Se poate face o comparatie intre o pereche de boxe Hi-Fi si una Pro, dar ar fi ca si cum ai compara o masina de familie cu una de formula 1. Asa cum masina de familie (boxa Hi-Fi) nu va prinde suta in 3 secunde, asa nici masina de formula 1 (boxa pro) nu o sa-ti care bagajele sau nu o sa te duci cu ea la cumparaturi.
Desi exista boxe si amplificatoare Hi-Fi ( de casa ) de peste 300 de wati si SPL maricel, ele isi vor afla rapid limitele intr-un spatiu mare, la care nu vor face fata. Dar sa nu comparam sunetul dintre hi-fi si pro, pana si o ureche neavizata pusa fata in fata la un test si-ar da seama ca cele Hi-Fi suna totusi mai frumos, mai natural. Pana la urma sunt alta mancare de peste. Dar in ziua de azi le poti vedea pe toate (de ex., ascultatul in casa la un amplif auto cu subwoofer auto, ascultatul in masina cu boxe de casa (Hi-Fi sau nu) - si eu le-am incercat.
Nasol este ca ne-a invadat chinezul si lumea nu mai are cum sa faca diferenta. Inainte gaseai produse Hi-Fi si la preturi acceptabile, aveai cum sa faci o comparatie, companiile producatoare gandeau altfel. Acum s-a adancit mult diferenta. Vrei ceva k-lumea, dai banul gros tata. O solutie f sanatoasa sunt second-hand-urile. Dar cum in revistele de specialitate (de reclama) gasesti doar produse noi, ce sa mai intelegi ?
Pe un alt forum comenta lumea ca Unitrele sunt de cacao. Pai asa o fi, dar eu zic ca cine le are si pe alea e foarte norocos. Sunt sigur ca peste 80% din cei de pe forumul poweraudio pot sa faca niste boxe mai bune decat ceea ce gasesti in hypermarket la noi. Bine-cunoscutul "Made in China" a starnit de ceva vreme diverse reactii psihologice as zice - un ex. ar fi audiofilii care isi doresc sound-ul de magnetofon, cumpara benzi etc. Lumea a inceput sa se trezeasca din entuziasmul mp3-ului, sa-l puna la reflector.
Ca sa revin la discutie:
Fixvid: Visatonul imbracat in aur daca ar fi, nu merita comparat cu un HP.
Daca aia intelegi tu prin Hi-Fi sau macar urma de Hi-Fi ... Bine ca nu
ai comparat cu Ying-Chung. (monacor, etc.)
TBone: Nu stiu ce boxe ai, dar din ce ai scris tu inteleg ca prietenii tai nu
au cum sa aprecieze corect o scula audio de calitate.
Snake: Nu am inteles prea bine ce ai vrut sa zici, dar cred ca poti gasi in ro boxe second-hand Hi-Fi care sa-ti placa la un pret destul de acceptabil (daca cauti). In materie de dif-uri pro, la noi in tara cel putin, criterii - pretul si calitatea, P-Audio rulez.
Sharky: "Nu exista diful cel mai bun. Exista doar diful cel mai bun pt o anumita utilizare." Curat ai grait !
"Daca hi-fi sunt boxele din metro atunci da....hp15 si-ar merita banii si daca ar fi de 3 ori mai scump." Si asta e adevarat, pot exista boxe pro care sa fie "mai Hi-Fi" decat asa-zise boxe Hi-Fi.
Exista si boxe hibrid, la granita dintre Hi-Fi si Pro, cum sunt cele JBL din link-ul lui Snake. Imi place acel "ultrahigh compression driver", totusi ar fi fost frumos sa vedem si un dif de medii separat. Sunt sigur ca suna superb boxele alea, dar am usoara impresie

ca costa o caruta de bani. Snake sa-ti dea D-zeu boxele astea sa le ascultam si noi la tine

......... sa ramanem ... asa.....
Imi cer scuze daca am fost offtopic sau daca am batut campii prea mult, dar am vrut sa-mi spun si eu parerea, care vine dupa cateva bericioaice, asa ca am scuza
Respectele mele domnilor !