The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Mar Iul 08, 2025 7:31 pm

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 34 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2, 3  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Micro scooper
MesajScris: Mar Mar 02, 2010 2:36 pm 
Neconectat
User

Vreau sa incerc C15-urile in niste incinte noi.
ES-15BLH este proiectul (este proiectat de aceeasi persoana ca si ES-18BPH, bph-ul comun de pe forum). Intrebarile mele sunt:
1) Va rezista C15 600 EL acolo? Parerea mea este ca da, daca este corect procesat si nu se exagereaza cu puterea... dar astept mai multe pareri.
2) Cum se va auzi o astfel de incinta? Seamana foarte mult cu hog, fiind si el tot un scooper. Dar cat de mult vor cobori cele 2 incinte? Nu am stat sa caut foarte mult dar nu stiu daca sunt ceva grafice cu incinta asta.
3) Vreau alte variante de subwoofer cu C15 600 EL, care sa si coboare bine in 2 bucati si nici sa nu aibe 500L (proiectul asta are 300L parca).

Proiectul:

Imagine

Cam asta e tot, astept pareri.

LE: Am vazut si niste folded horns la selenium. Dar nu cred ca vor cobori prea bine in 2 bucati. Pe kick vor merge mai bine, dar pe subbass le-ar bate scooperele. Gresesc?

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Mar 02, 2010 2:49 pm 
Neconectat
User

nu gresesti. Sunt 2 incinte care sunt facute sa lucreze in total alta gama de frecvente. Spre ex... Scooperele 35-80 si folded-urile in 70-150-170 spre ex.Nu stiu de ce ai tu nevoie sa cobori asa de jos cu ele..... Indoor, folosind, horn, vei avea probleme la pozitionare. ( experienta proprie cu BPH ). Ceva intre Scoopere si Folded, doar ca si raspuns in frecv ma refer, ar fi BR-ul, desigur, nicidecum cu aceasi eficienta ca si hornurile, dar castigi la dimensiuni, greutate si versatilitate.

Mail: fecheteionut88@yahoo.com

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Mar 02, 2010 2:56 pm 
Neconectat
User

Stiam ca intra in alta categorie cele 2, dar daca ar fi coborat la un 45-50hz eu as fi multumit. Dar nu cred ca vor cobori pana acolo. Vreau eficienta mai mare ca la bass-reflex, din cauza asta vreau scooper. Cam ala cred ca e ideal pentru mine...
Folded-ul ar fi si el ok, dar doar 2 bucati nu coboara destul. Si cum ai zis si tu, indoor e mai nasol cu ele ca sunt directionale.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Mar 02, 2010 4:10 pm 
Neconectat
User

cu oricare e nasol. Eu zic ca si cu scooperul e nasol.

Mail: fecheteionut88@yahoo.com

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Mar 02, 2010 4:19 pm 
Neconectat
User

Subbassul nu prea are cum sa fie directional din ce stiu eu. Orice incinta ar fi. O fi putin directional din cauza la hornul ala, e normal, dar nu cred ca se compara cu un folded horn la capitolul asta.
Sub 60hz cred ca este si el unidirectional (scooperul)

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Mar 02, 2010 4:37 pm 
Neconectat
User

Cel mai sigur faci o incinta de test din cel mai ieftin material care il gasesti ....

Hint! Strica ceva mobila de prin casa :lol:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Mar 02, 2010 4:42 pm 
Neconectat
User

Nu prea e o solutie asta. Ma duce vreo 200 ron si o incinta de test. Si apoi daca suna bine ce fac? O pun pe foc si fac inca 2 incinte cum asa cum trebuie din plywood?

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Mar 02, 2010 5:06 pm 
Neconectat
User

Atunci mergi la risc cu 2 incinte din ply din start

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Mar 02, 2010 5:14 pm 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

Planar wave horn cu 15 inch nu ar fi o solutie?

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Mar 02, 2010 5:15 pm 
Neconectat
User

Mergeam la risc cu 1 incinta din ply :lol: Apoi venea a doua...

LE:
Sound_seal scrie:
Planar wave horn cu 15 inch nu ar fi o solutie?

Sunt prea directionale. Nu-mi place cum se aud indoor...

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Mar 02, 2010 5:27 pm 
Neconectat
User

cauta datele de hornresp pentru incinta si tragei o simulare cu difurile care le ai

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Mar 02, 2010 5:29 pm 
Neconectat
User

Ma cam bate hornresp...
+ ca ala iti arata spl-ul, gd-ul.. si cam atat nu? Nu iti arata cat de directional e si cum se aude indoor si cat de pufos e bassul si etc etc etc :lol:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Mar 02, 2010 5:43 pm 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

Nu stiu ce va tot bateti capu cu tot felu de proiecte.

Treaba e simpla:

Vrei bass indoor? BR 18" amplificat si procesat calumea si ai bas destul. :roll:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Mar 02, 2010 5:50 pm 
Neconectat
User

pitbull_bog multa lume vrea un proiect sa fie bun pentru interior dar si bunisor pentru exterior.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Mar 02, 2010 5:57 pm 
Neconectat
User

pitbull_bog scrie:
Nu stiu ce va tot bateti capu cu tot felu de proiecte.

Treaba e simpla:

Vrei bass indoor? BR 18" amplificat si procesat calumea si ai bas destul. :roll:

Am BR acuma. Se aude ok, n-am ce zice. Dar simt nevoia de ceva mai mult. Si preferam ceva incinte mai bune sa am castig de-acolo, decat sa maresc numarul de subwoofere.
O alta varianta pentru mine este sa mai fac inca 2 br-uri cu c15, ori sa fac 2 X1. Acum sunt mai multe variabile de luat in calcul. Banii in primul rand, volumul ocupat, sa pot sa bag o anumita incininta intr-o anumita masina (scooperu as fi putut sa-l bag intr-un opel astra pe usa din spate, un X1 nu prea incape...).
Solutii ar fi, bani sa fie...
Subwoofere de 18" ar merge, dar ce am auzit eu nu m-a impresionat (hp18s si sd18el). Stiu ca nu sunt cele mai bune difuzoare pentru ce vreau eu sa fac, niste C18 650 EL mi-ar fi placut...
Vedem ce-o fi. Intai trebuie sa vand ce am eu acum si apoi sa vad ce fac.

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 34 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2, 3  Următorul

Ora este UTC + 2