The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Vin Iun 06, 2025 11:45 am

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 12 mesaje ] 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: documentatzie
MesajScris: Mie Mar 28, 2007 9:01 pm 
Neconectat
User

imi cer scuze daca nu postez unde trebuie
exista undeva pe net documentatzie despre amplasarea unor incinte intr-o camera sau un spatiu anume?
am o problema majora la mine in camera si in afara de un coltz din camera nu stiu unde sa mai plasez cealalta incinta
e atat de grav incat imi e rusine sa dau drumu la fullrange cu hp15s si pa-d52 deoarece nu am bass delok .. nu vorbesc de subbass care e inexistent dar nici macar kick-bass si ce e mai rau e ca se anuleaza bassul intre incinte daca le pun in colturi diferite.
am un colt in camera unde daca pun o incinta suna ff bine
alt colt in care e complet dezastru si inca un loc unde daca pun o incinta anuleaza pe cealalta.. e ciudat faptul ca daca o leg una in antifaza este bass din plin.
daca stiti despre ceva studii care s-au facut pe tema asta sau ceva sugestii va rog sa ma ajutatzi
aa sa mentionez.. am facut zeci de feluri de boxe si subwoofere si probelma e la fel

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Mar 28, 2007 9:08 pm 
Neconectat
User

Poi lasa-le in antifaza cand asculti incet :lol: :lol:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Mar 28, 2007 9:13 pm 
Neconectat
User

Problema este ca semnalul sub anumite frecvente se anuleaza. Asa am si eu o zona in camera unde nu am deloc kick dar in schimb am subbas si restul, cu exceptia frecventelor intre 55 si 90 Hz. Problema vine de la camera. O solutie s-a dat mai sus: pune-le in antifaza... :D

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Mar 28, 2007 9:38 pm 
Neconectat
User

nu ambele :) suna bassul ff frumos daca una e normal si cealalta in antifaza.. problema asta am descoperit-o din greseala .. cand mi-am facut prima pereche de boxe pro,am fost atat de dezamagit incat am crezut ca le-am legat invers .. am stat cu 1 cablu de la o boxa legat invers eu fiind ferm convins ca am legat in interiorul incintei gresit.
este vre-o problema de ordin tehnic daca o boxa e legata in antifaza? mentionez ca am hp15s+pad52 cu filtru doar pe driver cu condensatori nelelectrolitici

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Mar 28, 2007 10:09 pm 
Neconectat
User

Nu are absolut nimik atata timp cat nu dai foarte tare :)
Probleme s-ar putea sa apara la puteri de peste 100-150w cand cursa membranei va fii mai mare,la puteri pana in 100 w ar trebuii sa mearga perfect :wink:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Mar 29, 2007 9:56 am 
Neconectat
User

in antifaza nu e prea frumos sa asculti.

Ultima oară modificat de Sharky pe Mie Apr 08, 2009 1:14 pm, modificat 1 dată în total.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Mar 29, 2007 11:08 pm 
aceleasi probleme le am si eu cu camera :D acum am ambele boxe in acelasi colt una peste alta fazate normal si se aude super bine :wink:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Mar 30, 2007 3:09 am 
Neconectat
User

Dr4g0n da asa se aude si la mine sooper bine si un bass.. mai mult decat suficient . doar ca placut sa auzi totusi stereo

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Mar 31, 2007 6:59 pm 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

problema ta este cum spunea cineva mai sus... de la camera
si culmea ca nu poati face nimik decat sa o tapezi cu material fonoabsorbant macar in zonele de maxima reflexie...
datorita reflexilor in functie de lungimea distante pe care o parcurg undele pana in punctul din camera se anuleaza anumite frecvente care o anumita lungime de unda
si uite asa la marginea peretelui obtii un maxim de bass care iar nu este cel adevarat :roll: ... m-am confruntat si eu cu asa ceva :wink:
cea mai practica solutie in camerele noastre este sa fie o singura incinta care sa se ocupe de domeniul sub 200Hz :wink: si aceasta pusa intr-un colt

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Mai 24, 2007 12:36 am 
Neconectat
User

chestia asta o folosesc si eu cand am observat ca mi se anuleaza basul in anumite zone din camera, legand in antifaza basul se aude mult mai bine.

problema mea este acum ca mi-am schimbat amplificatorul, fiind unul mono .

intrebare: pot sa le leg in antifaza tinand cont ca sunt legate si in paralel?

ps: boxele sunt de 8 ohmi iar amplif il folosesc in 4ohmi

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Mai 24, 2007 8:22 am 
Neconectat
User

Da sigur ca poti :wink:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Mai 24, 2007 10:05 am 
Neconectat
User