Mai trancotarule, nu ai inteles ce vreau sa scriu.
CBI scrie:
Vad ca se simte si sharky cu musca pe caciula,nu cred sa fi scris cu suna cutios pe undeva,ci am facut referire doar la driver.
Ma tem atunci ca cineva ti-a furat contul si a scris asta:
CBI scrie:
Intodeauna cand am ascultat boxe de sonorizare m-a frapat de o singura chestie,lipsa extensiei in joase(exclus 18" si 200L),cumulat cu sunet cutios si absenta sounstage-ului(mai mult sau mai putin).
CBI scrie:
Si el este in aceesi situatie ca si tine,si desi ne intelegem destul de bine ,nici el nu vrea sa vada realitatea.SI el vrea ceva ieftin si bun,sa sune si tare si sa sune si bine in casa .A obtinut ceva din toate,dar nimic spectaculos.
Eu nu am spus niciodata ca am obtinut ceva spectaculos. Situatia intr-adevar este aceeasi, ambii avem drivere asemanatoare. Ce am reusit sa obtin si motivul pentru care am postat a fost sa ii dau niste indicii lui fixvid sa scape de zornaitul driverului.
Pentru ca am alte prioritati nu imi permit sa spanzur sume mari de bani pe lucruri care nu imi aduc prea mult folos. La pretul care le-am luat de la tine sunt multumit de ce a iesit.
Pe langa asta prind bine cand ne strangem o gasca si chefuim. Iti dai seama ca sunt o alegere mai buna in cazul asta decat niste boxe cuminti.
CBI scrie:
Cand le-ai luat de la mine aveau deja 2 straturi de 4 cm de minet pus pe toti peretii,chiar si pe baffle,si dublu pe bottom,si tot suna bubuit pt ca asa suna ele.Ti-am zis zis mai apoi sa mai dai drumul la medii-inalte ca am cam depasit si eu nivelul.
Cutios suna orice boxa care nu prea reda corect sub 60hz si este fortata din eq.Bubuit fiind un termen mai specific,tu ai subacordat cutia,ca de altfel si eu,si a disparut acel boom de butoi.
Perfect de acord ca suna cutios boxa dupa descrierile tale, dar tot aceeasi boxa poate fi facuta sa sune necutios, si nu neaparat din eq. Mie mi-a iesit. Am spus ca tu esti de vina pt ca tu ai facut cutia. Treaba difului ca are fs-ul la 60, dar acelasi dif se poate fi facut sa sune necutios. Atata tot. Bas oricum nu scoate f mult, pentru asta nu te acuz de nimic.
CBI scrie:
Tu acum crezi ca suna mult mai bine dupa ce le-ai umplut complet si subacordat bine,dar eu cred ca doar te-ai invatat cu ele si probelema doar s-a ameliorat.
Problema exista si e reala. La fel ca si rezolvarea ei. Cum am 2 bucati pot face oricand o comparatie. Nu am umplut nimic si nu am subacordat nimic. Un acord la 45Hz nu mi se pare deloc subacordare, dar se pierde destul de mult din sunetul de butoi, ceea ce il consider un lucru bun.
Inter a suna cutios si necutios evident ca e de preferat a doua varianta in cazul in care vrei sa asculti la ele.
Bas nu am spus niciodata ca am obtinut, scrie si mai sus ca nu le consider fullrange decat cu indulgenta.
Comparatia cu castile pe scurt: casca nu bubuie, ai vazut si tu. Boxa initial bubuia, acum e mai apropiata de sunetul castii. Ma refer strict la ce auzi, nu la ce simti. le-am comparat strict din perspectiva "uuuu"-itului.
Legat de terase si cluburi ce sa ii faci in 90% din locuri spl-ul e prea mare si sunetul prost, dar eu unul nu ma duc pt auditii.