The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Sâm Iun 21, 2025 10:23 pm

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 37 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: Testare Amplificator ELMUZ HQ15
MesajScris: Mie Dec 29, 2010 11:09 pm 
Neconectat
User

in primul rand puterea pe 4 ohmi - XP-ul nu ajunge la 2000+ W
cand ai pe basi difuzoare de 800-1000-1200 W RMS, iaca ar prinde bine o putere capabila de 2kW+ pe 4 ohmi ca sa fii sigur ca ti le scutura sanatos

cu cei 1600 W ai xp-ului 5000 respectiv 1800 W ai xp-ului 5100.... mai ramane sa mai doresti
bine, stim cu totii ca din cauza powercompresion-ului diferenta de putere de pe la 600 W in sus este degeaba la capitolul SPL produs, dar pentru dinamica e bine sa ai acolo rezerva

ambele sunt clasa H 3 step daca tin eu bine minte, deci de aici nu ar fi diferente
stie cineva tensiunile de alimentare de la XP-uri?
poate asa ne mai putem da seama de una/alta...

oricum, ambele amplificatoare sunt bune
XP-urile au fost testate si chinuite in fel de fel de conditii si nu au vrut sa cedeze
si HQ-ul se pare ca a fost chinuit de Leco si s-a tinut de treaba

daca te "coafeaza" surplusul de putere al HQ-ului si greutatea redusa iar pretul nu te impresioneaza... nu vad de ce ai sta pe ganduri

Sus

MesajScris: Vin Dec 31, 2010 1:14 pm 
Neconectat
User

Eu am avut xp 3000 xp 5000 si acum am elmuz hq15.Am facut comparatie. intre aceste puteri.Diferenta dintre xp-uri e mica la ureche,Elmuzul e cu totul altceva.Forta mult mai mare si calitatea sunetului mult mai buna.Am folosito si cu curent la priza 192V .Curent ne stabilizat(are consum din retea 7000V si nu am avut curaj sa o bag pe stabilizatorul meu de 5000v).Nu am avut nici cea mai mica problema.In privinta fiabilitatii aceste puteri sunt folosite pe un sistem de concert Beyma si in aproape trei ani baietii nu au avut probleme.Au fost folosite in conditii extreme.Are 15,25 kg care este un mare avantaj pt. sisteme mobile.Rezistente sunt si phonic Alegerea i-ti apartine.

Sus

MesajScris: Dum Ian 02, 2011 7:41 pm 
Neconectat
User

holter tony scrie:
Eu am avut xp 3000 xp 5000 si acum am elmuz hq15.Am facut comparatie. intre aceste puteri.Diferenta dintre xp-uri e mica la ureche,Elmuzul e cu totul altceva.Forta mult mai mare si calitatea sunetului mult mai buna.Am folosito si cu curent la priza 192V .Curent ne stabilizat(are consum din retea 7000V si nu am avut curaj sa o bag pe stabilizatorul meu de 5000v).Nu am avut nici cea mai mica problema.In privinta fiabilitatii aceste puteri sunt folosite pe un sistem de concert Beyma si in aproape trei ani baietii nu au avut probleme.Au fost folosite in conditii extreme.Are 15,25 kg care este un mare avantaj pt. sisteme mobile.Rezistente sunt si phonic Alegerea i-ti apartine.

W

Sus

MesajScris: Lun Ian 03, 2011 11:09 pm 
Neconectat
User

ar merge acest amplificator cu 2 x RCF L18P300ND pe canal pe 8 ohm?

Sus

MesajScris: Mar Ian 04, 2011 12:23 pm 
Neconectat
User

de mers nu merge, ca nu are roti si nici picioare, dar de functionat cred ca va functiona bine :wink:

Sus

MesajScris: Mie Iun 22, 2011 6:37 am 
Neconectat
User

am folosit doua elmuz hq15 la o sonorizare in aer liber. unu al meu,celalalt a lui ionica radu.Unul a atacat 6 basi a 1000w(40-120hz/24db/oct) 3 pe o parte 3 pe cealalalta in mod stereo iar celalalt 7 sateliti de la 110 hz 12db/oct. (unu folosit ca monitor)cu un curent foarte prost din retea si ne stabilizat. Am ramas impresionat de sunet. Forta grasime si nici cel mai mic distors (la ureche).Am renuntat la toate celelalte puteri in favoarea celor doua elmuzuri.

Sus

MesajScris: Mie Iun 22, 2011 2:54 pm 
Neconectat
User

Confirm ceace spune Tony!
Am fost placut surprins ca in momentul cind am aprins luminile de scena(neavind posibilitatea de alimentare separata-trifazica)-neavind probleme legate de forta sau distorsiunea sunetului.
Nu vreau sa laud dar sunt amplifuri reusite . Cel putin pentru mine a trecut testul,de aceia dau un 10+.
Repet sunt foarte sincer in ceace am afirmat.
Diferenta ca sound intre Elmuz si XP-foarte mica,dar:
La Elmuz greutate mai mica(ca amplif)-forta mai mare.
Sunetul la Elmuz mai pufos si dulce,la XP,sunet de chik bas,mai intepat.
La variatii de tensiune ma bazez mai mult pe Elmuz,deoarece lam testat in situatii mai deosebite.
Nu subapreciez calitatile XP,dar daca e de transportat de colo-colo,prefer Elmuzul.

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 37 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3

Ora este UTC + 2