The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Lun Iun 09, 2025 1:20 pm

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 75 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2, 3, 4, 5  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: PLACA DE SUNET EXTERNA
MesajScris: Mar Dec 02, 2008 12:29 pm 
Neconectat
User

Sal'tare,
am nevoie de o parere avizata in urmatoarea problema:
vreau sa schimb "sursa" de zgomot de la desktop la laptop si ma intereseaza o placa de sunet externa, USB sau FIREWIRE (astept pareri pro si contra) cu urmatoarele cerinte:
- preferabil (si) cu alimentare externa;
- minim 4 RCA/OUT
- posibilitati cuing
- minim 1 line input (preferabil RCA) + 1 microfon (poa sa fie si fara +48)
- eventual posibilitati 5+1 (tre sa mai mearga si pe acasa)
- binenteles super-stabila si super-sunet. Va merge la sonorizari cu pretentii, deci tre mai intai sa sune perfect.
Nu ma intereseaza spdif, nici midi (dar sunt binevenite). Pret max 250 eur, dar nu mai mult + sa se gaseasca in romanica (preferabil bucuresti).
M-am orientat spre:
ESI U46SE - undeva pe la 5 mil
http://www.esi-audio.com/products/u46xl/
M-Audio Fast Track Pro - 8,5 mil
http://www.m-audio.com/products/en_us/FastTrackPro.html
sau chiar Mackie Onix Satellite pe la 7 mil.
http://www.mackie.com/products/satellite/index.html
Orice alte sugestii argumentate sunt binevenite. Va rog sa puneti pareri avizate, eventual daca folositi ceva in genul asta, spuneti niste pareri.
Apropos': foloseste cineva un mixer pe USB? Se poate folosi pe cuing (adica pc-ul vede mai multe placi de sunet?)

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Dec 02, 2008 12:58 pm 
Neconectat
User

eu as merge pe usb in primul rand pentru compatibilitatea extinsa cu orice laptop... facand placa usor de vandut in viitor.
firewire nu are oricine si experienta mea cu acest standard a fost sa zic asa cel putin frustranta

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Dec 02, 2008 2:02 pm 
Neconectat
User

Un pret din Romania la M-Audio Fast Track Pro

http://www.avaudiosys.ro/index.php?doc= ... prodid=470

Eu folosesc un M-Audio FireWire Audiophile, pe un laptop Lenovo cu Traktor DJ si merge foarte bine.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Dec 02, 2008 2:21 pm 
M-AUDIO TORQ CONECTIV
Imagine

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Dec 02, 2008 3:16 pm 
Neconectat
User

Nu se pune problema de revanzare, ptr ca dupa 1-2 ani de utilizare (cat sa te plictisesti de ea sau sa iti faca probleme) nu mai ai cui sa o vinzi. Intre timp apar alte 10 modele mai ieftine sau/si mai bune. Ideea este sa nu faca glumitze cu reseturi, blocaje, erori, balarii... si sa sune bine. Ce va fi peste 1-2 ani, vbim atunci...

Despre USB vs Fire se pune problema avanteje/dezavantaje. Surprize am avut si cu USBelu...

Torq l-am vazut insa nu stiu de ce nu prea sunt incantat. Pare (din poze) mai mult o "jucarioara" decat ceva profi. Ppun ca vor apare probleme la un alt soft decat cel cu care vine... Saru'mana, dar parca m-as orienta la altceva... Ai avut ocazia sa pui "mana" pe el sa il vezi cum mere? Poate e de luat in calcul...

Saru'mana pentru link Fast Track Pro. Ma interesa daca are cineva jucaria, cum se comporta in diferite soft-uri, probleme de incompatibilitate, erori, latente, de regula ce NU scrie in manual. Din manual, daca le citesti, nu afli decat lucruri bune, majoritatea felicitandu-te ca le-ai cumparat produsul. Dupa ce il bagi in sistem, afli ca aia nu merge, aialalta da erori, sau merge prost, iar de auzit se aude varza... Am la experiente...

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Dec 03, 2008 3:51 pm 
Neconectat
User

Nu foloseste nimeni placi de sunet externe cat de cat civilizate?

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Dec 08, 2008 8:47 pm 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

Exista vreo placa de sunet, simpla, pe USB, cu iesire RCA, stereo, sa scoata o calitate foarte buna a sunetului si sa fie compatibila MAC?

Sau macar sa se apropie de un Audigy 4, calitativ vorbind. Sa fie simpla, fara nimic altceva, doar o iesire stereo pe RCA. Ceva asemanator placilor de sunet Prodigy, care sunt interne, PCI.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Dec 08, 2008 9:15 pm 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

ce zici de DMX 6 Fire de la teratec pe usb?... uita-te la review-uri pe net

o poti lua de aici: http://www.e-tc.ro/articol/41/23830/ter ... 10546.html

are si alimentare externa

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Dec 08, 2008 9:26 pm 
Neconectat
User

@iceman.. ai folosit cumva placa? ai idee daca suporta asio sau daca e agreata de traktor pro ... ma intereseaza si pe mine ..sa pot sa duc deckurile pe ext sau pt cue ..

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Dec 08, 2008 9:34 pm 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

Deci ea arata tare bine si sunt convins ca are si un sunet pe masura, dar are multe functii pe care eu nu le voi folosi vreodata si dau bani in plus pe ele. Am nevoie de doua iesiri RCA, cat mai simpla.

Ceva in genul asta:

http://www.magazinuldemuzica.ro/show_im ... 986046.jpg

Dar nu sunt convins ca suna la nivel "normal".

Asta ar arata si mai bine

http://www.magazinuldemuzica.ro/show_im ... 029754.jpg

Dar din nou, cine stie cum suna...

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Dec 08, 2008 9:41 pm 
Neconectat
User

Whilst the Maya 44 USB won't win any prizes for sound quality, multiple analogue in/out for laptop computers doesn't come much cheaper than this. The promise of very low-latency performance is also enticing, and although I can't vouch for the lowest 4 millisecond setting, those with fast PCs should find the Propagamma ASIO drivers provide pretty decent performance at VSTi-friendly speeds. Ultimately, although this reviewer remains a mite unconvinced that the USB format offers the reliability of PCI or PCMCIA, the Maya 44 USB provides a versatile feature set in a handy, lightweight package which won't burden either the travel bag or the bank balance.

Don`t get that :P

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Dec 08, 2008 10:02 pm 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

E clar...

La 4 - 5 milioane cat costa, puteau scoate ceva mai decent. Afirm asta din perspectiva postului lui Xeon; nu am ascultat-o.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Dec 09, 2008 12:10 am 
Neconectat
User

ps: toate placile pot merge cu drivere asio daca se incarca driverul de la asio4all . Bine, nu la latente de 1ms, dar mult mai mici decat cu drivere normale http://www.asio4all.com/ .

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Dec 09, 2008 11:01 am 
Neconectat
User

Salutare,
am luat pana la urma o placa ESI, despre care nu aveam o parere prea grozava (dar preconceputa).
La o prima ascultare (n-am pus-o inca pe niste monitoare serioase si nici pe o sursa grozava) suna destul de curat si cald.
Specificatii sunt la
http://www.esi-audio.com/products/quatafirexl/
Probleme la latenta, uzuale. Deocamdata tre sa pun laptopul pe roate (cu drivere si toate balariile scoase, instalate Asio la modul serios) si abia atunci voi vedea cum mere. Deocamdata tre sa inchid reteaua wireless, antivirul si altele, ca sa mearga fara intreruperi.
Am sa o pun pe niste monitoare mai bune abia duminica si va spun atunci cam cum suna...

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Dec 09, 2008 2:28 pm 
Neconectat
User

uuuuuuuuuuuuuuuuuu stai asa .. problema cu intreruperi aveam si eu pe un jeg packard bell .. in traktor
ia de pe net de la rightmark rmclock (ideal ar fi sa iei si un pachet pro) si fa-ti un profil cu el de power sa iti mentii in full throttle cpu. Mie de la managementul sau idiot imi cauza intreruperi si nu numai, cu ocazia asta fa si un undervolting ca nu strica.
ptr day to day fa un alt profil de POD
PS testeaza si tu placa in traktor pe partea de cue-mix :)

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 75 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2, 3, 4, 5  Următorul

Ora este UTC + 2