The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Mie Iun 04, 2025 10:32 pm

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 22 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: The making of...H/\SPE
MesajScris: Mar Oct 16, 2007 6:38 pm 
Neconectat
User

Avand in vedere ca am facut foarte multe poze in timpul constructiei la haspeuri, cred ca ar fi bine daca as pune si pe forum, macar cateva dintre ele (cele mai reprezentative :lol: ).

Ar fi foarte folositoare unui incepator care e la prima boxa, doarece in poze poate sa vada concret tot ceea ce are de facut, de la A la Z... Mai bune decat orice teorie... :lol:

Le pun ca si thumbnails, pentru cei care au internet mai naspa. Dati click doar pe cele care va plac mai mult :D

Vizonare placuta!

(prima poza e pentru "fani" :lol: )
ImagineImagine
ImagineImagine
ImagineImagine
ImagineImagine
ImagineImagine
ImagineImagine
ImagineImagine
Dimensiunile pe schita aia ar fi in cm. Desenul nu este la scara :lol:
ImagineImagine
Am vazut odata (nu mai stiu care forum) pe cineva care a bagat un copil in boxele care le construia, asa ca m-am gandit sa bag si eu unul :D
ImagineImagine
ImagineImagine
ImagineImagine
ImagineImagine
ImagineImagine
ImagineImagine
ImagineImagine
ImagineImagine
ImagineImagine
ImagineImagine
ImagineImagine
Centrul de greutate se poate gasi cu ajutorul unui dop care are pe o parte niste prenandez (ca sa adere la suprafata boxei). Se tot muta pana sta boxa in echilibru.
ImagineImagine
ImagineImagine
ImagineImagine
ImagineImagine
ImagineImagine
ImagineImagine
ImagineImagine
ImagineImagine

De preferinta, la cutii paralelipipedice, mochetarea se incepe cu partile laterale si capacele. Dupa ce taiati fasii mocheta care vine pe laterale si capace, se marcheaza mijlocul fasiei respective (care vine lipit pe capacul de sus) si se merge in jos pe cele 2 laterale, astfel incat imbinarea sa se faca pe capacul de jos

ImagineImagine
ImagineImagine
ImagineImagine
ImagineImagine
Imagine

Pentru a imbina mocheta la colturi, se indoaie asa ca in imaginea de mai jos, si se taie cu un cutter pe diagonala.

ImagineImagine

Se lipeste jumatatea taiata ca in imaginile de mai jos, iar cealalta jumatate se indoaie peste jumatatea lipita si cu un cutter bun se taie si aia tot pe diagonala, exact pe unde ar trebui sa se imbine cu partea lipita. Astfel cele 2 jumatati se imbina perfect. Nu trebuie sa se suprapuna nimic.

ImagineImagine
ImagineImagine
Imagine

Cand ajungeti la panoul frontal, se lucreaza asemanator ca si la spatele cutiei

ImagineImagine
ImagineImagine
ImagineImagine
ImagineImagine
ImagineImagine
ImagineImagine
ImagineImagine
ImagineImagine
ImagineImagine
ImagineImagine
Oricat de moale si pufoasa ar fi mocheta, cand te apropii de boxa si te uiti foarte atent se vede ca spatele este lipit dintr-o alta bucata. Deci se mai vede pe ici pe colo linia unde se imbina mocheta indiferent cat de ingrijit ai lucra. Pentru a remedia aceasta problema, EU tai niste franjuri foarte mici din mocheta cu care lucrez, si le "smulg" pana se descompun in puf. Puful il lipesc cu grija pe linia de imbinare a mochetei, inde in prealabil se trage o dara de prenandez cu varful unui ac. Dupa uscare se mai ciupeste putin din puful ala, si astfel linia aia de imbinare dispare complect :wink:
ImagineImagine
ImagineImagine
ImagineImagine
ImagineImagine
ImagineImagine
ImagineImagine
ImagineImagine
ImagineImagine
ImagineImagine
ImagineImagine
ImagineImagine
Urmeaza lipirea cu silicon, care ar fi mai estetica decat lipirea cu plastic :lol: :lol: (poate daca foloseam silicon transparent :lol: ).
ImagineImagine
ImagineImagine
ImagineImagine
ImagineImagine
ImagineImagine
ImagineImagine
ImagineImagine
ImagineImagine
ImagineImagine
ImagineImagine
ImagineImagine
ImagineImagine
ImagineImagine
ImagineImagine
ImagineImagine
Aceea este banda dubla izolatoare (are lipici pe ambele parti). Se lipeste pe spatele sablonului, pentru ca acesta sa ramana lipit de suprafata care o aveti de vopsit. Aveti grija ca sablonul sa fie foarte bine lipit pe suprafata de vopsit, fiindca altfel intra vopsea sub sablon cand pulverizati, si nu se mai vede asa frumos conturul. De asemea reglati pistolul pe un debit de aer si debit de vopsea cat mai mic, fiindca daca pulverizati cu putere, diluantul din vopsea inmoaie lipiciul de pe banda (unde ajunge in contact cu aceasta), si sablonul se poate dezlipi pe anumite portiuni. Nu aplicati straturi groase de vopsea ci mai multe straturi subtiri la intervale de cateva minute. Primul strat se da foarte subtire ca sa nu curga (nu are priza asa buna vopseaua la primul strat). Urmatoarele straturi care vin peste, vor avea o priza mult mai buna si se poat da putin mai "groase"
ImagineImagine
ImagineImagine
Era putin murdar pistolul :oops: ca am vopsit un Ferrari inainte :lol:
ImagineImagine
ImagineImagine
Este un gri metalizat, nuanta este asemanatoare cu cea a mochetei dar aparatul nu prea reda bine culorile indiferent ce setari de luminozitate aleg :cry:
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine

GATA ca deja am inrosit serverele de la imageshack :lol:

Ultima oară modificat de Sebi Pop pe Mar Apr 21, 2009 7:59 pm, modificat de 3 ori în total.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Oct 16, 2007 6:58 pm 
Neconectat
User

:shock: :shock: :shock: da chiar ai muncit la boxele astea la poze ma refer :lol:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Oct 16, 2007 7:00 pm 
Neconectat
User

Intra destula munca in doo incinte, chiar daca nu pare, daca esti incepator (nu numai) si vrei sa iasa bine.

Ce fel de silicon ai folosit pe filtre?

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Oct 16, 2007 7:03 pm 
Neconectat
User

Am observat o problema, si anume ca ai pus suportul pentru stative inainte de a pune difuzoarele. Din cate stiu acela trebuie sa fie in proiectia centrului de greutate in baza boxei- ca sa ma exprim cat de cat ok, iar odata puse difuzoarele, se schimba centrul de greutate catre fata.
Le-ai probat pana acum pe stative ?
Cam la cate kg ti-au iesit ?

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Oct 16, 2007 7:06 pm 
poi lucra la ele de vreo 1 an jumate. in fiecare luna intreba cate ceva.

mnoah, hai ca ai muncit ceva la ele si sa faci un post mura-n-gura la incepatori. :wink: bravo :wink:

merita sticky

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Oct 16, 2007 7:09 pm 
Topicul asta ar trebui facut sticky !
Flansele alea sunt de plastic ?

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Oct 16, 2007 7:42 pm 
Neconectat
User

mariusradulescu1990 scrie:
:shock: :shock: :shock: da chiar ai muncit la boxele astea la poze ma refer :lol:

la boxe...am muncit (ma rog pozele am avut timp sa le fac pe parcurs ca nu am lucrat in continu la ele, doar cand aveam cate un weekend liber), DAR cel mai mult am muncit pana am facut selectia asta de vreo 150 poze si pana le-am bagat pe toate pe imageshack :twisted: (ma crezi ca am vreo 5000-6000 de poze cu constructia? :lol: :lol: )

andreis scrie:
Ce fel de silicon ai folosit pe filtre?

Poi silicon normal (se vede tubul in poze, nu stiu exact in care :lol: ). Din ala am avut acasa dupa cum am spus...numa ca era negru :lol:

arkad scrie:
Am observat o problema, si anume ca ai pus suportul pentru stative inainte de a pune difuzoarele.

nu-s chiar asa de prost :lol: Ia uite-te in poze (pe undeva pe acolo :lol: ) cum sta boxa in echilibru pe dopul ala si are difuzoarele prinse. Inclusiv priza in spate era prinsa. Numai ca le-am dat pe toate jos dupa aia ca sa pot mocheta :wink:
Uitati-va mai la toate pozele ca nu degeaba m-am chinuit sa bag atatea pe net :lol:
Nu stiu cate kile au, ca nu le-am cantarit niciodata

adircf scrie:
poi lucra la ele de vreo 1 an jumate.

merita sticky

Nici chiar un an, dar dupa cum am spus nu am lucrat in continu, mai mult in weekend-uri, si am vrut neaparat sa fac si pozele alea pe parcursul constructiei (sa ramana ceva si pentru "generatia viitoare" :lol: ).
Si e adevarat ca ma documentam pe parcurs fiindca erau primele boxe de putere mai mare care le construiam si intrebam pe unde puteam. Pe vremea aceea nu existau posturi cu poze unde sa vezi tot ce ai de facut :lol: :wink:

Acuma macar stii de ce a durat asa mult :lol:

pufuletz flansele sunt din aluminiu

Merci tuturor pentru aprecieri! Ma simt flatat, ca vreti sa-mi faceti haspeurile lipicioase :roll: :lol:

Ultima oară modificat de Sebi Pop pe Mar Oct 16, 2007 7:51 pm, modificat 1 dată în total.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Oct 16, 2007 7:48 pm 
Neconectat
User

interesanta treaba cu puful acela.. :wink:

next time incerc si eu asta

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Oct 16, 2007 7:54 pm 
Neconectat
User

Daca mai ai selectia de poze pe calculator si ai vrea sa mai faci o fapta buna, pune te rog si o arhiva ca mi-e greu sa stau sa o deschid pe fiecare si sa ma uit la ea ...

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Oct 16, 2007 7:58 pm 
Neconectat
Moderator
Moderator

super ideea cu logo-ul pe sita, si eu ma gandisem la lucrul asta, dar voiam sa il aplic direct pe difuzor :)

***Stefanev***

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Oct 16, 2007 8:14 pm 
Sebi scrie:
Uitati-va mai la toate pozele ca nu degeaba m-am chinuit sa bag atatea pe net

eu m-am uitat ca stiu ce inseamna sa pui poze pe forum + ca eu le si redimensionez. Nu cred ca aveam atata rabdare sa pun atatea poze. poate pe zile.

nu-mi place ideea cu "sebi" scris pe sita aia.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Oct 16, 2007 8:49 pm 
Neconectat
Director General 0766332366
Director General  0766332366

Sebi , felicitari pentru constructie, si tot respectul pt rabdarea extrema de a le urca pe imageshack in numar atat de mare

Sticky :wink:

Poweraudio Romania
Drumul Tarpiului, Nr.30, Bistrita, Jud. Bistrita-Nasaud
Telefon: 0766332366
E-mail: office@poweraudio.ro
www.poweraudio.ro
facebook.com/poweraudio.romania

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Oct 16, 2007 9:19 pm 
Neconectat
User

super frumos
tot respectul pe Seby !
Bravo !

la partea cu logo-ul ... nici eu nu is prea incantat de ceea ce scrie ... cred ca sigla de la PAudio ar fi dat mult mai bine

in fine ... cel putin asta e parerea mea
dar tinand cont de cate munca ai depus la boxele alea - meriti sa iti poarte semnatura

Felicitari inca o data !

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Oct 16, 2007 9:39 pm 
Neconectat
User

Bv omule!
Vad ca te-ai descurcat cu mocheta pana la urma..Felicitarile mele..au iesit super!

Is mandru ca sunt Oradean :P

Stii ca trebuie sa le stropesti?

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Oct 16, 2007 10:09 pm 
Neconectat
User

imi place foarte mult cum e lucrata tamplaria felicitari.

nu stiu ce fel de mocheta ai folosit la mine cel putin la imbinari trebuie sa te uiti ff atent ca sa vezi imbinarile.( o sa va spuna andreis cum ii ies boxele cu WN pentru ca sunt acuma la mine la mochetat)

pe viitor din ordin pur estetic nu te gandesti sa pui plasa perforata pe toata suprafatza incintei?

aa si pana la urma ceea ce e cel mai important..esti multumit de cum suna? :lol:

Outline t6.5 -> 2x RCF lf18n401
Tapco j2500 -> 4x wn15s+bmd750 II
Yhamaga mg16/6 cx
DSP ecler amic24
fidek fpa G12 -> bratze puternice un trup sanatos

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 22 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2  Următorul

Ora este UTC + 2