The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Joi Iun 19, 2025 6:55 pm

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 6 mesaje ] 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Magnetofon
MesajScris: Joi Mar 16, 2006 3:06 pm 
Neconectat
User

Salut nu stiu daca am postat bine dar am si yo intrebare pt cei care cunosc, am un magnetofon Tesla este si statie dar nu are putere prea mare,as putea sa fac din el o statie mai puternica?

Sus

Subiectul mesajului: Magnetofon
MesajScris: Joi Mar 16, 2006 4:07 pm 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

Nu cred ca merita....
eu zic sa il folosesti asa cum este; in cazul in care nu iti place vinde-l si ia-ti altceva;
...chiar daca i-ai mari tensiunea de alimentare(ca sa ii cresti puterea); oare merita? nu cred!

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Mar 16, 2006 4:42 pm 
Neconectat
User

Nu merita deloc pt ca daca faci o statie mai puternica va trebui sa schimbi cam tot ce e in magnetofon: finali, pream, traf si restul electronicelor si parerea mea este ca nu se merita.
In schimb, daca tot vrei un amp mai puternic iti recomand sa-ti cumperi 2 kitturi, un traf si sa faci rost de o cutie si radiatoare si vei avea doar un picut de lucru pana le montezi, dupa aceea te vei bucura de un amp foarte bun ( asta daca ai kitturi de calitate ) si vei avea satisfactia mucii proprii :wink:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Mar 17, 2006 9:42 pm 
Neconectat
User

Ms mult asa am sa fac.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Apr 05, 2006 9:57 am 
Neconectat
User

sal. am vazut discutia cu mag.-ul. daca este tesla CM 130 sau B42 atunci are o putere de 10w/4ohmi nominal. traful din el e de 2x16 v/3A(cm130)si 2x16v/5A(b42). Ti-as recomanda pentru marirea puterii sa inlocuiesti amplificarea din el cu un amplificator 2x22 w/4ohmi folosind TDA1557Q. amplificatorul 2x22 functioneaza perfect pe traful din mag. el foloseste 18v/2.5A. varianta asta e valabila numai daca mag.-ul cm130 sau b42
cm130 stain picioare si are vu-metru cu2x11 led-uri, are culoarea gri cu negru iar b42 e cam la fel numai ca e maro cu negru si are vu-metru cu ace indicatoare. daca e unul din modelele astea doua si vrei sa-l vinzi as dori sa stiu pretul si din ce oras esti. daca il mai ai atunci bafta la lucru

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Apr 05, 2006 10:08 am 
Neconectat
User

http://i2.tinypic.com/t01amr.jpg

asta e schema pentru amplificatorul 2x22w. Semnificatia pinilor este urmatoarea
1=intrare stanga
2=gnd(masa)
3=alimentare pozitiva
4=iesire dif L 1
5=gnd