The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Sâm Iun 07, 2025 12:19 am

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 18 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Oct 03, 2009 1:40 pm 
Neconectat
User

Mai trancotarule, nu ai inteles ce vreau sa scriu. :D
CBI scrie:
Vad ca se simte si sharky cu musca pe caciula,nu cred sa fi scris cu suna cutios pe undeva,ci am facut referire doar la driver.

Ma tem atunci ca cineva ti-a furat contul si a scris asta:
CBI scrie:
Intodeauna cand am ascultat boxe de sonorizare m-a frapat de o singura chestie,lipsa extensiei in joase(exclus 18" si 200L),cumulat cu sunet cutios si absenta sounstage-ului(mai mult sau mai putin).

CBI scrie:
Si el este in aceesi situatie ca si tine,si desi ne intelegem destul de bine ,nici el nu vrea sa vada realitatea.SI el vrea ceva ieftin si bun,sa sune si tare si sa sune si bine in casa .A obtinut ceva din toate,dar nimic spectaculos.

Eu nu am spus niciodata ca am obtinut ceva spectaculos. Situatia intr-adevar este aceeasi, ambii avem drivere asemanatoare. Ce am reusit sa obtin si motivul pentru care am postat a fost sa ii dau niste indicii lui fixvid sa scape de zornaitul driverului.
Pentru ca am alte prioritati nu imi permit sa spanzur sume mari de bani pe lucruri care nu imi aduc prea mult folos. La pretul care le-am luat de la tine sunt multumit de ce a iesit.
Pe langa asta prind bine cand ne strangem o gasca si chefuim. Iti dai seama ca sunt o alegere mai buna in cazul asta decat niste boxe cuminti.

CBI scrie:
Cand le-ai luat de la mine aveau deja 2 straturi de 4 cm de minet pus pe toti peretii,chiar si pe baffle,si dublu pe bottom,si tot suna bubuit pt ca asa suna ele.Ti-am zis zis mai apoi sa mai dai drumul la medii-inalte ca am cam depasit si eu nivelul.
Cutios suna orice boxa care nu prea reda corect sub 60hz si este fortata din eq.Bubuit fiind un termen mai specific,tu ai subacordat cutia,ca de altfel si eu,si a disparut acel boom de butoi.

Perfect de acord ca suna cutios boxa dupa descrierile tale, dar tot aceeasi boxa poate fi facuta sa sune necutios, si nu neaparat din eq. Mie mi-a iesit. Am spus ca tu esti de vina pt ca tu ai facut cutia. Treaba difului ca are fs-ul la 60, dar acelasi dif se poate fi facut sa sune necutios. Atata tot. Bas oricum nu scoate f mult, pentru asta nu te acuz de nimic. :lol:

CBI scrie:
Tu acum crezi ca suna mult mai bine dupa ce le-ai umplut complet si subacordat bine,dar eu cred ca doar te-ai invatat cu ele si probelema doar s-a ameliorat.

Problema exista si e reala. La fel ca si rezolvarea ei. Cum am 2 bucati pot face oricand o comparatie. Nu am umplut nimic si nu am subacordat nimic. Un acord la 45Hz nu mi se pare deloc subacordare, dar se pierde destul de mult din sunetul de butoi, ceea ce il consider un lucru bun.
Inter a suna cutios si necutios evident ca e de preferat a doua varianta in cazul in care vrei sa asculti la ele.
Bas nu am spus niciodata ca am obtinut, scrie si mai sus ca nu le consider fullrange decat cu indulgenta.

Comparatia cu castile pe scurt: casca nu bubuie, ai vazut si tu. Boxa initial bubuia, acum e mai apropiata de sunetul castii. Ma refer strict la ce auzi, nu la ce simti. le-am comparat strict din perspectiva "uuuu"-itului. :)

Legat de terase si cluburi ce sa ii faci in 90% din locuri spl-ul e prea mare si sunetul prost, dar eu unul nu ma duc pt auditii. :)

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Oct 03, 2009 5:24 pm 
Neconectat
User

cand am scris multe boxe de sonorizare,cu sesnul de destule,nu am inclus automat si coaxialul,deci multe nu inseamna toate,dar daca tu urmaresti orice fraza sa ma spanzuri in interesul tau,nu-i nimic, :D
Coaxilele au fost achiziotinate cand erau la moda cu vtp-urile,deoarece nu mi-au fost pe plac ,destinatia a fost revanzarea.La fel si 8pw3-urile.
Cutiile sunt din pal melaminat,ranforsari minime,facuet sa fie,ceea ce eu nu agreez ,dar si pretul de vanzare a fost cum a fost.Si din cauza cutiilor mai suna cum suna
Dar,in general orice ininta acordata sub fs tinde sa fie subacordata,cu cat mai departe de fs cu atat mai mult
uite-te la simulare si zi-mi ca u e subacordata
in ambele sunt in acelasi volum de 83L,prima @45hz,a doua @60hz
Uita-te zona de midbas si lower mid si vezi nivelul si apoi vezi si zona 40-50
Imagine
Cutios am zis ca suna in vtp,in br cam ..basos :D .Cat despre driver,bravo tie ca ai resuit sa-l faci mai pe gustul tau,fiecare aude in definit sunetele destul de diferit.Pt cineva care a stat cu urechea numai i galagie,acel timbru metalic poate sa nu fie detectabil si sa sune extrem de bine :D ,in definitv sunt si drivere mult mai conserva decat astea,care nu sunt chiar panarame,deloc.Eu am vrut altceva si am facut foamea ... :D (si tot n-am dat jos ) :twisted:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Oct 04, 2009 1:18 am 
Neconectat
User

Daca ai simulat coaxialele atunci spune-mi ce date ai folosit.
Catalogul e eronat Qts, Vas si Fs corelate cu parametrii electromecanici (mms, bl, cms)nu pusca luate impreuna. VAS ba iese intr-un fel ba in altul. Dar nu e asa important, doar se muta curba ceva mai jos sau trebuie marita incinta.

Eu ti-am spus ca ce imi trebuie boxele, pt un chef la o betie merg numai bine, si in casa nu poti sa spui ca suna rau.
N-am zis niciodata ca vreau ceva ultra hi-fi din ele. Sa nu sune deranjant si sunt multumit. Tenta metalica e mult redusa, fara sa omor mediile de tot. Ce vreau e sa sune cat se poate de bine ca si un fel de exercitiu.
Sper din tot sufletul sa ii iasa miscarea si lui Fixvid, poate chiar mai bine si ne da el alte idei.

Eu cochetez cu ideea de a-mi schimba driverul. O sa incerc mai multe modele, chiar si 2500-le de la selenium daca e tot asa laudat, de ar suna fara tenta metalica, cumva in genul bmd750 2, probabil asta va fi urmatorul pas. Si niste incinte mici pt coaxiale, gen 25-30L (nu mai iese deloc bas, dar macar suna f dinamic si necutios) si niste suburi serioase. Cred ca ar iesi un sistem pe 3 cai decent.

Si daca e pana acolo, sub-acordat, neacordat, rasacordat, etc etc, ce mai conteaza. Ideea e sa sune bine, sa nu faca "uuuuuuuuu" sau sa nu fie prea basos.

Ai ghicit bine, vreau sa te spanzur. Acum ca e criza si n-am ce taia de craciun.... :lol:

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 18 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2

Ora este UTC + 2