The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Mie Iun 04, 2025 10:37 pm

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 63 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4, 5
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Aug 29, 2007 10:36 pm 
Neconectat
User

problema e ca pe langa frecventele de baza apar si armonice... multe :roll:... iar fara ele din pacate nu suna... de asta am ramas surprins sa vad e12 in stack... iti doresc mariri timpurii si substantiale de fonduri

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Aug 29, 2007 11:26 pm 
Neconectat
User

Exact..mai sunt si altele care fac un difuzor sa sune "unicat"..cum a zis si dektz .. armonice si multe altele.Asta e,asta avem,cu asta defilam deocamdata :cry:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Aug 30, 2007 7:25 pm 
Neconectat
User

Phantom scrie:
Radu scrie:
Daca o iei incetul cu incetul ( volumul ) este doar o chestiune de timp pana te obisnuiesti ( e o chestie de psihologie = perceptie ), si asta fara sa ai probleme cu auzul. :wink:

Sa fie oare asa? :lol: Eu am stat 2-3 ore in camera la mine(4x4m) cu un planar cu SD-18EL si 2 sateliti cu E15-350N... adevarul ca nu erau la maxim... cred ca pe la jumatate si mi se parea normal... cand a venit fratemiu la mine am dat muzica la min si ca sa il aud fratemiu cam trebuia sa tipe :roll:

Este perfect normal. Asa demonstrezi si ceea ce ti-am spus eu.
La psihologie in clasa a 10-a am invatat o chestie ( una dintre putinele chestii care mi-ai ramas in minte , si cu care mi-am scos medie mare :D ): organismul se adapteaza la stimuli externi, in timp si in functie de intensitate.
De ex daca asculti un program muzical care are in permanata varfuri ce ajung la 130 dB, la inceput o sa simti senzatie de disconfort, dar cu timpul aceasta senzatie o sa treaca, si nu o sa ti se para ca suna tare. La fel si cu sunete de intensitate mai mica decat cele auzite frecvent: baga-ti dopuri de vata in urechi, poarta-le timp de minim o ora, dar sa fie destul de mari si groase ( atentie cum le bagi sa nu trebuiasca sa te duci dupa aceea la ORL, mult mai indicat ar fi antifoane ! ) si o sa vezi ca dupa ce le scoti o sa auzi mai tare toate sunetele din jurul tau.

La tine raspunsul este simplu: tu te-ai obsinuit cu muzica tare, iar din moment ce te-ai obisnuit nu ti s-a mai parut tare, de aia spun unii ca un sistem care ajunge la varf de 127 dB nu suna tare, pt ca se obisnuiesc; iar fratele tau nu este capabil sa ajunga la acel nivel de intensitate sonora vorbind normal, doar tipand; daca ar vorbi normal ti s-ar parea ca si cum ar sopti foarte usor. Intelegi ?

Ideea este ca trebuie sa sti regula si sa o apici cum trebuie. :wink: :idea:

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 63 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4, 5

Ora este UTC + 2