Salutari !
Acesta este primul meu post pe acest forum si sper ca sa fie unul de folos celor ce vor citi pe viitor textele mele, texte care trag nadejdea sa fie intotdeauna non-aberante si la obiect.
Eu ma ocup cu sonorizarea si pusul de muzica la petreceri de cununie, nunta, botez etc. evenimente la care in cadrul postarilor mele ma voi referi strict ca si "cumetrii". Nu am si nici nu am avut nici o tangenta cu domeniul sonorizarilor profesionale si nici nu aria de concerte sau orice alte evenimente de acest gen. Ca si activitate, 95% din evenimentele de care m-am ocupat eu din 2006 pana in prezent au fost reprezentate de petreceri pentru un numar cuprins intre 20 si maxim 200 de persoane. Pe partea de reproducere a sunetului sunt un fan al bradului Behringer care mi-a fost de un real ajutor mereu, neavand nici un fel de problema de ordin tehnic cu nici un echipament detinut de mine si produs de aceasta companie. Ce am folosit eu de la ei pana in acest moment au fost boxe pasive (B1520PRO), amplificatoare (EP2500), boxe active(B415DSP, B215D, B815NEO, B1500D), mixere de formatie (XENYX1202FX, XENYX1204USB , mixere de DJ (VMX300, DJX700, DJX750) si microfoane cu fir (XM8500).
Referitor la subiectul acestui topic, pot spune ca eu personal am fost foarte multumit de comportamentul, puterea si SPL-ul oferit de o pereche de Behringer B415DSP folosita in cadrul multor "cumetrii" pe perioada de 10-12 ore cu variatii de volum si nu tinute in "blana" pe toata durata utilizarii. Pentru costul lui de achizitie si pentru un simplu satelit fullrange, comportamentul este unul mai mult decat decent, ca un minus ceea ce pot spune despre B415DSP este ca pe partea de inalte devine deranjanta peste 75% volum, insa ca plus pe partea de bass sta bine coborand binisor in frecventa si putand sonoriza lejer cu o singura pereche o petrecere de 100+ persoane fara nevoia unui subwoofer.
Panoul din spate:

Cele 2 intrari ajuta mult in aplicatii simple gen prezentari cu 1, 2 microfoane sau 1 microfon si fundal sonor. Cu doua microfoane conectate direct in mixerul din spate ati rezolvat treaba fara nici un alt mixer separat. Mai aveti si un filtru trece sus, reglaje de joase si inalte plus 2 setari DSP de reproducere MUSIC sau SPEECH, in cel de-al doilea fiind taiate frecventele joase si accetuate cele medii pentru o reproducere buna a vocilor.
La volume mari intra DSP-ul si taie din frecventele joase, lucru care mai mult ca sigur ii va deranja destul de mult pe unii dintre voi amatori de sunet puternic sau amatori de mix cu batai suprapuse pe perioada lungi de timp. Ledul albastru de pe fata incintei isi schimba culoarea in rosu cand intra limitarea in functiune si astfel va atentioneaza dar cum de obicei suntem montati in spatele boxelor trebuie sa fim atenti la ledurile de pe panoul din spate.
Au racire pasiva, cu un radiator de mari dimensiuni. Nu am avut niciodata probleme cu incalzirea prea accentuata a vreuneia din cele 2 bucati utilizate. Nu am abuzat excesiv nici un echipament detinut si nici nu am de gand sa fac asa ceva pe viitor. Aceasta incinta intra in clip greu dar totusi nu trebuie exagerat semnalul dat spre ea si nici volumul la care este tinuta.
Un lucru demn de luat in seama la acest model de incinta este greutatea deloc neglijabila a acesteia de 34KG si tocma acesta a fost motivul pentru care le-am inlocuit cu modelul B815NEO care are difuzorul cu magnet neodym si o sursa de alimentare noua pentru alimentarea amplificatorul in clasa D si o mult mai convenabila greutate de 23KG. Oricat de tare, mai clar sau de profund superior s-ar auzi bassul lui B815NEO fata de B415DSP, acesteia ii lipsesc mediile native, ele trebuind a fi completate din EQ neaparat pentru un sunet rotund.
PS: Intr-adevar, are doar 3 punct de sprijin si va sfatuiesc sa nu incercati sa le puneti una peste cealalta. Manarele de transport sunt gandite pentru manute de chinez mic pentru ca o mana de dimensiuni medii nu poate cuprinde bine absolut deloc manerul la ambele modele.