The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Sâm Iun 07, 2025 12:11 am

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 24 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Sep 26, 2009 10:38 am 
Neconectat
User

...

Ultima oară modificat de CBI pe Mar Iun 21, 2011 10:45 pm, modificat 1 dată în total.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Sep 26, 2009 2:04 pm 
Neconectat
User

pff ! cel mai simplu este sa lipesc doua incinte una de alta :D , totusi daca le pun pe ambele in aceiasi incinta .... te contrazic referitor la volum , la porturi nu am experimentat cu 2 difuri pana acum

Sus

Subiectul mesajului: simulare Domotec MS 812
MesajScris: Sâm Sep 26, 2009 3:37 pm 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

http://www.2shared.com/file/8054745/4ec ... oiect.html

L-am acordat la 40Hz ca la 50Hz e bataie de joc.... :lol: arata ca o sulita...
Daca mai vrei ceva "tunari" spune-mi la ce te-ai gandit

Se recomanda "closed" nu BR

Ultima oară modificat de Matei Topciov pe Sâm Sep 26, 2009 7:19 pm, modificat 1 dată în total.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Sep 26, 2009 6:55 pm 
Neconectat
User

...

Ultima oară modificat de CBI pe Mar Iun 21, 2011 10:45 pm, modificat 1 dată în total.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Sep 26, 2009 8:32 pm 
Neconectat
User

CBI , nu am nimic cu tine , dar daca tot erai asa cunoscator imi faceai o simulare , tu ai sarit repede sa imi spui ce difuzoare naspa am, pana una alta stiu asta , mi-au mai zis unii , insa realitatea contrazice hartia, crezi ca sunt imbecil si nu imi luam alte difuzoare daca erau asa proaste cum spun graficele , crezi oare ca sunt surd ??? mai foloseste-ti si urechea , si cauta sa asculti unul in conditii normale , ma refer la incinta buna , semnal si amplificator bun. chestii naspa legate de grafic mi-au zis mai multi si am descoperit aceleasi "defecte" la difuzoare mult mai scumpe , cum ar fi SPL slab etc ce am mai descoperit este ca acei cativa nu ascultasera in viata lor un domotec modelul asta !

eu am rugat sa ma ajute cineva cu o simulare nu sa critice la nesfarsit Domotecul , de curiozitate da-mi un exemplu de subbas de acelasi diametru si putere mult mai bun dar aproximativ la fel ca pret, sau cum vrei tu?

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Sep 26, 2009 8:55 pm 
Neconectat
User

ti-am zis pana acum ca am facut simulare,nu iti scriu din burta,nu pun poze pt ca nu pot scoate asa usor pozele cu fiecare caracteristica si nu este voie cu poze cu simulatoare pe bani pe forumuri(in caz ca nu stiai)
Daca vrei sa ma verifici descarca unibox-ul de pe net ca e free si convinge-te
Si nu intoarce vorba,se discuta despre cutii si volumul pt 2 difuri acilea,nu ai treaba cu ce am scris in alta parte.
Nu stiu cat costa difurile astea,presunpun ca nu mult,dar oricat de bune ar fi la banii lor nu se apropie de calitatea unuia adevarat,care nu se gaseste sub 60-70E,dar e la ani lumina de aceste scobitori.Un dif de bas nu trebuie doar sa faca oomph oomp brr brr lesinat si fara definitie.Aceste wofere sunt bune doar pe muzica electronica unde nu exista mari pretentii de fidelitate si nimeni nu stie cum trebuie sa sune ce e pe inregistrare.(cu cat bubuie mai tare cu atat mai bine...)
Nu are rost sa iti zic ce folosesc si ce am avut,ca din cate ai scris oricum nu o sa dai atata pe un dif,deci nu vad rostul
Si cu asta am incheiat.Nici eu nu am nimic cu tine,iti dai seama,dar ai primit atatea indicatii si nu le iei in seama deloc.Ai primit si aici simulare,si tot degeaba.Nu inteleg ce vrei mai mult de la noi.Mai reciteste indicatiile,poate nu le-ai inteles din graba.Mai mult de atat nu poti sa primesti,sincer

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Sep 26, 2009 11:58 pm 
Neconectat
User

simularea am vazut-o si daca ai observat bine incinta din simulare are 80 litri cam cat este in specificatiile producatorului necesar pentru un singur difuzor , am rugat o simulare pentru 2 difuri intr-o incinta nu am intrebat cat de bune sunt. Sunt subwoofere nu difuzoare de midbass , subwoofere !!!, tre sa faca doar woof woof pana la vreo 80 hz iar daca este vreun om pe planeta asta care sa deosebeasca un Domotec din asta fata de un dif de 70 e inseamna ca este un geniu. As da bani pe difuzoare mai scumpe daca ar fi nevoie. pentru top-uri am luat mag-urile alea pentru ca imi trebuiau , insa pe subbass am ascultat mai multe difuzoare si nici unul nu m-a impresionat deloc dupa care m-am hotarat sa raman la astea pe care le am . Nu stiu daca totusi conteaza dar din 2002 am o pereche si de atunci am ascultat mai multe subwoofere si nu a fost vreunul cu ceva mai sus decat Domotec ms 812 , poate doar cu pretul.Or fi facute pe vapor , unde sunt facute nu stiu , dar le-au cam nimerit. Au fost lautari cu ureche foarte buna , care ascultandu-le le-au laudat fara ca macar sa stie ca sunt Domotec. dupa atatea confirmari reale nu pe hartie, am decis sa le pastrez unde mai pun ca am mai cumparat 4 bucati :D. nu stiu ce sa spun despre incintele pentru ele fara bass reflex ,eu cand astup bass reflex-ul la incintele cu un dif suna ca niste doage , fara continuarea specifica bas-ului,

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Sep 28, 2009 4:34 pm 
Neconectat
User

acum am avut timp mai mult si am transformat ceea ce scrie pe hartia cu specificatii a Domotecului si 81.0805 litri = 81080 cm 3/ 1.5 ft3 = 42474 cm3/ 2 ft3 = 56633 cm3/ 3 " = 7.62 cm iar 9.85 " = 24.94 cm
Concluzia mea este ca tragaci a avut dreptate cu volumul sugerat de producatori pentru incinta cu bass reflex,am fost dus in eroare de adancimea pe care o calculase el , da vreo 170 litri daca ar avea adancimea de 647 mm, la asta gresise. volumul sugerat de calculator corespunde cu volumul sugerat de producator in ft3. cam 31 cm e suficient pentru adancime in conditiile in care celelalte dimensiuni sunt 35 cm si 75 cm , dimensiuni interioare bineinteles. Personal m-am orientat catre MAG M 1881 , pe viitor daca schimb Domotecurile , o pereche din astea vreau sa achizitionez. momentan sunt multumit de Domotec :oops:

PS: pana acum nu am intalnit nici un difuzor comparabil la pret cu Domotecurile care pentru care producatorul sa iti dea si specificatii pentru ele .

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Sep 29, 2009 11:30 am 
Neconectat
User

mariusspuneceva scrie:
[...]
Concluzia mea este ca tragaci a avut dreptate cu volumul sugerat de producatori pentru incinta cu bass reflex,am fost dus in eroare de adancimea pe care o calculase el , da vreo 170 litri daca ar avea adancimea de 647 mm, [...] .

Eu uitasem sa mai impart la 2(asta dupa cum facusem eu calculul).Dar dupa ce mi-am dat seama,deja incepusera polemicile prin topic si nu ami avea rost sa intervin si eu.
Oricum,e bine ca ai observat tu treaba asta....

BAFTA... :wink:

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 24 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2

Ora este UTC + 2