The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Vin Iun 06, 2025 10:17 am

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 4 mesaje ] 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: ajutor cu o simulare pt acordaj
MesajScris: Mie Mai 20, 2009 9:31 pm 
salut colegi forumisti...
rugamintea mea este urmatoarea
am confectionat un set de sateliti cu difuri beyma 12mi100 si drivere bmd 750/2
taierea va fi la 1,5 khz
ceea ce vreau eu e sa ma ajute cineva cu o simulare sa vad ce porturi trebuie sa fac ca sa acordez acesti sateliti
de precizat ca acesti sateliti vor fi taieti de la 95 hz pana la 110 hz cu un crossover dynacord powermax 230
ideea e sa fac in asa fel incat sa le acordez fara a fi nevoit sa mai pun tuburi bass reflex
asta daca se poate bine inteles
dimensiunile cutiilor sunt:
inaltime de 770mm,latime fata de 340mm.adancime din fata pana in spate de 350 mm,latime spate de 250mm
de precizat ca am scazut cei 5 cm din fata unde am lasat spatiu pt a monta plasa cu buretele
multumesc anticipat

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Mai 20, 2009 10:22 pm 
Neconectat
User

volum interior ~55 litri, acordaj 75Hz cu 2 porturi triunghiulare: catete 13cm, adancime port: 5cm

simularile la 450W:

raspuns db/frecventa
Imagine

viteza vantului
Imagine

acordaj ~92Hz (cum e si in pdf-ul difuzorului) cu 2 decupari rotunde de 13 cm si adancime 1.8cm (grosimea materialului)

raspuns db/frecventa
Imagine

viteza vantului
Imagine

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Mai 20, 2009 11:25 pm 
raman dator cu o bere gizmo
ideea e ca o sa fie 4 sateliti pe latura la o mini scena
centri o sa fie destul de apropiati ..(zic eu)
se aplica o cuplace acustica datorita apropieri satelitilor pe verticala...
cum e cel mai bine sa fie montate??
driverele spre exteriorul scenei pt a evita eventuale microfonii neplacute sau spre interior

daca acele doua gauri de 13 cm in diagonala le voi executa pe mijlocul incintei e posibil sa se atenueze cumva cand vor fi puse una langa alta
daca mai aplic un inel de 2mm asta datorita faptului ca palul utilizat este de 16mm ,sau se poate lasa asa la 16 mm neavand nevoie de un mik adaos.
inca odata multumesc pt promtitudine..

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Mai 20, 2009 11:57 pm 
Neconectat
User

. scrie:
daca mai aplic un inel de 2mm asta datorita faptului ca palul utilizat este de 16mm ,sau se poate lasa asa la 16 mm neavand nevoie de un mik adaos.
inca odata multumesc pt promtitudine..

e bine si 16mm. diferenta intre lungime de 18mm si cea de 16mm e de ~0.5Hz acordaj mai sus (cand e 16mm).

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 4 mesaje ] 

Ora este UTC + 2