The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Dum Iun 08, 2025 11:16 pm

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 17 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: O parere de un besafon de 8"
MesajScris: Vin Oct 24, 2008 11:57 am 
Ziceti un difuzor mai bun ca asta din link-ul meu.

http://www.prescomaudio.com/pdf/BEYMAPDF/8LW30.pdf

aplicatia bas reflex compact, frecventa utilizabila de la 80 - 1500 de hz deci as avea nevoie de ceva liniaritate pe segmentul ala. peste nu ma intereseaza. spl-u mediu sa fie de minim 94 db la 1 w 1 metru si puterea minim 200 rms.

sa nu fie mai scump de 100 E.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Oct 24, 2008 1:38 pm 
Neconectat
User

Imagine daca iti mai amintesti de asta iti recomang cu caldura la aplicatii de mare putere sa il tai macar la 160hz pentru cei care nu stiu, este vorba de un VL62 de la dynacord

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Oct 24, 2008 5:45 pm 
nu-i bun. prea hi-fi pt mine.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Oct 24, 2008 6:00 pm 
Neconectat
User

eu ma refeream la difuzor, scuze, abia acum am vazut tu cauti difuzor de 8" oricum la putere mare regula ramane valabila

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Oct 27, 2008 11:08 am 
nimeni nimica ?

asa le-as impreuna cu astea :D 8)

Imagine
Imagine
Imagine
Imagine

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Oct 27, 2008 2:23 pm 
Neconectat
User

astea or fii hornuri de "aranjament liniar" ? :lol:

Outline t6.5 -> 2x RCF lf18n401
Tapco j2500 -> 4x wn15s+bmd750 II
Yhamaga mg16/6 cx
DSP ecler amic24
fidek fpa G12 -> bratze puternice un trup sanatos

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Oct 27, 2008 5:31 pm 
misto, si cand o sa vedem sistemul tau line array gata ? :D si ce basi o sa pui ?

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Oct 27, 2008 5:48 pm 
Dr4g0n scrie:
sistemul tau line array

Nu o sa fie al meu 100 %

O sa fie al forumistilor vreo 40 % din el, pentru ca hornurile si driverele sunt din banii care i-am castigat din maxuri 2500, cabluri, mufe etc ce le-am vandut pe la forumisti. :D

O sa fie ceva super simplu, nu stiu daca o sa le folosesc vreodata, dar de un an de zile tot zic ca vreau sa-mi pun in dormitor un line-array si fiind ziua mea de curand am zis ca tre sa-mi fac cadou asa ceva :lol:

In principiu m-am gandit 2 x 8" si 1 x 1". Beyma nustiucat de la primu post si selenium dti 2500 16 ohmi.

Punctul de taiere l-as pune la 1300 hz taiat activ cu 24 db. Pe foaie ar fii la 950 de hz, dar noi suntem romani si ne permitem sa sustam umpic. :P

Difuzoarele de 8" o sa le pun intr-un unghi in topuri astfel incat inaltimea lui sa fie cat cea a hornului.

Pe foaie, cu alea 2 difuzoare in 30 de litrii ar trebui sa am un f3 la 80 de hz, dar in realitate ar trbui sa masuram. Poate o sa se decida odata sharky sa-si cumpere microfonul de masurat 8) si sa pot face rost de o camera anecoica mai mica din cluj ca de cea de la suceava chiar n-am cum

Nu am planificat sa termin cat de repede proiectul... asa ca nustiu cand o sa mai dau un up cu chestii noi.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Oct 30, 2008 2:02 pm 
Neconectat
User

Ieri am testat hornul cu Adi, pe un driver mag de 1" . Hornul are dispersie interesanta fara waveguide, Ceva de genul 180 de grade. Driverul de 60 w la 2200 Hz cu 12 db in recomandari a fost pus pe un crown xls 602 taiat la activ de un berry la 1200 Hz si din parametricul unui soundcraft atenuat cu 6 db in zona taierii. Asa jos a inceput sa raguseasca dar oricum am vrut sa vedem doar dispersia hornului.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Oct 30, 2008 2:48 pm 
Neconectat
User

scuza-ma dar nu am inteles concluzia :D

Mail: fecheteionut88@yahoo.com

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Oct 30, 2008 2:52 pm 
Neconectat
User

concluzia este ca hornu are o dispersie ff mare. si coboara bine in frecventa.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Oct 30, 2008 2:59 pm 
Neconectat
Admin
Admin

Studiaza si SN-8MB ( modelul vechi ).
Pot sa iti aduc vreo 8 bucati.

Are doar 150w rms ( cam cat beyma ).
La pret iesi mai bine ( vreo 70 Euro per bucata ).

Driverele de la Selenium sunt incarcate pe paleti si asteapta sa gasesc un transportator convenabil pentru a le aduce in Romania. Cred ca saptamana viitoare le avem aici.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Oct 30, 2008 3:11 pm 
DNA scrie:

E bun pdf-ul asta ?

http://www.loudspeakersplus.com/html/sn-8mb-specs.html

Driverele de la Selenium sunt incarcate pe paleti si asteapta sa gasesc un transportator convenabil pentru a le aduce in Romania. Cred ca saptamana viitoare le avem aici.

Multumesc mult DNA :!:

Oricum, pe parcurs am intampinat tot felul de probleme din cauza ca folosesc un singur horn per incinta. Ideal era sa fac cu doua de 6" ca sa fie mai aproape de un line-array sa nu aibe placerea careva la sfarsit sa spuna ca nu-i un line array adevarat, dar ma gandeam ca o sa stea naspa pe partea de low mid si difuzoarele capabile de 6" care erau la indemana, tot de la beyma aveau un xmax de 1 mm amarat, ceea ce nu ma incanta + ca ideal ar trebui o coloana de minim 2,5 metrii sa scot un 100 de hz liniar.

Oricum, incerc sa fac niste artificii tipic romanesti sa o scot cat de cat la capat ca pana la urma de sunat tot o sa sune :lol: :lol:

Am noroc ca am un unchi ce are o mica fabrica unde pot sa-mi fac sistemul de prindere a topurilor + bara de deasupra fara sa-mi golesc buzunarul de prea multi bani.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Oct 30, 2008 3:34 pm 
Neconectat
User

DNA scrie:

Are doar 150w rms ( cam cat beyma ).
La pret iesi mai bine ( vreo 70 Euro per bucata ).

ideea e ca daca treaba iasa bine, o sa avem nevoie de mai mult de 8 buc.
cu 8 buc putem face doar 4 boxe. si dupa aia ce facem??? :D

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Oct 30, 2008 3:46 pm 
exact reply-ul de mai sus vroiam si eu sa-l scriu :lol:

p.s.

Dane, daca as putea realiza hornul asta la un pret bun ai fii interesat, macar sa platesc matrita ? am putea face un businses in exterior ? se pot face si alte modificari la horn. de exemplu latimea lui sa fie de 4". Vorbesc doar ipotetic acuma. Daca ar fii de ceva vorbim la telefon.

p.s.s.

Sistemul nu o sa fie jumate al meu jumate al lui Mackie, doar proiectarea se face jumi juma. :P

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 17 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2  Următorul

Ora este UTC + 2