The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Lun Iun 09, 2025 2:53 pm

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 19 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Pozitionare filtru
MesajScris: Sâm Oct 21, 2006 12:07 pm 
Neconectat
User

Salut baieti,

am nevoie de un sfat, unde ziceti voi ca ar fi mai bine sa pun filtrul in boxele astea, (sunt fullrange cu hp15w, iar filtrul folosit este cel al lui DNA)

Avand in vedere ranforsarile folosite, si ca nu am acea placa de intarire intre panoul frontal si cel din spate unde puteam sa pun filtrul, voi ce sfat imi dati?

Ma gandeam sa le prind cu ceva holzsuruburi jos, si sa pun fonoabsorbantul (vatelina), peste ele. Dar sa nu cumva sa se incalzeasca piesele dupa cateva ore, si sa ia foc vatelina... :roll:
Imagine

Imagine

Imagine

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Oct 21, 2006 12:20 pm 
Neconectat
Director General 0766332366
Director General  0766332366

unde este mai comod sa-l montezi

locul meu preferat este pe panoul din spate , langa conectori

Poweraudio Romania
Drumul Tarpiului, Nr.30, Bistrita, Jud. Bistrita-Nasaud
Telefon: 0766332366
E-mail: office@poweraudio.ro
www.poweraudio.ro
facebook.com/poweraudio.romania

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Oct 21, 2006 2:19 pm 
Neconectat
User

sau in spate la tweeter, ca sa poti umbla usor la el, doar dai pht-ul jos
Ranforsarea aia dintre hp si pht ar fi recomandat sa o pui, mai ales ca nu iti ia mai mult de 5 min

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Oct 21, 2006 2:43 pm 
Neconectat
User

Da....ar rigiza foarte mult panoul frontal...Dar nici nu trebuie exagerat cu ranforsarile..

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Oct 21, 2006 3:00 pm 
Neconectat
User

Bogdi16 scrie:
Dar nici nu trebuie exagerat cu ranforsarile..

Ranforsarile trebuie puse strategic, nu numarul lor conteaza ci locul amplasarii, poti pune si o bucata de pal cu latimea de ~10cm si lungimea egala cu distanta dintre panoul frontal si cel din spate, aceasta placa fiind asezata cu un capat pe panoul frontal intre woofer si tweeter iar celalalt capat pe panoul din spate. nush daca s-a inteles, deocamdata nu pot sa uploadez poze.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Oct 21, 2006 4:30 pm 
Neconectat
User

nexus3 tu cu ce prinzi cablajul de la filtru pe panoul din spate? Si referitor la filtrul recomandat de DNA, eu am folosit exact acele componente care se cer in schema, dar as vrea sa stiu daca acest filtru se incalzeste semnificativ dupa cateva ore (eu nu mi-am terminat inca de facut ampliful de putere :cry: ). Ca nu vreau sa ma trezesc ca ia foc vatelina... :D

Si referitor la acea placa dintre bas si tweeter, stiu despre ce este vorba. Am taiat deja la dimensiuni acele placi, dar nu le-am mai pus fiindca am considerat ca sunt ranforsari suficiente (dupa cum se vede in poza am 7 sipci). In plus, la mine spatiul dintre bas si tweeter este destul de mic si nu vreau sa ma incurce suruburile cu care vine prinsa placa, la suruburile de la difuzoare... Si deja am taiat bucatile de vatelina la dimensiuni. Azi am vrut sa le lipesc...

Deci considerati ca e absolut necesar sa le mai pun? Se poate sa vibreze fara ele?

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Oct 21, 2006 6:07 pm 
Neconectat
User

nu o sa vibreze, ranforsarile sunt doar pt rigidizare mai buna

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Oct 21, 2006 6:39 pm 
Neconectat
Director General 0766332366
Director General  0766332366

Sebi scrie:
nexus3 tu cu ce prinzi cablajul de la filtru pe panoul din spate?

holzsuruburi

Si referitor la filtrul recomandat de DNA, eu am folosit exact acele componente care se cer in schema, dar as vrea sa stiu daca acest filtru se incalzeste semnificativ dupa cateva ore (eu nu mi-am terminat inca de facut ampliful de putere :cry: ). Ca nu vreau sa ma trezesc ca ia foc vatelina... :D

nu ia foc nimic

nu se incalzeste excesiv nici o componenta

Si referitor la acea placa dintre bas si tweeter, stiu despre ce este vorba. Am taiat deja la dimensiuni acele placi, dar nu le-am mai pus fiindca am considerat ca sunt ranforsari suficiente (dupa cum se vede in poza am 7 sipci). In plus, la mine spatiul dintre bas si tweeter este destul de mic si nu vreau sa ma incurce suruburile cu care vine prinsa placa, la suruburile de la difuzoare... Si deja am taiat bucatile de vatelina la dimensiuni. Azi am vrut sa le lipesc...

Deci considerati ca e absolut necesar sa le mai pun? Se poate sa vibreze fara ele?

Poweraudio Romania
Drumul Tarpiului, Nr.30, Bistrita, Jud. Bistrita-Nasaud
Telefon: 0766332366
E-mail: office@poweraudio.ro
www.poweraudio.ro
facebook.com/poweraudio.romania

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Oct 23, 2006 1:39 am 
Neconectat
User

Ok,
deci in concluzie ce ziceti, trebuie neaparat sa pun acea placa intre panoul frontal si cel din spate? :roll:

Paollo dar rigidizarea nu se face tocmai pentru a se reduce vibratiile? :?

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Oct 24, 2006 11:17 am 
Neconectat
User

Se abtine toata lumea? :D

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Oct 24, 2006 11:59 am 
Neconectat
User

am scris si sus ca nu ar strica..mai ales ca efortul e minim :roll:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Oct 24, 2006 6:00 pm 
Neconectat
User

sa nu mai complicam lucrurile, e la alegerea ta ce vei face, dar eu in locul tau as pune acele ranforsari intre panouri spate/fata. ca sa intelegi mai bine,
INCINTA IDEALA E SINGURUL OBIECT DIN INCAPERE CARE NU VIBREAZA

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Oct 28, 2006 1:12 am 
Neconectat
User

Mai, sigur nu-mi va afecta in vreun fel sunetul acea placa intre panoul frontal si spate?
Are numai 10 cm latime, dar cum eu am porturile de reflex sus si placa aia e pe mijlocul cutiei, nu stiu, parca imi da impresia ca este ca o piedica in fata frecventelor joase, si ar trebui sa o ocoleasca ca sa ajunga la porturi... :)

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Oct 28, 2006 1:30 am 
Neconectat
User

Nu va afecta.!...cel putin nu cat sa simti diferenta! Mai mult va ajuta decat sa incurce!

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Oct 30, 2006 12:46 am 
Neconectat
User

Tot am facut astazi pe experimente si am ascultat cu placa aia pusa numai de forma si fara placa.

Nu stiu , dar mie mi se pare ca atunci cand am acea placa pusa, nu iese aerul asa tare prin porturile de reflex. Deci daca tin mana la porturi parca iese mai putin aer decat atunci cand nu e pusa (aceeasi melodie, acelasi volum).
Si cand ascult la volum fffoarte mic, cu acea placa pusa si cu urechea langa porturi ( :lol: ) parca basul se aude mai incet si nu e chiar asa adanc ca si atunci cand nu e pusa placa...

Deci se poate sa fie asa sau... numai... mi se pare. :? Nexus, tu ai mai multa experienta cu din astea. Ce zici? Cum pot simula in bassbox asa ceva?

OOOOO ca deja m-am saturat :shock: :evil:

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 19 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2  Următorul

Ora este UTC + 2