Cbi, bmd-ul ala se poate face sa sune mai bine si fara sa il tai de tot, asa cum l-am primit de la tine. Varianta sa ii tai mediile de tot evident nu functioneaza. Cine le-a auzit in varianta originala poate sa confirme ca mediile erau aproape inexistente, dar macar nu suna metalic.
Primesc oricand la auditii, sa se vada ca se poate face sa sune ne-metalic chiar si cu "scule din domeniul trecutului" adica galeata de componente si cu pistolul de lipit.
Fixvid, ti-am aratat curba de raspuns a filtrului pasiv pe driver. Ia incearca o varianta activa sa semene, vezi ce iese, poate suna mai placut.
CBI, ca sunau coaxialele cutios e numai vina ta, doar tii minte ca a fost primul lucru care ti l-am spus cand le-am ascultat, ca bubuie prea tare pentru gustul meu. Am rezolvat problema prin reacordare si fonoabsorbant, deci se poate. Bine, o parte din vina era si a filtrului care baga mediile mult in spate. Daca e sa le compar cu castile hd25 sunt mai apropiate in varianta asta, decat in varianta primita de tine.
Cu partea cu extensia in joase sunt perfect deacord cu tine. E loc de mai bine si le mai lipseste ceva pana sa ajunga la rangul de fullrange.
Fixvid, ca sa intelegi nevoia altora de subbas ai putea sa radiezi 120dB in atmosfera si pune langa niste suburi tzapene care sa tina pasul. Asculta asa 2 minute si apoi inchide suburile, vezi daca mai poti sa convingi pe cineva, sau chiar pe tine ca extensia aia nu e buna la nimic.

La fel si la nivel mic dupa ce le prinzi gustul greu renunti.
Legat de unghiul de radiatie nu e chiar asa simpla problema. Nu e intotdeuna un avantaj, ca de multe ori stai mai aproape de 3m de boxe si orice miscare a capului iti schimba tonul de filtrezi sunetul in zona de cross observi clar cum vine sunetul din 2 difuzoare in loc sa auzi boxa cum canta ca si un tot unitar, cum ar canta cu aceleasi difuri taiate jos, unde au o dispersie adecvata.