Avand in vedere ca am facut foarte multe poze in timpul constructiei la haspeuri, cred ca ar fi bine daca as pune si pe forum, macar cateva dintre ele (cele mai reprezentative

).
Ar fi foarte folositoare unui incepator care e la prima boxa, doarece in poze poate sa vada concret tot ceea ce are de facut, de la A la Z... Mai bune decat orice teorie...
Le pun ca si thumbnails, pentru cei care au internet mai naspa. Dati click doar pe cele care va plac mai mult
Vizonare placuta!
(prima poza e pentru "fani"

)

Dimensiunile pe schita aia ar fi in cm. Desenul nu este la scara

Am vazut odata (nu mai stiu care forum) pe cineva care a bagat un copil in boxele care le construia, asa ca m-am gandit sa bag si eu unul

Centrul de greutate se poate gasi cu ajutorul unui dop care are pe o parte niste prenandez (ca sa adere la suprafata boxei). Se tot muta pana sta boxa in echilibru.

De preferinta, la cutii paralelipipedice, mochetarea se incepe cu partile laterale si capacele. Dupa ce taiati fasii mocheta care vine pe laterale si capace, se marcheaza mijlocul fasiei respective (care vine lipit pe capacul de sus) si se merge in jos pe cele 2 laterale, astfel incat imbinarea sa se faca pe capacul de jos

Pentru a imbina mocheta la colturi, se indoaie asa ca in imaginea de mai jos, si se taie cu un cutter pe diagonala.

Se lipeste jumatatea taiata ca in imaginile de mai jos, iar cealalta jumatate se indoaie peste jumatatea lipita si cu un cutter bun se taie si aia tot pe diagonala, exact pe unde ar trebui sa se imbine cu partea lipita. Astfel cele 2 jumatati se imbina perfect. Nu trebuie sa se suprapuna nimic.

Cand ajungeti la panoul frontal, se lucreaza asemanator ca si la spatele cutiei

Oricat de moale si pufoasa ar fi mocheta, cand te apropii de boxa si te uiti foarte atent se vede ca spatele este lipit dintr-o alta bucata. Deci se mai vede pe ici pe colo linia unde se imbina mocheta indiferent cat de ingrijit ai lucra. Pentru a remedia aceasta problema, EU tai niste franjuri foarte mici din mocheta cu care lucrez, si le "smulg" pana se descompun in puf. Puful il lipesc cu grija pe linia de imbinare a mochetei, inde in prealabil se trage o dara de prenandez cu varful unui ac. Dupa uscare se mai ciupeste putin din puful ala, si astfel linia aia de imbinare dispare complect

Urmeaza lipirea cu silicon, care ar fi mai estetica decat lipirea cu plastic

(poate daca foloseam silicon transparent

).

Aceea este banda dubla izolatoare (are lipici pe ambele parti). Se lipeste pe spatele sablonului, pentru ca acesta sa ramana lipit de suprafata care o aveti de vopsit. Aveti grija ca sablonul sa fie foarte bine lipit pe suprafata de vopsit, fiindca altfel intra vopsea sub sablon cand pulverizati, si nu se mai vede asa frumos conturul. De asemea reglati pistolul pe un debit de aer si debit de vopsea cat mai mic, fiindca daca pulverizati cu putere, diluantul din vopsea inmoaie lipiciul de pe banda (unde ajunge in contact cu aceasta), si sablonul se poate dezlipi pe anumite portiuni. Nu aplicati straturi groase de vopsea ci mai multe straturi subtiri la intervale de cateva minute. Primul strat se da foarte subtire ca sa nu curga (nu are priza asa buna vopseaua la primul strat). Urmatoarele straturi care vin peste, vor avea o priza mult mai buna si se poat da putin mai "groase"

Era putin murdar pistolul

ca am vopsit un Ferrari inainte

Este un gri metalizat, nuanta este asemanatoare cu cea a mochetei dar aparatul nu prea reda bine culorile indiferent ce setari de luminozitate aleg
GATA ca deja am inrosit serverele de la imageshack