The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Vin Iun 06, 2025 11:40 am

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 18 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: HI-FI cu S10
MesajScris: Mar Sep 29, 2009 4:12 pm 
Neconectat
User

protagonistul (ii plac midbasii)
Imagine

Imagine

antagonistul(nui plac inaltele)
Imagine

mdf de 18
Imagine

Imagine

traductoarele se ingroapa in panoul frontal
Imagine

cu f multa rabdare
Imagine

pe verso
Imagine

se rotunjesc porturile
Imagine

se dubleaza fata
Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine
incinta finalizata; finisajul se va face cand adun suficienta rabdare pt smirghelit
Imagine

Imagine

domnisoara a setat procesorul de sunet pe 3 cai, XO, delay si egalizare parametrica;
mia spus ca data viitoare isi va aduce si echipamentul de masura (nu ca nu as avea incredere in auzul ei)
Imagine

se adauga 2 basi in caz de nevoie
Imagine

Incinta are 30l acordata la 60hz. Ideea era sa fac un satelit de calitate. Dupa primele auditii am realizat ca s10 reda basii in cantate suficienta astfel incat sa se preteze pt fullrange. De asemenea calitatea basului este pe masura.

Testat in aer liber sunetul este detaliat, midbasi si mediile sunt bine redati. La puteri mici si medii se poate folosi ca si fullrange, dar cand se pompeaza 200-300w in difuzor, xmax ul mic isi spune cuvantul, basul distorsioneaza audibil. Desi acest sistem nu va fi folosit decat la auditi, pt orice eventualitate se adauga cei doi basi selenium si se scoate spl ul maxim din difuzoare.

Veriga slaba sa dovedit a fi driverul bmd 450. Nu este suficient de fidel. Pt o discoteca isi face treaba bine, dar cand vine vorba de aplicatii pretentioase la sunet nu straluceste. Rog forumistii sasi dea cu parearea in legatura cu un driver de calitate care sa se preteze la performatele wooferului S10.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Sep 29, 2009 4:17 pm 
Neconectat
Director General 0766332366
Director General  0766332366

D2500Ti

Poweraudio Romania
Drumul Tarpiului, Nr.30, Bistrita, Jud. Bistrita-Nasaud
Telefon: 0766332366
E-mail: office@poweraudio.ro
www.poweraudio.ro
facebook.com/poweraudio.romania

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Sep 30, 2009 7:52 pm 
Neconectat
User

O varianta mai ieftina nu este, ca e destul de scump?
Spl-ul si power handling ul nu primeaza in acest setup.

Am efectuat si niste masuratori in door in mijlocul camerei ridicate pe stativ:

BMD450
Imagine

S10-64w
Imagine

Prapastiile sub 200hz sunt cauzate de influenta puternica a camerei.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Sep 30, 2009 8:14 pm 
Neconectat
Director General 0766332366
Director General  0766332366

stdiaza putin Selenium D202Ti

Poweraudio Romania
Drumul Tarpiului, Nr.30, Bistrita, Jud. Bistrita-Nasaud
Telefon: 0766332366
E-mail: office@poweraudio.ro
www.poweraudio.ro
facebook.com/poweraudio.romania

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Sep 30, 2009 8:46 pm 
Neconectat
User

...

Ultima oară modificat de CBI pe Mar Iun 21, 2011 11:06 pm, modificat 1 dată în total.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Oct 01, 2009 7:48 am 
Neconectat
User

Mai trancotarule, nu mai speria omul. :)
Impedanta nu iti trebuie ca la el merge bi-amplificat si cu filtrul pus inainte amplifului.
Lipseste un grafic destul de important, nu stiu de ce nu l-a pus.
Cu taierea la 1.5k nu stii tu, ca esti iubitor de bas manelar. :D
Ar fi multe de incercat, dar pana sa te repezi sa cumperi ceva vezi daca nu gasesti de testat pe la cineva.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Oct 01, 2009 9:22 am 
Neconectat
User

Studiaza putin link-ul de mai jos

http://www.forumpoweraudio.ro/viewtopic.php?t=5277

4 x KickBass - HD15 by ( Kappa 15LF )
1 x QSC PLX1804 - Amplificare
1 x Crown XS900 - Amplificare
[ giani_giovani30@yahoo.com] [david.mihaiviorel@gmail.com ]
ID - giani_giovani30
Tel. 0728188493 , 0723547052

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Oct 01, 2009 11:47 am 
Neconectat
User

...

Ultima oară modificat de CBI pe Mar Iun 21, 2011 11:06 pm, modificat 1 dată în total.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Oct 01, 2009 3:02 pm 
Neconectat
User

Mai e si goarna de luat in calcul, dar deja asta e alta poveste.
Iar midwoofer care sa urce la 3k, cam greu.
Tu cand spui ca era taiat la 4k, te referi la acustic sau electric? E prea sus pentru doua cai. Merge si mai jos fara sa sune metalic, dar sa ii dai bine cu atenuarea in cap.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Oct 01, 2009 9:00 pm 
Neconectat
User

Pe mine nu ma incalzeste cu nimic raspunsul off axis tras cu rigla. Mai degraba aleg directionalitate mai pronuntata decat sa am o mie si una de reflexii nasoale in camera, care in momentul de fata prezinta tratament acustic 0. Ma intereseaza sa sune bine in sweet spot, cand stau atent si ascult muzica.

Condensatorii si bobinele sunt ustensilele trecutului. Sunt cu totul de acord ca sau facut si inca se mai fac boxe adevarate si cu filtre pasive, dar au aparut instrumente mult mai puternice. In loc sa te joci toata ziua cu pistolu de lipit si sa fii cu urechea in boxa sa realizezi ce imbunatatiri sonice ai facut, stai frumusel in fotoliu si butonezi laptopul, presupunand ca ai un soft bun. Cbi, cred ca teai chinuit destul cu filtrul pasiv la bmd :roll:

Masuratorile respective au fost facute pe fuga si am vrut sa masor doar raspunsul in frecventa la driver. De impedanta driverului este deranjat doar amplificatorul. Iti arat Cbi cum sau imbinat cele doua traductoare:

Imagine

Tehnica de masurare a fost mls. Alinierea temporala nu este facuta si hornul e destul de lung, 15cm. Voi face si acest lucru sa vedem ce se intampla in zona crossoverului. Nu ma astept la mari diferente, raspunsul electric fiind cu mult diferit fata de cel acustic.

Am studiat pdfurile la d2500ti si d202. Raspunsul in frecventa e izbitor de asemanator. Parca ar fi acelasi driver doar ca unul e dat mai tare. De asemenea, distorsiunile aromonice de gradul 2 sunt cam la fel, diferente fiind la cele de gradul3. Pare atractiv la prima vedere d202, pret ok, cu splul gigantic al d2500ti oricum nam ce face. Totusi sunt curios ce diferente sunt inafara de spl, rog pe cei care au ascultat aceste doua drivere sa dea o parere si daca prezinta calitati mai bune decat bmd. Din pacate nu stiu daca am posibilitatea sa le ascult la cineva aici in oradea.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Oct 01, 2009 11:20 pm 
Neconectat
User

FIXVID scrie:
Condensatorii si bobinele sunt ustensilele trecutului. Sunt cu totul de acord ca sau facut si inca se mai fac boxe adevarate si cu filtre pasive, dar au aparut instrumente mult mai puternice. In loc sa te joci toata ziua cu pistolu de lipit si sa fii cu urechea in boxa sa realizezi ce imbunatatiri sonice ai facut, stai frumusel in fotoliu si butonezi laptopul, presupunand ca ai un soft bun. Cbi, cred ca teai chinuit destul cu filtrul pasiv la bmd :roll:

O sa se mai faca multa vreme. Chiar daca au aparut unelte mai noi (si au aparut de multa vreme) cele de calitate sunt scumpe, amplifurile de calitate iar sunt scumpe, deci treaba nu e roz. Nu zic ca nu e mai usor, dar e mult mai scump, mai ales pt 2 boxe de casa.

Diferenta nu mi se pare chiar asa de mare. Nu dureaza asa mult sa schimbi configuratie unui filtru, iar problema cea mare nu e la filtru, microfon ci la om. Pana te adaptezi, pana vezi ce nu e bine, pana te uiti cum a masurat sa incerci sa identifici cauzele, asta mananca timpul. Ca legi niste fire sau ca invarti niste potentiometre (virtuale), perioada de timp este infima comparativ cu timpul total al procesului.
O sa vezi si tu ca ajungi la un rezultat rapid si dupa 2 zile o sa iti dai seama ca ceva te deranjeaza la el si vei relua procesul.
Spun asta nu sa te conving de ceva, doar sa nu ii descurajez pe alti constructori amatori.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Oct 02, 2009 1:23 pm 
Neconectat
User

...
Intodeauna cand am ascultat boxe de sonorizare m-a frapat de o singura chestie,lipsa extensiei in joase cumulat cu sunet cutios si absenta sounstage-ului(mai mult sau mai putin).Cu toata marimea si puterea si grosimea magnetului,fidelitatea si placerea auditiei sunt pe locul 2.
Sharky are dreptate,urechea oboseste repede si ce azi crezi ca suna bine,maine o iei de la capat si tot intr-o veselie.O referinta este binevenita ,pt ca asa doar cu un microfon si urechea ce azi pare a fi bine,maine nu mai e.

...

Ultima oară modificat de CBI pe Mar Iun 21, 2011 11:15 pm, modificat 1 dată în total.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Oct 02, 2009 2:50 pm 
Neconectat
User

Sa clarificam unele lucruri. Nu am intentia de a face boxe hi end din aceasta pereche de incinte. Am realizat si eu inainte de a cumpara traductoarele ca nu se vor putea respecta cerintele pt a realiza o boxa hifi. Vreau doar sa scot tot posibilul din ele in materie de calitate si sa fie comparate cu cele din categoria lor. Recunosc ca cerintele sunt mari si ele se adreseaza unei alte categorii de boxe, dar fara pretentii nu se poate realiza ceva bun. De asemenea, eu stau la casa intrun loc mai aerisit si nu ma opreste nimeni sa radiez 120db in atmosfera. De aceea am vrut pro. Probabil ca in viitorul apropiat voi aborda si o pereche de boxe cu traductoare hifi, dar pana at le perfectionez pe astea.

Nu inteleg cbi ce vrei sami spui cu directionalitatea. Sunt constient ca wooferul intra in break up zone si ca la frecventa asta de xo centrele acustice sunt prea departe una de cealalta dar introducerea unui difuzor de medii era exclus. Oricum situatia e mai roz decat la alte fullrangeuri cu 15"+2" si goarna cat wooferul.

Ce am vrut sa zic este ca e de preferat un unghi de radiatie mai mic pt ca asta presupune mai putine reflexii in punctele primare.

Te rog nu emite pareri in legatura cu gear-ul din spatele acestui balamuc daca nu esti sigur. Leptopul lam folosit doar pt control si nimic mai mult. De aceea vezi in poza doar 4 cabluri care vin la cele 2 boxe (ma rog, nu sunt f vizibile dar 4 sunt la numar). In orice caz sursa de sunet este un pc cu o placa de sunet asus xonar d2x 7.1, comparabil cu placile de sunet profesionale entry level si soft foobar cu output pe asio si muzica lossless. Pt procesare audio folosesc pachetul directx de la waves, care nu este de ici colo, fiind folosit si in studiouri.

O chestie nu inteleg la tine, dc ai obsesia asta cu extensia pe joase? Pt ce atata subbas, care de altfel este f putin prezent in muzica comerciala ? Nu ar fi mai intelept sa ai definitie mai buna pe bas-mid bas si chiar medii care la randul lor isi aduc si ele aportul la senzatia de bas?

Ai zis si de wpu1208 ca nu e bun pe bas. Eu iti zic ca nu e bun pe medii. E adevarat ca selenium il foloseste ca si woofer in topurile din line array-ul lor cu f10 la 60hz, dar acolo e vorba de o boxa ridicata in aer si cerinte mari de spl pe bas. In plus am senzatia ca nu lai ascultat niciodata, cu atat mai putin in horn.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Oct 03, 2009 11:11 am 
Neconectat
User

Cbi, bmd-ul ala se poate face sa sune mai bine si fara sa il tai de tot, asa cum l-am primit de la tine. Varianta sa ii tai mediile de tot evident nu functioneaza. Cine le-a auzit in varianta originala poate sa confirme ca mediile erau aproape inexistente, dar macar nu suna metalic. :D
Primesc oricand la auditii, sa se vada ca se poate face sa sune ne-metalic chiar si cu "scule din domeniul trecutului" adica galeata de componente si cu pistolul de lipit. :lol:
Fixvid, ti-am aratat curba de raspuns a filtrului pasiv pe driver. Ia incearca o varianta activa sa semene, vezi ce iese, poate suna mai placut.

CBI, ca sunau coaxialele cutios e numai vina ta, doar tii minte ca a fost primul lucru care ti l-am spus cand le-am ascultat, ca bubuie prea tare pentru gustul meu. Am rezolvat problema prin reacordare si fonoabsorbant, deci se poate. Bine, o parte din vina era si a filtrului care baga mediile mult in spate. Daca e sa le compar cu castile hd25 sunt mai apropiate in varianta asta, decat in varianta primita de tine.
Cu partea cu extensia in joase sunt perfect deacord cu tine. E loc de mai bine si le mai lipseste ceva pana sa ajunga la rangul de fullrange.

Fixvid, ca sa intelegi nevoia altora de subbas ai putea sa radiezi 120dB in atmosfera si pune langa niste suburi tzapene care sa tina pasul. Asculta asa 2 minute si apoi inchide suburile, vezi daca mai poti sa convingi pe cineva, sau chiar pe tine ca extensia aia nu e buna la nimic. :) La fel si la nivel mic dupa ce le prinzi gustul greu renunti.

Legat de unghiul de radiatie nu e chiar asa simpla problema. Nu e intotdeuna un avantaj, ca de multe ori stai mai aproape de 3m de boxe si orice miscare a capului iti schimba tonul de filtrezi sunetul in zona de cross observi clar cum vine sunetul din 2 difuzoare in loc sa auzi boxa cum canta ca si un tot unitar, cum ar canta cu aceleasi difuri taiate jos, unde au o dispersie adecvata.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Oct 03, 2009 12:51 pm 
Neconectat
User

...

Ultima oară modificat de CBI pe Mar Iun 21, 2011 11:08 pm, modificat 1 dată în total.

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 18 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2  Următorul

Ora este UTC + 2