The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Mie Iun 04, 2025 9:27 pm

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 11 mesaje ] 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: TL cu 8pw3 si pct-300
MesajScris: Mar Feb 21, 2006 1:48 pm 
Neconectat
User

Mi-am facut niste incinte cu selenium 8pw3 si p.audio pct300...poze la http://www.transparent.ro/tl/ ...sunt super multumit de ele...cand ascult muzica...dar am pus clapa pe ele...si la anumite frecvente...in jurul notelor f# - B octava din mijloc...cand lovesc mai tare in clapa...tweeterele distorsioneaza putin...sau produc un sunet aiurea...la fel si alte instrumente...cand pun chitara tot la fel...la anumite frecvente face la fel...ce credeti ca ar putea fi...??? cand ascult muzica...merge bine...dar cateodata...rareori mai face si acolo figuri...depinde de melodii...sa fie retelele de separare?...sau tweeterele...deja le-am mai cumparat odata...si tot la fel...astept un raspuns....

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Feb 21, 2006 4:39 pm 
felicitari arata super bine in special bobinele pt filtre imi plac mult cum sunt lucrate
despre acele sunete suparatoare la woofer este posibil sa apara din cauza depasirii X.Max la acele frecvente la TW nu pot sa imi dau seama ce poate fi ... poate ai taiat prea jos
si as avea si eu o intrebare si anume cum ai pus desenul la cablajul filtrelor pe textolit??

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Feb 21, 2006 4:49 pm 
Neconectat
User

ok...deci la woofer nu apar distorsiuni...doar la tweeter...cat despre desenul pe textolit :) cu maker...le-am desenat dupa foaia...dar poti sa faci si altfel...cu o imprimanta laser...eu nu aveam acces la una in acea seara...si nu am vrut sa astept pana a doua zi... :)

metoda cu imprimanta laser...e in felul urmator...imprimi pe o foaie normala...apoi calci foaia pe textolit....cu fierul dat la maxim...nu prea mult...dar nici prea putin...ca se dilata tonerul...dureaza putin pana ce...prinzi tehnica...poti sa faci trasee sub 1mm :) e o alternativa buna la metoda UV...

sper sa ma lamureasca si pe mine...de ce apar...rezonantele...distorsiunile...sau ce or fi alea...la tweetere... :) asa ca test am pus niste chinezarii la 70.000 si nu aveau nici o treaba...

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Feb 21, 2006 5:18 pm 
cu markerul am incecat si eu dar nu tine in anumite locuri este spalat de clorura tu ce marker ai folosit de la ce firma sa iau si eu .....
metodat laser nu am incercat am incercat cu serox insa nu iese

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Feb 21, 2006 5:33 pm 
Neconectat
User

ionut
ai rezolvat problema cu filtrele?
ele au fost de vina sau altceva?

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Feb 21, 2006 8:06 pm 
Neconectat
User

nu nu am rezolvat....nici nu stiu cum...?...sa incerc cu niste filtre active?....dar habar n-am la cat sa tai...

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Feb 21, 2006 8:32 pm 
Neconectat
User

la 4khz .. cam asa vad io din grafice

sau ai mai putea sa pui numa pe tw fts la 5khz ca splul woferului cade incepand cu 5khz..
cred ca prima varianta cu fts si ftj la 4khz e mai buna

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Feb 21, 2006 8:51 pm 
Neconectat
User

hmm....la 4Khz....cam p'acolo ma gandeam si eu...dar uite aici http://www.transparent.ro/tl/filtru.jpg e poza cu filtrul care il am acuma...imi spune si mie...pe unde taie?...de ce bobinele sunt de diferite marimi?...

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Feb 21, 2006 9:16 pm 
Neconectat
User

exista posibilitatea ca filtrul acela sa nu taie intrun punct .. adika fts si ftj sa taie la freq diferite si de aia is bobinele diferite. in general la tw bobinele is mai mici

cat ai dat pe pct300 si de unde lai cumparat?

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Feb 21, 2006 10:27 pm 
ceva nu este in regula , cu datele date de tine imi reiese ca raspunsul incintei va arata cam asa si nu arata deloc bine

http://tinypic.com/view/?pic=o90689

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Feb 21, 2006 10:43 pm 
Neconectat
User

incinta este tl...poze gasesti la http://www.transparent.ro/tl/ poate de asta?....daca nu...da-mi o schema de filtru calumea...la cat crezi u ca ar trebui taiat...daca vrei iti dau pdf-urile pentru difuzoare...dar cred ca le gasesti usor...multumesc!

eu dupa parerea...mea...sincer nu am experienta...dar zic asa taiate la 4250 si astfel bobinele ies de 0.42mh si condenstaorii de 3.3uF asta pentru un filtru de ordin 2 Butterworth...sau a doua varianta taiate la 3000 si bobinele ies de 0.6mh si condensatorii de 4.7uF acuma...ce zici sa merg pe Butterworth sau pe Linkwitz-Riley...ar trebui sa fac pentru tweeter de ordin 4? dati-mi si mie o parere...va multumesc!

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 11 mesaje ] 

Ora este UTC + 2