftine peste care poti sarii cu diy-ul.

Alta chestie ar fi ca toti urlati de amplifuri diy, dar multi aveti boxe diy, lucruri care sunt mai greu de construit si cer scule mult mai scumpe pentru a le pune la punct, asta lasand la o parte experienta.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Iun 26, 2008 11:06 pm 
Neconectat
Director General 0766332366
Director General  0766332366

vad ca nimeni nu observa cel mai important lucru...

IMAGINEA

altfel esti privit cand mergi la o sonorizare si ai doar echipamente de firma care suna bine si arata bine.

un amplificator DIY la sonorizari cu pretentii e batator la ochi.

Poweraudio Romania
Drumul Tarpiului, Nr.30, Bistrita, Jud. Bistrita-Nasaud
Telefon: 0766332366
E-mail: office@poweraudio.ro
www.poweraudio.ro
facebook.com/poweraudio.romania

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Iun 26, 2008 11:31 pm 
Ce aveti oameni buni ? nu si-ar face nimeni playere si line-array ?

Nu prezinta bine la public ?

Iti mai faci o masina cu de frecat sapun in apa cum vroia dj_cc si faci spuma party.

Mai pui si-un banner " Sonorizari profesionale DIY "

Imagine
Imagine

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 33 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3  Următorul

Ora este UTC + 2