The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Sâm Iun 07, 2025 10:25 pm

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 42 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Oct 25, 2009 1:22 pm 
Neconectat
User

multumesc mult baeti,m-am hotarat...o sa fac proiectu acesta,si daca imi place cum suna o sa ii mai faca tata si un fratior...:)) nexus tie iti multumesc in special ptr ca te-ai deranjat ptr mine...dupa ce o sa il termin o sa revin cu niste poze ca sa le pune-ti la album.:)

bun...pe langa asta am primit 2 difuri de 12 inch de la dibeisi model b1223
prea multe date nu se gasesc despre el putere maxima 300w,spl 93dB,frecventa raspuns 30-4000 Hz,Vas 161 L,Qts 0.29,Qms 4.4,Qes 0.31,BL 12Tm,Sd 507 cm2,Cms 431.22uM/N. ca, atatea date am gasit despre difuzor,is trecute pe cutie,stiu ca e difuzor ieftin dar tot as vrea sa le fac si la astea niste cutii macar sa semene cu niste subwoofere,si ma gandeam tot la un proiect BEYMA BP-12,care in proiect foloseste P-audio E12-250N....dati-va o parere.... ce as putea sa fac cu astea 2 difuzoare ...si daca vor fi eficiente intr-o cutie ca asta. multumesc

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Oct 25, 2009 1:29 pm 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

andrush_bad scrie:
multumesc mult baeti,m-am hotarat...o sa fac proiectu acesta,si daca imi place cum suna o sa ii mai faca tata si un fratior...:)) nexus tie iti multumesc in special ptr ca te-ai deranjat ptr mine...dupa ce o sa il termin o sa revin cu niste poze ca sa le pune-ti la album.:)

bun...pe langa asta am primit 2 difuri de 12 inch de la dibeisi model b1223
prea multe date nu se gasesc despre el putere maxima 300w,spl 93dB,frecventa raspuns 30-4000 Hz,Vas 161 L,Qts 0.29,Qms 4.4,Qes 0.31,BL 12Tm,Sd 507 cm2,Cms 431.22uM/N. ca, atatea date am gasit despre difuzor,is trecute pe cutie,stiu ca e difuzor ieftin dar tot as vrea sa le fac si la astea niste cutii macar sa semene cu niste subwoofere,si ma gandeam tot la un proiect BEYMA BP-12,care in proiect foloseste P-audio E12-250N....dati-va o parere.... ce as putea sa fac cu astea 2 difuzoare ...si daca vor fi eficiente intr-o cutie ca asta. multumesc

De astea ai nevoie minim ca sa poti face o simulare..

http://www.filefactory.com/file/a0629ec ... minimi_JPG

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Oct 26, 2009 12:09 am 
Neconectat
User

oke akum am gasit aproape toti parametrii pe cutia difuzorului...nu am un soft adecvat care sa imi faca simulari,sau cel putin in astea vechi si freeware nu am prea multa incredere ca nu au acest tip de cutie, parametrii sunt urmatorii,daca aveti careva dintre voi timp sa imi faceti o simulare as fi foarte recunoscator,ptr ca sunt nou in domeniul incinte si parametrii de difuzor.....

Fs:30Hz
Qms: 4,4
Qts: 0.29
Qes: 0.31
Vas: 161L
Xmax:15mm
sd: 507
Re: -nu scrie da cred ca sunt vreo 4,4ogm
Le: iarasi nu scrie
Z: 8 ohm
Pe: 300w

va rog frumos ajutati-ma ....nexus subwooferele astea o sa le folosesc tot la sonorizari mai mici sau foarte mici,kick am destul din doua fullrangeuri cu 2X12 si inca 2 cu 1X12, tare as vrea sa fac 2 subwoofere cu proiectu beyma bm12,sau imi recomandati alta cutie pentru sonorizari care ar avea sanse mai multe sa sune bine? multumesc

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Oct 26, 2009 7:16 pm 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

andrush_bad scrie:
oke akum am gasit aproape toti parametrii pe cutia difuzorului...nu am un soft adecvat care sa imi faca simulari,sau cel putin in astea vechi si freeware nu am prea multa incredere ca nu au acest tip de cutie, parametrii sunt urmatorii,daca aveti careva dintre voi timp sa imi faceti o simulare as fi foarte recunoscator,ptr ca sunt nou in domeniul incinte si parametrii de difuzor.....

Fs:30Hz
Qms: 4,4
Qts: 0.29
Qes: 0.31
Vas: 161L
Xmax:15mm
sd: 507
Re: -nu scrie da cred ca sunt vreo 4,4ogm
Le: iarasi nu scrie
Z: 8 ohm
Pe: 300w

va rog frumos ajutati-ma ....nexus subwooferele astea o sa le folosesc tot la sonorizari mai mici sau foarte mici,kick am destul din doua fullrangeuri cu 2X12 si inca 2 cu 1X12, tare as vrea sa fac 2 subwoofere cu proiectu beyma bm12,sau imi recomandati alta cutie pentru sonorizari care ar avea sanse mai multe sa sune bine? multumesc

Salut!

Uite aici o simulare...

http://www.2shared.com/file/8695398/29c ... wofer.html

F3 este undeva la 43Hz...dupa cum vezi e aproape liniar pana la 50Hz dupa care scade incetisor.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Oct 26, 2009 10:37 pm 
Neconectat
User

multumesc mult dr007,maine am sa ma uit mai atent pe acel pdf,ca acum imi e prea somn,o sa incerc sa il construiesc cand prind umpik de timp liber.multumesc inca o data si tine-o tot asa!!!

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Oct 28, 2009 3:14 pm 
Neconectat
User

Scuze ca revin la primul subiect,NEXUS imi poti da te rog proiectul dupa care e facut sb 15-le care il ai tu, ma uitam pe cel de la beyma si am observat ca nu are chiar toate dimensiuniile trecute,multumesc.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Apr 07, 2010 10:49 am 
Neconectat
User

Mi-am facut si eu umpic de timp si am inceput constructia la cei 2 basi SB-15,
incerc sa va pun niste poze din timpul constructiei,nu radeti daca vedeti greseli pentru ca este prima data cand construiesc asa ceva,deci experienta de tamplar zero.
pozele sunt facute cu telefonul din pacate.
Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imi pare rau ca au iesit asa de mari,nu stiu de ce pentru ca nu sunt facute la rezolutie asa de mare.
Daca e deranjant rog un admin sa le scoata.Multumesc

Ultima oară modificat de Sandor Andrei pe Mie Apr 07, 2010 10:51 am, modificat 1 dată în total.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Apr 07, 2010 10:51 am 
Neconectat
Director General 0766332366
Director General  0766332366

andrush_bad scrie:
Scuze ca revin la primul subiect,NEXUS imi poti da te rog proiectul dupa care e facut sb 15-le care il ai tu, ma uitam pe cel de la beyma si am observat ca nu are chiar toate dimensiuniile trecute,multumesc.

SB-15-ul care il am eu aici pt probe este construit de userul Kenwood
vezi ca el a postat pe forum dimensiunile lipsa din proiect. :wink:

Poweraudio Romania
Drumul Tarpiului, Nr.30, Bistrita, Jud. Bistrita-Nasaud
Telefon: 0766332366
E-mail: office@poweraudio.ro
www.poweraudio.ro
facebook.com/poweraudio.romania

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Apr 07, 2010 10:55 am 
Neconectat
User

Le-am vazut dimensiunile inainte sa incep constructia,dar nu mai stiu daca de la Kenwood sau de la cine. apropo am facut o proba la sub (chef in camin cultural destul de mare) cand inca era nevopsit,azi a plecat la vopsit.
Sunt foarte multumit de el,va multumesc pentru ajutor si pentru sustinere.
o sa mai adaug poze cand vine de la vopsit.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Apr 07, 2010 12:25 pm 
ai grija ca trebuie chituit foarte bine...... :roll:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Apr 07, 2010 4:16 pm 
Neconectat
User

tractor scrie:
ai grija ca trebuie chituit foarte bine...... :roll:

Imagine

multumesc pentru sfat,am dat 2 randuri de chit,ce se vede in poza de mai sus e doar primul.

Alte sfaturi,sugestii,critici :)

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Apr 14, 2010 2:57 pm 
Neconectat
User

am o intrebare:
vreau sa le pun tabla perforata si cu burete fonotransparent,
voi care dintre ele le montati pe exterior? buretele sau tabla?

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Apr 14, 2010 4:10 pm 
Neconectat
Director General 0766332366
Director General  0766332366

buretele se pune în general la exterior

Poweraudio Romania
Drumul Tarpiului, Nr.30, Bistrita, Jud. Bistrita-Nasaud
Telefon: 0766332366
E-mail: office@poweraudio.ro
www.poweraudio.ro
facebook.com/poweraudio.romania

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Apr 14, 2010 10:07 pm 
Neconectat
User

OK multumesc mult, sper sa le termin odata:))

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Apr 24, 2010 11:58 am 
Neconectat
User

Am revenit cu pozele...yess in sfarsit sunt gata vopsite si luni sau marti
ajung tabla perforata si buretele.
Nu fiti duri cu mine, eu spun ca pentru primele mele boxe sunt au iesit destul de bine...

Imagine

Imagine

Imagine

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 42 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3  Următorul

Ora este UTC + 2