Kenwood scrie:
- in legatura cu ce am zis despre potentiometre. Zi ca nu am dreptate ! zi ca e tot una un "concert" daca pot sa zic asa de manele cu unul rock. Zi ca e tot una? zi ca e acelasi efort depus !
Daca ai sistem cobra, nu insemna ca esti si priceput la sunet. Insemna pur si simplu ca iti permiti, ca esti "bengos". Am vazut destule cantari pe youtube de a lui Guta,unde.. ii un sistem de sunet, un negativ, si el canta. Super fain...
REPET, nu dezapreciez pe cei care canta la instrumente, dar ii dezapreciez pe "cantaretii" astia de manele.
Ioane, revino-ti, sa stii ca este la fel de greu sa sonorizezi manele live ca si cu rock. Sa exemplific: la manele ai un set de tobe, suflatori, chitara bass, o orga sau chiar 2, acordeon si altele, daca astea nu le nimeresti cum trebuie la frecvente se suprapun si suna naspa. O sa te mire dar si astia care sonorizeaza manele au rackuri pline cu compresoare si gate-uri si altele, pentru ce toate astea? Pentru a suna bine, pentru ca omul respectiv se preocupa de imaginea lui, lucru de apreciat, din moment ce investeste in sunet, aici vorbesc de cei care is permit si nu, nu e vorba numai de guta.
Iti spun toate astea pentru ca vorbesc dintr-o ceva experienta in concerte live de rock in special, ce e drept e ca nu e una foarte mare, dar destul pentru a putea face comparatie.
Si acum sa nu iti fie cu suparare, dar pana nu lucrezi efectiv in asa ceva sau ceva cat de cat apropiat nu ai cum sa compari sau sa emiti pareri, nebazandu-te pe ceva solid.